Επιλέγω την σχεδόν σιωπή... μέχρι τον τελικό!

 



Γράφει ο Χρήστος Δαϊρετζής...

Φίλες και φίλοι της ιστοσελίδας μας ελπίζω άπαντες να είστε καλά και να αγαπάτε τον ΠΑΟΚ ακόμη και στα δύσκολά του. Άλλωστε, μόνο αν αγαπήσεις τον ΠΑΟΚ και νιώσεις την πίκρα και την στεναχώρια για εκείνον θα νιώσεις το μεγαλείο του.

Μετά τον άκρως σημαντικό για την οικονομία του άρθρου πρόλογο μπαίνω στα αγωνιστικά. Ο ΠΑΟΚ παρουσιάζοντας για ακόμη μια αναμέτρηση ασταθές αγωνιστικό πρόσωπο κόντρα στον Ολυμπιακό, ηττήθηκε με 1-0 εντός έδρας και ολοκλήρωσε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο την φετινή χρονιά, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος. 

Η χθεσινή αναμέτρηση έφερε στην επιφάνεια για ακόμη μια φορά τα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δικέφαλος καθ' όλη την διάρκεια της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Παραπάνω δεν ανέφερα την λέξη κακό αγωνιστικό πρόσωπο αλλά ασταθές. Αυτό διότι η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου δημιούργησε ευκαιρίες δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα του Τζολάκη.

Θεωρώ ότι από πλευράς Λουτσέσκου, τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει αρκετά λάθη. Για παράδειγμα, η χρησιμοποίηση του στο βασικό σχήμα Μπίσεσβαρ εχθές με σκοπό να γίνει αλλαγή και να αποθεωθεί. Επιπλέον, το γεγονός πως ο Κούρτιτς βρέθηκε στην αποστολή δίχως ο Ρουμάνος τεχνικός να έχει σκοπό να τον χρησιμοποιήσει. Και άλλα πολλά που δεν είναι της παρούσης και θα αναλυθούν προσεχώς. 

Επιπλέον, για να μην παρεξηγηθώ η θέση μου υπέρ του Λουτσέσκου είναι πάγια. Θεωρώ ότι είναι ένας εξαιρετικός προπονητής που καταλαβαίνει όσο λίγοι συνολικά τον οργανισμό ΠΑΟΚ. Τώρα το αν πρέπει να μείνει, αν υπάρξει θέμα Λουτσέσκου είναι μια διαφορετική συζήτηση που βασίζεται στις φιλοδοξίες και το πλήρωμα του χρόνου, δυο παράγοντες που εξαρτώτονται τόσο από τον ίδιο, όσο και από τον ΠΑΟΚ. 

Αν κοιτάξουμε τους εαυτούς μας στον καθρέφτη και κάνουμε την αυτοκριτική μας που κατά την προσωπική μου άποψη όταν αυτή γίνεται πρέπει να είναι σκληρή, ο ΠΑΟΚ δίκαια τερμάτισε πίσω από ΑΕΚ, ΠΑΟ, ΟΣΦΠ. Μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν η έλλειψη ποιότητας που δεν φάνηκε μόνο στα ντέρμπι αλλά ακόμη και σε μικρά παιχνίδια. 

Φτάνοντας στο σήμερα θα σωπάσω -για το καλό του ΠΑΟΚ και της ψυχικής μου υγείας- λέγοντας ότι ταμείο θα κάνουμε την 25η του Μαΐου, την επομένη δηλαδή του τελικού. Ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του έναν τελικό, στον οποίο πάει ως ξεκάθαρο αουτσάιντερ κόντρα στην πρωταθλήτρια ΑΕΚ που βλέπει νταμπλ. Εκεί θα παίξει σε ένα ματς έναν σημαντικότατο τίτλο τον οποίο θέλουμε όλοι να φέρει στην Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα σε περίπτωση κατάκτησης θα σώσει κάτι από την παρτίδα κερδίζοντας την έξοδο στο Europa League. 

Θέλω να είμαι ξεκάθαρος βάζοντας μια υποσημείωση. Σε περίπτωση κατάκτησης του Κυπέλλου, δεν θα έχει νικηθεί η παρτίδα, απλώς θα έχει σωθεί. Στα δικά μου μάτια ο ΠΑΟΚ του ευεργέτη Ιβάν Σαββίδη θα πρέπει να διεκδικεί τα πάντα και συνεχώς να μεγαλώνει στην Ευρώπη!

Μέχρι τον τελικό όμως σχεδόν...θα σωπάσω για κανέναν άλλον, αλλά για το καλό του ΠΑΟΚ μας που όποιος θεωρεί ότι με το κύπελλο τα ξεχνάμε όλα, μικραίνει τον ΠΑΟΚ του Σαββίδη

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια