Ραζβάν Λουτσέσκου: «Συνεχίζουμε με την ίδια νοοτροπία!»


Ο Ραζβάν Λουτσέσκου άνοιξε τα χαρτιά του ενόψει Χαρτς, σε μία ακομη συνεντευξη τυπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γηπεδο της Τούμπας.

Ο Δικέφαλος καλείται να ξεπεράσει το τελευταίο εμπόδιο στον δρόμο του για τους ομίλους της ευρωπαϊκής διοργάνωσης.  

Ο Ρουμάνος τεχνικός των ασπρόμαυρων, αναφέρθηκε στο απαιτητικό πρόγραμμα του Δικεφάλου σε Ελλάδα και Ευρώπη, καθώς και για τον στόχο της ομάδας στο Conference League.

Στην αρχή της τοποθέτησής του ανέφερε:

Για το αν υπάρχει σιγουριά για την πρόκριση:

«Ανησυχώ όσο πρέπει να ανησυχώ πριν από ένα παιχνίδι πρόκρισης. Πρέπει να είμαστε πνευματικά και σωματικά έτοιμοι, όσον αφορά την προετοιμασία. Στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να συμβούν. Μπορώ να πω ότι ανησυχώ, αλλά από την άλλη έχουμε βελτιωθεί και έχουμε δείξει αποφασιστικότητα και συγκέντρωση για τη νίκη. Πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια νοοτροπία, όπως και συνέβη και στα προγούμενα παιχνίδια».

Για το τι άλλαξε στην ψυχολογία της ομάδας:

«Η περσινή σεζόν ολοκληρώθηκε. Αν θέλουμε να πάμε πίσω, πρέπει να δούμε όλη τη σεζόν και πώς εξελίχθηκε. Φέτος δεν ξεκινάμε από το μηδέν. Οι ποδοσφαιριστές μου έχουν διαφορετική νοοτροπία και προσωπικότητα φέτος. Έχουμε παίκτες με διαφορετικά στοιχεία. Ένας άλλος παράγοντας είναι πως έχουμε ένα γκρουπ που είναι πιο έτοιμο. Φέτος, οι νέοι ποδοσφαιριστές μας έχουν πιο πολλές εμπειρίες, οπότε είναι πιο εύκολο να υπάρχει ομοιογένεια. Δεν μπορείς να χτίσεις σπίτι, ξεκινώντας από την οροφή. Όλα τα πράγματα στη ζωή χρειάζονται χρόνο για να πετύχουν. Πρέπει να μάθεις από τα λάθη σου για να γίνεις καλύτερος. Όταν έχει όλα αυτά, αποκτάς ψυχολογία. Θέλαμε να εστιάσουμε στην καλή ψυχολογία και το καλό κλίμα για να πετύχουμε τους στόχους μας. Εμείς από την προετοιμασία είχαμε καλή ενέργεια».

Για το αν ο ΠΑΟΚ έχει μεγαλύτερη πίεση μετά το πρώτο ματς:

«Πιστεύω ότι οι περισσότερες ομάδες έχουν πίεση. Όταν πρέπει να παίξεις ένα παιχνίδι και διακυβεύεται η πρόκριση, έχεις πίεση. Έχεις πίεση όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα. Η ομάδα που κέρδισε μπορεί να έχει πίεση γιατί πρέπει να διατηρήσει αυτό το αποτέλεσμα. Δεν ξέρω ποια ομάδα θα έχει μεγαλύτερη πίεση. Εμείς βάζουμε πίεση στον εαυτό μας, γιατί θέλουμε να πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Το ότι έχουμε σκορ πρόκρισης, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει πίεση είτε στον έναν είτε στον άλλον».

Για το αν πιστεύει ότι η πρόκριση έχει κριθεί:

«Δεν πιστεύω ότι η ομάδα μας πιστεύει ότι έχουμε πάρει την πρόκριση. Πιστεύω ότι έχουμε μεγάλη αποφασιστικότητα. Οι ποδοσφαιριστές ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Είμαι αισιόδοξος ότι θα δώσουν τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο. Ξέρουμε τον τρόπο παιχνιδιού της Χαρτς, μπορεί να αλλάξει, αλλά έχουν μια συγκεκριμένη ταυτότητα. Ξέρουμε τους κινδύνους. Το ποδόσφαιρο είναι αυτό. Πρέπει να είσαι σωστός με το ποδόσφαιρο για να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Για την αποχώρηση του Νάρεϊ και πώς θα καλυφθεί η απουσία του:

«Έχουμε ένα παιχνίδι, το αυριανό, εστιάζω σε αυτό. Έχω τέσσερις ποδοσφαιριστές και είναι αρκετοί. Θα πάμε σε αυτή τη μάχη με αυτούς που έχουμε».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια