Τα σενάρια για ισοβαθμία ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού!


Το πρωτάθλημα της Super League πλησιάζει στο τέλος του και δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του, οι μάχες για τον τίτλο του πρωταθλητή αλλά και για την 3η θέση έχουν πάρει φωτιά.

Ο ΠΑΟΚ παλεύει να κατακτήσει την 3η θέση και να εξασφαλίσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο για το Europa League, ασχέτως του αποτελέσματος στον τελικό Κυπέλλου.

Καταρχάς, να ξεκαθαριστεί ότι το εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League προορίζεται για τον Κυπελλούχο Ελλάδος. Σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ κατακτήσει το τρόπαιο, θα κερδίσει αυτομάτως και το συγκεκριμένο προνομιούχο ευρωπαϊκό εισιτήριο. Σε περίπτωση που η ΑΕΚ κατακτήσει το Κύπελλο, τότε στο Europa League θα αγωνιστεί ο 3ος της τελικής κατάταξης της Super League.

Συνεπώς, ο ΠΑΟΚ θέλει την 3η θέση ώστε να εξασφαλίσει την είσοδο στο Europa League ακόμα και στο αποφευκτέο σενάριο που θα χάσει το Κύπελλο.

Τι συμβαίνει όμως σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον Ολυμπιακό;

Σε αυτό το σενάριο, υπάρχουν τα εξής δεδομένα:

1) Αν ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός βρίσκονται ισόβαθμοι πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση της επόμενης Κυριακής (δηλαδή αν ο ΠΑΟΚ νικήσει τον Βόλο και ο Ολυμπιακός χάσει από τον Παναθηναϊκό), τότε ο ΠΑΟΚ θα πρέπει υποχρεωτικά να νικήσει στην Τούμπα, καθώς η συγκεκριμένη ισοβαθμία ωφελεί τον Ολυμπιακό.

2) Αν ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στο -3 από τον Ολυμπιακό πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση (αν δηλαδή νικήσουν και ο ΠΑΟΚ αλλά και ο Ολυμπιακός απέναντι σε Βόλο και Παναθηναϊκό ή αν χάσουν και οι δύο) τότε ο ΠΑΟΚ με νίκη στην Τούμπα επί του Ολυμπιακού, θα τερματίσει 3ος, αφού υπερτερεί στην συγκεκριμένη ισοβαθμία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια