Site icon PAOK COMMUNITY

Λουτσέσκου: «Για αυτό δεν παίζει ο Πένια!»

Ο Ρουμάνος τεχνικός απάντησε για το τι συμβαίνει με τον χρόνο συμμετοχής τπυ Σέρχιο Πένια.

 

Ο Σέρχιο Πένια αποτέλεσε την πρώτη μεταγραφή του ΠΑΟΚ στο χειμερινό παράθυρο αλλά μετράει μόλις 5 συμμετοχές,  με τις 3 εξ αυτών να έρχεται από τον πάγκο.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου κλήθηκε να απαντήσει στην συνέντευξη τύπου για τους λόγους που δεν αγωνίζεται ο Περουβιανός χαφ.

Αναλυτικά:

«Είμαι ο προπονητής της ομάδας, βρίσκομαι κάθε λεπτό εκεί με την ομάδα… Έχοντας αυτούς τους 5 αμυντικού χαφ, οι επιλογές μου είναι αυτές οι οποίες βλέπετε. Η αλήθεια είναι πως ο Σέρτζιο σε μία περίοδο που δεν ήταν καλή γι’ αυτόν, με την έννοια ότι ήρθε από διακοπές σε μία ομάδα που βρισκόταν εν μέσω μαχών, με άλλους αντιπάλους. Η αλήθεια είναι ότι η προσαρμογή αυτή που θα περιμέναμε ίσως από αυτόν. Έχει να κάνει και με το γεγονός ότι η επιλογή των ζευγαριών των αμυντικών χαφ, γίνεται με τα στοιχεία που θέλουμε για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Τις μονομαχίες, την επιθετικότητα που θα πρέπει να έχουν, τις μεταβάσεις. Ένιωσα πως σε εκείνο το σημείο, δεν τα είχε. Παρ’ όλα αυτά, δεν είναι ότι δε μου αρέσει ο Πένια. Μου αρέσει ο Πένια. Θεωρώ πως με μια προετοιμασία, με φιλικά παιχνίδια, με περισσότερο χρόνο να προσαρμοστεί σε αυτά που ζητάμε, θα είναι ένας παίκτης που θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε.

Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι εύκολο για έναν παίκτη να προσαρμοστεί. Για κάποιους παίρνει παραπάνω χρόνο κι έχουμε αναφερθεί ξανά σε αυτό. Ίσως το γεγονός πως δε βρίσκεται στις βασικές επιλογές του προπονητή, να τον τραβάει πίσω. Αυτό που περιμένω από αυτόν, έχοντας δει βελτίωση από αυτά που ζητάμε, είναι να παλέψει και αυτός είναι ο τρόπος. Δεν υπάρχει κάποιο άλλο θέμα.

Κάτι ακόμα… Ο Πένια προέρχεται από μία ομάδα όπως η Μάλμε, που είναι ουσιαστικά η μία στη Σουηδία. Έχει συνηθίσει να παίζει στα 20-25 μέτρα τον αντίπαλο, το στυλ του ελληνικού πρωταθλήματος είναι τελείως διαφορετικό. Υπάρχει πολύ περισσότερο τρανζίσιον, πολλή περισσότερη επιθετικότητα στην άμυνα, πολύ περισσότερες μεταβάσεις και όχι από 1-2 ομάδες, αλλά από πολύ περισσότερες. Χρειάζεται να ανταποκριθεί σε αυτά. Ο Πένια είναι ένας σωστός επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και είμαι σίγουρος ότι θα προσαρμοστεί στο μέλλον σε αυτήν την κατάσταση που είναι καινούργια και γι’ αυτόν»

Exit mobile version