Το σκεπτικό για την Κύπρο!

Ιστορία θα γραφτεί φέτος με τον τελικό κυπέλλου καθώς για πρώτη φορά αυτός θα διεξαχθεί σε γήπεδο εκτός Ελλάδας. Όπως ενημερωθήκατε νωρίτερα, η εισήγηση που έγινε για την επιλογή της Κύπρου, αλλά και η ημερομηνία διεξαγωγής το Σάββατο 20 Μάϊου, εγκρίθηκε ομόφωνα από την εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ.

Η πρόταση πήρε το «ΟΚ» από όλες τις ομάδες, άρα από όλους τους εμπλεκόμενους του τελικού και όλους τους πιθανούς φιναλίστ. Πάντα σύμφωνα με το καταστατικό και την προκήρυξη της διοργάνωσης που προέβλεπε Βόλο ή εξωτερικό.

Κατά τη διάρκεια των ζυμώσεων πριν την τελική απόφαση, η επιλογή του Βόλου απορρίφθηκε για πολλούς λόγους, ενώ το ενδεχόμενο του ΟΑΚΑ δεν έγινε δεκτό από την πλευρά του ΠΑΟΚ. Η περίπτωση Αυστραλίας ή Αγγλίας δε συγκέντρωνε ποτέ πιθανότητες και σοβαρότητα, οπότε το «ΓΣΠ» της Λευκωσίας έμοιαζε με μονόδρομο.

Όσον αφορά στο γεγονός ότι ο τελικός θα διεξαχθεί παραμονή των εθνικών εκλογών, αυτό που λήφθηκε υπόψη ήταν ότι στις 27 Μαϊου θα ήταν “εγκληματικό» να γίνει παιχνίδι, μετά από μεγάλο διάστημα από τη λήξη των Play Off. Έτσι, η 20η Μάϊου προκρίθηκε και με μοναδική εναλλακτική σε αυτή την ημερομηνία το ΟΑΚΑ, κατέληξαν στη λύση της Κύπρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια