Τέλος οι Elite διαιτητές στα playoff με εντολή UEFA!

 

Ο πρόεδρος της UEFA με επιστολή του προς τον κ. Παναγιώτη Μπαλτάκο, πρόεδρο της ΕΠΟ, ενημέρωσε για την απόφαση της Ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας να τερματίσει την συνεργασία με την ΕΠΟ για διορισμό κορυφαίων διαιτητών στα φετινά playoff της Super League 1.

Πρακτικά κάτι τέτοιο σημαίνει πως διαιτητές που ανήκουν στην Elite και Α’ κατηγορία της UEFA δεν θα είναι διαθέσιμοι για ορισμό στα εναπομείναντα παιχνίδια των playoff, παιχνίδια μάλιστα αρκετά κρίσιμα μιας και ακόμη τίποτα δεν είναι σίγουρο ως προς την τελική κατάταξη των ομάδων.

Αφορμή για την απόφαση αυτή της UEFA στάθηκαν οι καταγγελίες του Ντάβιντε Μάσα για επίθεση μετά την λήξη του αγώνα Ολυμπιακός – ΑΕΚ, αλλά και τα όσα συνέβησαν με τους Πολωνούς διαιτητές που είχαν οριστεί στο ΑΕΚ – Άρης.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει:

«Ο πρόεδρος της UEFA κ. Aleksander Ceferin απέστειλε σήμερα την παρακάτω επιστολή στον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Παναγιώτη Μπαλτάκο:

Αγαπητέ Πρόεδρε, αγαπητέ Παναγιώτη,

Σε συνέχεια της πρόσφατης αλληλογραφίας μας, οφείλω να σε ενημερώσω ότι η UEFA πληροφορήθηκε με βαθιά θλίψη και έντονη ανησυχία ένα ακόμη περιστατικό που αφορά στην προσβλητική και βίαιη συμπεριφορά προς τους διαιτητές ποδοσφαίρου που είχαν οριστεί να διευθύνουν πρόσφατους αγώνες στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Παρά τις κοινές μας προσπάθειες και υπό το φως των πρόσφατων γεγονότων, η UEFA επανεξέτασε την υποστήριξή της στην αποστολή διαιτητών κατηγορίας Elite και “Α” για να διευθύνουν τους αγώνες των playoffs της ελληνικής Superleague 1 και αποφάσισε να παύσει, προς το παρόν, την πρακτική αυτή.

Αυτά τα περιστατικά είναι πέραν του ποδοσφαίρου, είμαστε δε ειλικρινά ευγνώμονες για την ανησυχία σας επί του θέματος και όλες τις αδιάκοπες προσπάθειες της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και της Ελληνικής Κυβέρνησης να αποτρέψουν τέτοια πράγματα.

Ωστόσο, αυτή τη στιγμή, πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στην ασφάλεια των αξιωματούχων των αγώνων μας, οι οποίοι πρέπει να κρατηθούν μακριά από τέτοιες εχθρικές και επικίνδυνες καταστάσεις.

Με εκτίμηση»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια