Από την κόλαση στον παράδεισο - Η μεταστροφή του Μουργκ αντικατοπτρίζει και την εικόνα του φετινού ΠΑΟΚ!


Η μεγαλύτερη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος αδιαμφισβήτητα ακούει στο όνομα του Τόμας Μουργκ. Ένα όνομα που μέχρι τον περασμένο Αύγουστο όχι απλά θεωρούνταν "ξένο σώμα", αλλά είχε καταντήσει μέχρι και meme μεταξύ των οπαδών. 

Ο αυστριακός μετά από μια τριετία στα ασπρόμαυρα όχι μόνο κατάφερε να αλλάξει ρώτα, αλλά μετατράπηκε από "ξένο σώμα" σε κομβικό για τον φετινό ΠΑΟΚ, παίκτη. Υπερβολικό; Καθόλου! Το αποτυπώνουν άλλωστε τα 7 γκολ και η μία ασίστ που έχει σημειώσει σε 20 παιχνίδια. 

Πέρα όμως από τα γκολ, μείζονος σημασίας είναι η συμμετοχή του στο ροτέισον του ΠΑΟΚ . Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, μάλιστα, τον εμπιστεύτηκε σε πολύ σημαντικά παιχνίδια όπως τα δύο παιχνίδια με την Άιντραχτ ή το ντέρμπι στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, με τον αυστριακό να πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις και να κερδίζει επάξια τον ρόλο που διαθέτει. Αποκορύφωμα; το χθεσινό παιχνίδι με τον Αστέρα όπου απόντων των Τάισον και Ζίβκοβιτς, ο Μουργκ ανέλαβε ηγετικό ρόλο και οδήγησε με δύο γκολ τους ασπρόμαυρους στην νίκη.

Η μεταστροφή του αυστριακού μεσοεπιθετικού αντικατοπτρίζει πλήρως και την μεταστροφή του ΠΑΟΚ. Ενός ΠΑΟΚ που από την κόλαση στην οποία βρισκόταν μετά τον χαμένο τελικό της 24ης Μαίου, έφτασε στον "παράδεισο" της 1ης θέσης του πρωταθλήματος και της απευθείας πρόκρισης στους "16" του Conference, παίζοντας συνάμα και το ομορφότερο ποδόσφαιρο στον ελλαδικό - και όχι μόνο - χώρο. 

Οι δύο αυτές μεταστροφές, παίκτη και ομάδας, έχουν έναν κοινό παρονομαστή. Ραζβάν Λουτσέσκου κυρίες και κύριοι... Ραζβάν Λουτσέσκου... Πήρε το περσινό συνολίθευμα που παρουσιάστηκε στον τελικό του Βόλου, το έπλασε από την αρχή και πλέον παρουσιάζει μια ομάδα με ξεκάθαρο στόχο, ξεκάθαρο πλάνο, που ξέρει πώς να κερδίσει. Όπως αυτή του 2019. 

Ναι, είναι νωρίς για να μιλάμε για τίτλους. Ο ΠΑΟΚ όμως είναι εδώ. Αλλαγμένος, όπως και ο νέος του πρωταγωνιστής. Και ο ΠΑΟΚ , όπως και ο Μουργκ, είναι εδώ για να πρωταγωνιστήσει...


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια