Λουτσέσκου: «Kαταστρέψαμε όσα χτίσαμε»

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου μίλησε για τη βαριά ήττα του ΠΑΟΚ από την ΑΕΚ στην Αγιά Σοφιά, τονίζοντας ότι άπαντες στο στρατόπεδο του Δικεφάλου, θα πρέπει να ανασυνταχθούν ενόψει της τελικής ευθείας της σεζόν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου:

Για την αποβολή του Κάργα και την εξέλιξη του αγώνα: «Είναι πολύ σκληρό για όλους μας και δεν μπορείς να μιλήσεις πολύ για αυτό το ματς. Θα μπορούσα να δώσω κάποιες εξηγήσεις ή αναλύσεις αλλά ίσως εμπεριέχει ένα ρίσκο και να μην γίνω κατανοητός. Σε κάθε περίπτωση πρώτα απ΄όλα για μένα είναι σκληρό αποτέλεσμα και φυσικά για όλον τον οργανισμό του ΠΑΟΚ. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε για ένα ματς που ουσιαστικά τέλειωσε νωρίς είναι να εστιάσουμε στο επόμενο, αυτό της Κυριακής».

Για την ψυχολογία του ΠΑΟΚ ενόψει και του τελικού κυπέλλου εκ νέου με αντίπαλο την ΑΕΚ: «Εμείς στις τελευταίες τρεις εβδομάδες καταστρέψαμε ό,τι είχαμε χτίσει με προσπάθεια όλο εκείνο το προηγούμενο διάστημα. Μέσα σε τρεις εβδομάδες τα γκρεμίσαμε αλλά θα πω ότι έχουμε άλλες τρεις εβδομάδες μπροστά μας για να σηκωθούμε και πάλι. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Έχουμε μπροστά μας ένα διάστημα για να χτίσουμε ξανά χαρακτήρα και κυρίως να βρούμε ξανά κίνητρα και ως άνθρωποι και ως επαγγελματίες. Έχουμε τη δυνατότητα να κλείσουμε τη χρονιά με θετικό τρόπο.

Το αν επηρεάσει αυτό το σκορ τον τελικό, αυτό είναι για εσάς τους δημοσιογράφους. Θα πω απλά πως πριν από τρεις εβδομάδες ήμασταν στην κούρσα του τίτλου. Αλλά νομίζω πως το κομβικό ματς για εμάς ήταν το εντός έδρας ματς με την ΑΕΚ στην Τούμπα, στην αρχή των play-off. Εκείνη η ήττα μας στοίχισε γιατί μας έκανε να χάσουμε την αυτοπεποίθησή μας και κυρίως το κίνητρο πως μπορούμε να διεκδικήσουμε τον τίτλο. Εκείνη η ήττα μας στοίχισε».

Για το αν ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να επικαλείται το «χτίζουμε μια ομάδα για τη νέα σεζόν» όταν βρίσκεται στο -15 από την κορυφή: «Θα επαναλάβω πως πριν από τρεις εβδομάδες ήμασταν στην κούρσα του τίτλου. Επομένως δεν μπορούμε να πούμε πως όλη η σεζόν αντικατοπτρίζει αυτό που είναι τώρα στη βαθμολογία. Θα πω επίσης πως η σεζόν είναι μεταβατική και περιμέναμε πως αυτή τη διαδικασία πρέπει να τη βιώσουμε και δεν μπορούσαμε να την προσπεράσουμε με ένα άλμα. Δηλαδή και ανώριμα λάθη θα βλέπαμε και μεταπτώσεις στην ψυχολογία μας αφού έχουμε πολλά νέα παιδιά που τη μια μέρα μπορεί να πετούν ψυχολογικά και από την άλλη μια αποτυχία να τους επηρεάσει. Αυτές είναι εμπειρίες που τώρα παίρνουν και θα τους βοηθήσουν την επόμενη σεζόν να διαχειριστούν όλες τις καταστάσεις».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια