Η ενόχληση του για το αποτέλεσμα ήταν η νίκη του

 

Ο ΠΑΟΚ δεν ηττήθηκε από την Αμπερντίν. Ο ΠΑΟΚ όχι μόνο δεν ηττήθηκε, αλλά στο ίδιο παιχνίδι εξασφάλισε την πρόκριση του από τους ομίλους του Conference League. Παρόλα αυτά οι περισσότεροι δεν νιώθουν αρκετά ικανοποιημένοι. Περίεργο; Όχι και τόσο για μια ομάδα που ωριμάζει και αναπτύσσει νοοτροπία νικητή. Γράφει ο Στέφανος Μποτωνάκης. 


Πριν από περίπου δύο χρόνια ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν μόνο το τρίποντο απέναντι στην Λίνκολν στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Conference League, για να προκριθεί ως δεύτερος, έχοντας και το κεφάλι του ήσυχο όσον αφορά το άλλο παιχνίδι του ομίλου. Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα μπορούσε να τον βάλει σε μεγάλους μπελάδες. 


Σήμερα, ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε την πρόκριση του από τον όμιλο του από την 4η αγωνιστική, χωρίς να έχει υποστεί ήττα, έχοντας πανηγυρίσει δύο διπλά και προς το παρόν στρογγυλοκάθεται στην πρώτη θέση.

Αν αυτό δεν είναι επίτευγμα, τότε τι είναι;


Είναι γεγονός πως όταν οποιαδήποτε ιδανική κατάσταση τερματίζεται, προκαλεί δυσφορία σε εκείνους που επωφελούνταν από αυτήν. Και ο ΠΑΟΚ βρισκόταν σε μια τέτοια κατάσταση, μέχρι σήμερα. Η ομάδα μας κατάφερε στα πρώτα τρία της παιχνίδια να κάνει το απόλυτο, και μάλιστα χωρίς τίποτα να της χαριστεί αφού πάλεψε κυριολεκτικά μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, για κάθε μια από αυτές τις νίκες. 


Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η ισοπαλία με την Αμπερντίν αντιμετωπίστηκε λίγο πολύ σαν ήττα, ασχέτως με το γεγονός πως στην οικονομία του ομίλου δεν κάνει κάποια σημαντικά διαφορά. Ο ΠΑΟΚ στα προηγούμενα τρία παιχνίδια έβρισκε τον τρόπο να φύγει κερδισμένος, κάτι που στο χθεσινό παιχνίδι δεν έγινε για ποδοσφαιρικούς και μη λόγους.


Ίσως μερικοί να βλέπουν αυτό το στραβοπάτημα ως ένδειξη του ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να πληγώσει την Άιντραχτ στο σπίτι της. Άλλοι θεωρούν πως η ισοπαλία αυτή θα υπενθυμίσει στον ΠΑΟΚ την θνητότητα του και θα πάει στην Γερμανία πιο προσγειωμένος. 


Εγώ θα πω πως τον ΠΑΟΚ δεν τον φοβηθήκαμε πότε στα μεγάλα παιχνίδια και δεν θα το κάνουμε και τώρα. Ιδιαίτερα όταν τον αντίπαλο στον οποίο αναφέρεσαι τον εξέθεσες ποδοσφαιρικά στην προηγούμενη συνάντηση σας. 


Με νίκη χθες κόντρα στους Σκωτσέζους, ο ΠΑΟΚ θα χρειαζόταν Χ ή διπλό στην Γερμανία ώστε να κλειδώσει την πρώτη θέση από την 5η αγωνιστική. Πλέον, με την ισοπαλία που προέκυψε η ομάδα μας χρειάζεται και πάλι Χ ή νίκη για να έχει στα χέρια της την πρωτιά, με μοναδική διαφορά πως εάν έρθει ισοπαλία, θα χρειαστεί και νίκη με την Ελσίνκι στην Τούμπα στην αυλαία των ομίλων. 


Συνοψίζοντας με λίγα λόγια, ο ΠΑΟΚ χθες δεν έχασε. Αλλά δεν κέρδισε κιόλας, και αυτό τον ενόχλησε, και αυτό είναι που θέλουμε να βλέπουμε! Δεν περιμένουμε από τον ΠΑΟΚ να μην χάνει πότε, περιμένουμε έναν ΠΑΟΚ που δεν θέλει να χάνει πότε! Ο προπονητής, οι παίκτες και γενικότερα οι χαρακτήρες που απαρτίζουν το ρόστερ της ομάδας μας, δείχνουν πως είμαστε σε καλό δρόμο ώστε να αναγεννηθεί μια τέτοιου είδους νοοτροπία, ή νοοτροπία του νικητή.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια