Ας μιλήσουμε λίγο με τους κανονισμούς!

Το παιχνίδι Άρης-ΠΑΟΚ είχε πολλές εντάσεις και πολλές δύσκολες φάσεις. Ήταν κάτι που αναμένονταν. Επειδή για μία ακόμη φορά παρατηρείται η προσπάθεια δημιουργίας έντασης με πολλά ψέματα. Ειδικά στη μία πριν το πέναλτι του ΠΑΟΚ έχει επενδύσει η επικοινωνιακή… πολιτχαχαχα του Άρη, προσπαθώντας να κάνει το άσπρο… κίτρινο. Για μία ακόμη φορά.

Κατ αρχάς να σημειώσουμε ότι. Πριν το γκολ του Άρη ΔΕΝ υπάρχει οφσάιντ του Καμαρά. Όσο παράξενο και αν φαίνεται, από ελεύθερο με την μπάλα στο έδαφος, δεν υπάρχει οφσάιντ. Έτσι, ακόμη και αν ο Καμαρά διεκδικεί την μπάλα ως εκτεθειμένος (αν είναι αφού το ριπλέι δεν είναι ξεκάθαρο) δεν τίθεται θέμα οφσάιντ πριν η μπάλα καταλήξει στον Καμαρά.

Πάμε στο πέναλτι του ΠΑΟΚ. Διάφοροι κίτρινης απόχρωσης, ισχυρίζονται ότι στο πλάγιο που προηγείται της παράβασης κατά του Σβααμπ που ΔΕΝ είδε αρχικά ο διαιτητής, ο Ζίβκοβιτς έπρεπε να χρεωθεί με αλλαγή, επειδή «πατούσε» τη γραμμή.

Ο κανονισμός ποδοσφαίρου (κεφάλαιο 15 για επαναφορά μπάλας) που γι ακόμη μια φορά δεν είναι γνωστός στους άσχετους , αναφέρει:

Διαδικασία

Τη στιγμή που εκτελείται το πλάγιο, ο παίκτης που το εκτελεί, πρέπει:

να στέκεται όρθιος έχοντας μέτωπο προς τον αγωνιστικό χώρο

να έχει μέρος του κάθε ποδιού πάνω στη πλάγια γραμμή ή πάνω στο έδαφος έξω από τη πλάγια γραμμή

να πετάξει τη μπάλα με τα δυο του χέρια από πίσω και πάνω από το κεφάλι, από το σημείο όπου η μπάλα βγήκε από τον αγωνιστικό χώρο.

Εδώ και οι διεθνείς οδηγίες:


Πηγη: PAOK24

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια