Λούκας Πέρεθ: «ΠΑΟΚ και Σαββίδης μου άλλαξαν τη ζωή!»

Σε μία συνέντευξη – εξομολόγηση στο ESPN, από την οποία δε θα μπορούσε να λείπει φυσικά η αναφορά του στον ΠΑΟΚ και το πέρασμα του από την Ελλάδα.

Αρχικά, τόνισε:

«Όχι, όχι. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ ήταν εκείνος που τον έπεισε πληρώνοντας. Με το να παίζω καλά τον έπεισα να με αγοράσει, οπότε έφυγα χάρη σε εκείνον. ‘Ηρθε στην Ουκρανία και έδωσε μάχη για μένα. Εκείνος και ο πρόεδρος της τότε ομάδας μου τσακώθηκαν, διαπραγματεύθηκαν και τελικά έφτασαν σε συμφωνία.

Ο ΠΑΟΚ μου είπε ότι με ήθελε. Είπα φυσικά ναι. Είναι ένα μεγάλο κλαμπ και θα μπορούσα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Και το συμβόλαιο ήταν καλό. Δεν υπήρχαν προβλήματα. Όλα μπαίνουν στον λογαριασμό σου. Ήρθαν, πάλεψαν για μένα και με πήραν από εκεί. Και άλλαξαν τη ζωή μου. Είχα ένα κανονικό, επαγγελματικό συμβόλαιο.

Ο ΠΑΟΚ μου άνοιξε τις πόρτες, μου συμπεριφέρθηκε καλά και μπορώ να πω μόνο ευχαριστώ. Το κλαμπ, ο πρόεδρος, οι συμπαίκτες ήταν όλοι πολύ καλοί μαζί μου. Όλα είναι κομμάτι της ζωής. Σήμερα είμαι πατέρας, ο γιος μου δεν μπορεί να περπατήσει ακόμη, πόσω μάλλον να τρέξει. Πρέπει να μπουσουλήσει, να πέσει, να χτυπήσει. Έτσι θα μάθει. Πώς πετυχαίνει ο κόσμος; Με το να αποτύχεις ένα εκατομμύριο φορές, με το να μάθεις. Και το ποδόσφαιρο είναι το ίδιο.

Όσο για τα συναισθήματά του με όσα συνάντησε στον ΠΑΟΚ σε σχέση με τα προηγούμενα ποδοσφαιρικά του χρόνια στην Ουκρανία, είπε:

«Τεράστια ανακούφιση. Ένα επαγγελματικό. Ένα κανονικό προπονητικό κέντρο, κανονικά ταξίδια, πραγματικά ξενοδοχεία. Όλα κανονικά. Στην Ουκρανία, ο πρόεδρος μας… πέταγε σε ένα μοναστήρι, όταν νευρίαζε μαζί μας. Ήταν ενοικιαζόμενα δωμάτια από καλόγριες. Έπρεπε να διανυκτερεύσουμε εκεί πριν από τα παιχνίδια κάποιες φορές και να κοιμηθούμε σε διπλά δωμάτια. Ήταν όλα συνδεδεμένα με τη θρησκεία και λιτά. Με τον καιρό, μαθαίνεις να εκτιμάς τέτοιες εμπειρίες. 

Όταν πήγα στην Ελλάδα μετά από αυτό, ο ΠΑΟΚ ήταν η καλύτερη ομάδα στον κόσμο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια