Λουτσέσκου: «Δεν υπάρχει τίποτα άλλο πέρα από την πρόκριση»!

Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου του Ράζβαν Λουτσέσκου στην Τούμπα, ενόψει του επαναληπτικού με τη Χάιντουκ Σπλιτ. Ο Ρουμάνος τεχνικός έδειξε για μια ακόμη φορά ότι μοναδικό αντικείμενο ενδιαφέροντος για τον ίδιο είναι η πρόκριση και τίποτα άλλο. Ο τρόπος με τον οποίο οι παίκτες του θα καταφέρουν να προκριθούν στα Play-Off του Europa Conference League.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

Για την «ασφάλεια» του 0-0 στον πρώτο αγώνα:

«Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για ασφαλές αποτέλεσμα σε αυτήν την διοργάνωση. Το μοναδικό που μπορούμε να πούμε είναι ότι έχουμε ένα παιχνίδι για την πρόκριση και αυτό είναι στην έδρα μας. Πρακτικά το 0-0 του πρώτου αγώνα μας έδωσε απλά την ευκαιρία να ακυρώσουμε την έδρα της Χάιντουκ. Και έχουμε τώρα την ευκαιρία σε μια γεμάτη Τούμπα που θα μας ωθήσει πολύ να πάρουμε την πρόκριση».

Για τους νέους παίκτες και τον χρόνο που έχουν:

«Σε όλα θα πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία. Είναι πολύ σημαντικό όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές- πως θα πρέπει να έχουμε το πλήρες ρόστερ από την αρχή της προετοιμασίας. Αλλά επίσης είναι λογικό σε μια μεταγραφική περίοδο να μην πετύχουν μερικά πράγματα και να μην καταφέρεις να έχεις όλους τους παίκτες. Για παράδειγμα για τον Σαμάτα, είναι εντελώς διαφορετικό να είναι τις πρώτες τέσσερις εβδομάδες και αυτές που τελικά είναι εδώ. Στην αρχή υπάρχουν διπλές προπονήσεις που τώρα δεν τις κάνουμε. Είναι διαφορετικά».

Για τα διαφορετικά ζευγάρια που έχουν αγωνιστεί στα χαφ έως τώρα:

«Και τα τρία διαφορετικά ζευγάρια είναι παίκτες του ΠΑΟΚ. Δεν θέλω να μιλάω για παίκτες που δεν βρίσκονται εδώ. Έχουμε την φιλοσοφία ότι όλοι εδώ είναι σημαντικοί και όλοι μπορεί να έχουν την ευκαιρία να παίξουν. Θα πρέπει να είναι έτοιμοι. Για αυτόν τον λόγο για μένα δεν είναι σημαντικό το ροτέισον που έχει σε αυτούς τους τρεις αγώνες. Ανά πάσα στιγμή θα πρέπει να είναι όλοι έτοιμοι να αγωνιστούν».


Τι είναι αυτό που σκέφτεται έντονα:

«Όπως είπα πλέον δεν φοβάμαι. Αλλά το άγχος και η πίεση για το αποτέλεσμα προφανώς τα αισθάνομαι. Ειδικά για εμάς που αντιμετωπίζουμε άμεσα αυτά τα παιχνίδια. Δεν είναι ένα εύκολο παιχνίδι προφανώς. Είναι μια ομάδα δύσκολη, η οποία είναι μπροστά από την Ντινάμο Ζάγκρεμπ αυτή τη στιγμή, έχει ποιότητα και δεν θα είναι εύκολη η κατάσταση. Το παιχνίδι απαιτεί απόλυτη συγκέντρωση από κάθε παίκτη και σε όλη τη διάρκεια. Η αίσθηση αυτοπεποίθησης στην ομάδα ενισχύεται καθημερινά και όσο περνούν τα παιχνίδια βλέπω τους παίκτες μου να αντιδρούν διαφορετικά. Μετά και την πίεση που δεχθήκαμε και ανταπεξήλθαμε στο Σπλιτ, ανέβηκε κι άλλο η αυτοπεποίθηση μας. Θέλει απόλυτη συγκέντρωση».

Για τον κίνδυνο τιμωρίας της Τούμπας:

«Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ, αυτή η ομάδα, αυτή η κατάσταση, μας αναγκάζουν να σκεφτόμαστε μόνο παιχνίδι με παιχνίδι. Το έχω αναφέρει από την αρχή της σεζόν. Μπορεί να το καταφέρουμε με φανταστικά πράγματα, μπορεί να το κάνουμε πεθαίνοντας στο γήπεδο. Αυτό πρέπει να κάνουμε και αύριο, για να πάρουμε την πρόκριση. Ο κόσμος θέλουμε να είναι κοντά μας, ο 12ος παίκτης, να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί την πρόκριση και από μεθαύριο θα δούμε τι θα γίνει».

Τι σημαίνει η πρόκριση ή ο αποκλεισμός για τον Λουτσέσκου:

«Δεν ξέρω τι να απαντήσω. Ποτέ δεν ρωτώ τον εαυτό μου με αυτόν τον τρόπο. Αύριο θα μπω στο γήπεδο και εγώ και οι παίκτες μου με το μυαλό στην πρόκριση. Να δώσουμε τα πάντα, να βρούμε τους τρόπους, να καταφέρουμε να προκριθούμε. Το αν θα υπάρξουν Κυριακές θα το δούμε. Υπάρχει η σημερινή μέρα, η αυριανή και βλέπουμε. Ο στόχος πρέπει να είναι το αυριανό παιχνίδι. Και αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο σκεφτόμαστε και η νοοτροπία μας γι’ αυτήν την σεζόν. Παιχνίδι με παιχνίδι».Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια