Λουτσέσκου: "Μιλήσαμε με τους παίκτες, μπορούμε την πρόκριση"!


Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε στην συνέντευξη τύπου για το αυριανό μεγάλο παιχνίδι του ΠΑΟΚ απέναντι στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ. 

Αρχικά δήλωσε:

«Πώς να το εξηγήσω; Πάμε στη μάχη για να προκριθούμε. Είναι ιδιαίτερη περίπτωση, είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία μας, που φτάνουμε στους “8” την Ευρώπης. Είναι κάποιοι παίκτες που ήταν σε εκείνη την περίπτωση. Το συζητήσαμε με τους παίκτες, είναι κάτι ιδιαίτερο, κάτι που πρέπει να βρεις μέσα στην ψυχή σου, να βρεις την έμπνευση, να απαντήσουμε, να επιστρέψουμε, να παλέψεις κόντρα στον εαυτό σου, να τα δώσεις όλα για την πρόκριση. Η πρόκριση είναι πιο δύσκολη από ό,τι ήταν στο ματς στο Ζάγκρεμπ. Στο ποδόσφαιρο σε πιο δύσκολες περιπτώσεις μπορεί να ανατραπεί η κατάσταση και μπορούμε να πάρουμε την πρόκριση».

Για το πώς θα ξεπεράσει η ομάδα την δύσκολη φάση που περνάει:

«Σωματικά είμαστε πολύ καλά και στο Ζάγκρεμπ τελειώσαμε το παιχνίδι μέσα στην περιοχή τους. Δεν έχουμε αυτό το πρόβλημα της φυσικής κατάστασης, όπως το τελευταίο παιχνίδι. Πιέσαμε αρκετά. Πνευματικά έχουμε ένα πρόβλημα στα τελευταία παιχνίδια. Είναι φανερό ότι από τη δική μας πλευρά υπήρχε έλλειψη αντίδρασης, η θέληση να πάρουμε να πάρουμε ρίσκα για να βγούμε από τις θέσεις μας. Δεν τολμήσαμε να κάνουμε λάθη, αλλά ήμασταν φοβισμένοι κι αυτό δεν δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Κάναμε κάποια εύκολα λάθη χωρίς να μας πιέσεις ιδιαίτερα ο αντίπαλος. Αυτό δείχνει ότι το μυαλό μας κουράστηκε λίγο. Έχουμε ένα παιχνίδι πριν τη διακοπή, μετά τη διακοπή θα αλλάξουν πολλά πράγματα. Κάποιοι θα πάνε στις εθνικές τους ομάδες και θα φρεσκάρουν το μυαλό τους κι όσοι μείνουν θα βελτιώσουμε την επίθεσή μας. Σε αυτό το επίπεδο πρέπει να ξεπεράσεις τον εαυτό σου κι όλοι είναι έτοιμοι να τα δώσουν όλα και να πάρουμε την πρόκριση».

Πρόσθεσε:

«Δεν είναι η ποιότητα που πρέπει να ασχοληθούμε αυτή τη στιγμή. Πρέπει να δώσουμε το 100%. Το επίπεδο που παίζαμε ήταν πάντα πολύ καλό. Είναι φυσιολογικό για κάθε ομάδα σε αυτό τον κόσμο ότι κάποια στιγμή θα έχει σκαμπανεβάσματα, μία θα είσαι καλύτερα, μία χειρότερα, το θέμα είναι πώς το αντιμετωπίζεις. Σίγουρα ήταν λίγο επιβαρυμένη η κατάσταση μετά το ματς της Κυριακής. Είπα στα παιδιά ότι πρέπει να καταλάβουν πού βρισκόμαστε, από πού ξεκινήσαμε το καλοκαίρι. Δεν είμαστε στην 10η θέση και παλεύουμε για τον τίτλο αυτή τη στιγμή. Μετά τον πρώτο γύρο τερματίσαμε πρώτοι, τώρα είμαστε δεύτεροι, έχουμε πιθανότητες. Η προετοιμασία ήταν πολύ δύσκολη η κατάσταση, ήμουν πολύ θετικός για να δώσω αυτοπεποίθηση και δύναμη στα παιδιά. Τότε το πιο σημαντικό ήταν να μπούμε στους ομίλους. Αλλά είναι υποχρεωτικό να περάσουμε από πολλά πράγματα. Είδατε πού φτάσαμε τώρα, είναι άνοιξη και περάσαμε άλλον έναν γύρο. ‘Ηταν δύσκολο το πρόγραμμα, όλα ήταν εναντίον μας. Όλα τα πράγματα που κάνεις μέσα στη χρονιά είναι προς όφελός σου. Κάποιες φορές τα πράγματα έρχονται ανάποδα. Ίσως ήταν μεγάλο το βάρος, ο φόρτος εργασίας μας. Στις 30 Νοεμβρίου γιορτάσαμε την πρωτιά στον όμιλο και σκεφτήκαμε ότι θα έχουμε χρόνο να προετοιμαστούν καλύτερα τον Φεβρουάριο, αλλά μας έβαλαν όλα τα ντέρμπι. Υποφέραμε από αυτό. Δεν είναι θέμα φυσικής κατάστασης, βλέπετε τα αποτελέσματα και συγκρίνετε τι έγινε τότε και τι έγινε τώρα. Έχουμε τις στιγμές που επανερχόμαστε κι έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Δεν δείξαμε ότι τα παρατάμε. Μείναμε στα 90 λεπτά, είχαμε 65% κατοχή, είχαμε ευκαιρίες στο τέλος. Ήρθαμε εδώ και χάσαμε σε ένα ειδικό παιχνίδι, αλλά αυτό είναι μακριά από μένα. Ο Άρης δεν είχε κάτι άλλο να παίξει, μέλημά τους είναι να κερδίσουν τον ΠΑΟΚ, αυτό έχουν στο μυαλό τους. Ήμασταν εκεί, δεν ήταν ότι μας πίεσαν και δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Αυτό μας δίνει αυτοπεποίθηση, πρέπει να βρούμε τις καλές στιγμές και να φέρουμε καλά αποτελέσματα. Μπορούμε να δούμε ότι δεν έχουμε το ίδιο επίπεδο πριν από ένα μήνα».

Για τη Ντιναμό:

«Ετοιμάζαμε τα παιχνίδια μας και ξέραμε πώς παίζει κάθε ομάδα. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι η Ντιναμό είναι μια ομάδα που έχει εμπειρία και ποιότητα. Έχει την υπομονή που της δίνει η εμπειρία της στο υψηλό επίπεδο. Είναι ομάδα που είναι συνηθισμένη να κερδίζει. Έχουν ποιότητα, είναι μια ομάδα από Κροατία και ξέρουμε τι σημαίνει παγκοσμίως αυτό στο ποδόσφαιρο».

Για το πλάνο για τη ρεβάνς:

«Ποια να είναι η έκπληξη; Να βάλω 14 παίκτες; Θα γεμίσει ο χώρος. Είναι η δύναμη και η ένταση που θα δώσουμε. Πρέπει να βρούμε τον τρόπο να κάνουμε τον αντίπαλο να βγει από την περιοχή του, ώστε να παίξουμε το παιχνίδι μας. Όταν παίζεις με μια ομάδα που ξέρεις ότι θα πιέσει, θα μπλοκαριστείς και δεν είναι εύκολο να φτάσεις στην περιοχή τους. Πρέπει να έχουμε την αυτοπεποίθηση για να παίξουμε. Στο Ζάγκρεμπ είχαμε λίγες φορές με πάνω από έναν παίκτη στην περιοχή, αλλά αυτά προήλθαν από την έλλειψη απόφασης. Η ομάδα είναι καλά οργανωμένη και ξέρει πώς να παίζει. Ξέρει πώς να παίρνει αποτελέσματα. Δεν είναι πρώτη φορά που περνάμε δύσκολα. Ήταν το 0-2 με την Αμπερντίν, το οποίο γυρίσαμε, αλλά έχουμε τη θέληση. Δεν είναι εύκολο, γιατί η Ντιναμό κέρδισε 2-0 και γι’ αυτό πρέπει να βάλουμε γκολ και να μην δεχθούμε».

Για το κίνητρο του ΠΑΟΚ:

«Ξέρω τη χώρα και την ένταση που υπάρχει εδώ και την αρνητικότητα. Τώρα είναι η αρνητικότητα για τα αποτελέσματα, πρέπει να ξέρουμε ότι υπάρχουν κι αυτά στο ποδόσφαιρο. Ο καθένας έχει τον χαρακτήρα του, υπάρχουν παιδιά που έχουν δυνατή ιδέα για τον εαυτό τους. Μπροστά μας έχουμε μεγάλους στόχους, όποιος δεν μπορεί να το καταλάβει ας παίξει στην αλάνα. Μιλάμε για προημιτελικά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, είναι η δεύτερη φορά για την ομάδα που έχει την ευκαιρία. Δεν θυμάμαι πότε έφτασε ξανά σε τέτοιο επίπεδο πριν το 2022. Τι άλλο να θέλεις παραπάνω για κίνητρο; Η δουλειά τους είναι, σε αυτούς είναι η μπάλα, είναι επαγγελματίες».

Για τον Πέτκοβιτς:

«Ο Πέτκοβιτς είναι καλός επιθετικός σίγουρα, αλλά ευτυχώς γι’ αυτόν και δυστυχώς για εμάς, αλλά δεν ήταν κάτι που δημιούργησε. Εμείς τον αφήσαμε μόνο μπροστά στο τέρμα. Οι άλλοι δεν μας τον έκαναν τόσο εύκολο μπροστά στο τέρμα. Μπορούμε να πάρουμε ρίσκο και να μπούμε στην περιοχή. Αν δεν τα καταφέρεις κατευθείαν, πρέπει να δημιουργήσεις και να έχεις υπομονή για να κάνεις την ευκαιρία σου. Πρέπει να αποφύγεις κάποια λάθη. Ήρθαμε εδώ και συζητάμε για τα γκολ που δεχθήκαμε. Από τη μία γίνεται Θεός κι από την άλλη γίνεται ο χειρότερος παίκτης που υπάρχει. Τώρα μιλάμε για την ομάδα που είχε την καλύτερη επίθεση κι άμυνα στο πρωτάθλημα, αλλά συμβαίνουν κι αυτά. Μπαίνω κι εγώ σε αυτή την ατμόσφαιρα».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια