Ένα ενενηντάλεπτο μακριά από έναν θρίαμβο και πολλά... συμπεράσματα!

 


Μία εβδομάδα από το παιχνίδι της Τούμπας και το 2-0, λίγες νύχτες μετά τον θρίαμβο στην Λεωφόρο και ένα βράδυ μακριά από έναν επαναληπτικό που είτε θα επιβεβαιώσει τα όσα ήδη γνωρίζουμε είτε κάτι θα πάει πολύ λάθος, με το πρώτο σενάριο να είναι το επικρατέστερο. Γράφει ο Στέφανος Μποτωνάκης.

Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από ένα σωστό και ολοκληρωμένο συμπέρασμα. Όταν καταλήγεις κάπου έχοντας λάβει υπόψη σου όλα τα δεδομένα, έχοντας παρατηρήσει τις λεπτομέρειες και έχοντας ίσως αλλάξει την αρχική σου άποψη. Βέβαια για να υπάρχουν δεδομένα τα οποία πρέπει να είσαι αρκετά άγρυπνος για να αντιληφθείς, υπάρχουν και ζητούμενα - κάτι μαθηματικά αποδεδειγμένο.

Στην προκειμένη περίπτωση, έχουμε να κάνουμε με ποδόσφαιρο. Μια μπάλα που τρέχει ανεξέλεγκτα μέχρι κάποιος να την δαμάσει. Το ποδόσφαιρο είναι πολύ δίκαιο αλλά και ταυτόχρονα πολύ άδικο, πάντοτε έτοιμο για να τιμωρήσει όποιον βιάστηκε να βγάλει ένα πρόωρο συμπέρασμα. Πάντοτε έτοιμο να δικάσει όποιον βιάστηκε να ξεγράψει τον οποιοδήποτε, μικρό ή μεγάλο, δυνατό ή αδύναμο. Για να αποφύγεις όμως τα πρόωρα συμπεράσματα απαιτείται από εσένα σοβαρότητα, υπομονή, αυτοσυγκράτηση, μέχρι να φτάσει η στιγμή της δικαίωσης σου, η στιγμή που θα μπορείς να πεις πως είχες δίκιο αλλά δεν υπέκυψες στην έμφυτη του επιθυμία να υποτιμήσεις το πρόσωπο απέναντι σου.

Όπως ανέφερα στην αρχή, και όπως φυσικά γνωρίζετε, βρισκόμαστε μια νύχτα μακριά από το τρίτο και τελευταίο κατά σειρά παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό, και αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς απέναντι στους ίδιους μας τους εαυτούς, όλοι μας τον ξεγράψαμε έστω και για λίγα λεπτά από την υπόθεση πρόκριση. Αν δεν το κάναμε με το 2-0 της Τούμπας, το κάναμε με τα τρία γκολ στο σπίτι τους. Έχοντας περάσει πλέον όμως το αρχικό στάδιο στο οποίο δεν φοβάσαι και δεν βλέπεις κανέναν, ήρθε η ώρα να πούμε ο ένας στον άλλον αλλά και σε εμάς πως τίποτα δεν έχει τελειώσει μέχρι να ακουστεί ο γλυκός ήχος του τελευταίου σφυρίγματος - και θα είναι γλυκός αν είμαστε ρεαλιστές και προετοιμασμένοι για το τι θα αντιμετωπίσουμε.

Ο Παναθηναϊκός αύριο θα παίξει τα ρέστα του, τα έπαιξε και την Κυριακή, ναι, πλέον όμως βλέπει πιο καθαρά από ποτέ πως η ουτοπία στην οποία κατοικούσε τόσους μήνες σιγά σιγά γκρεμίζεται. Το πρωτάθλημα έχει δυσκολέψει απίστευτα και η υπέρβαση στον αυριανό αγώνα κόντρα σε εμάς ίσως για τους πράσινους να είναι τελικά μια ολόκληρη σεζόν. Είναι πολύ εύκολο να ρισκάρεις όταν δεν έχεις τίποτα να χάσεις, και συνάμα πολύ δύσκολο να παραμένεις συγκεντρωμένος όταν νομίζεις πως έχεις πετύχει τον σκοπό σου πριν πραγματικά να το έχεις κάνει. 

Ναι λοιπόν, δεν τα έχουμε καταφέρει ακόμα. Έχουμε φτάσει όμως αρκετά μακριά και δικαιωματικά είμαστε περήφανοι για αυτό. Αυτό πρέπει να καταλάβει και η ομάδα, πως δεν είναι άτρωτη. Αυτός είναι και ο λόγος που τα πήγαμε τόσο καλά στις δύο τελευταίες μάχες, επειδή δεν υποτιμήσαμε, ακόμα και όταν ο αντίπαλος απορούσε με τα χάλια του. Ο υγιής φόβος μόνο καλό μπορεί να κάνει, και θα κάνει και αύριο αν η ομάδα ριχτεί στο γήπεδο έτοιμη για όλα, έτοιμη να μείνει πιστή στο πλάνο, έτοιμη να δώσει τα πάντα για όσα λεπτά και αν χρειαστούν για να πετύχουμε τον σκοπό μας. Τότε ναι, θα μπορούμε να πούμε ό,τι θέλουμε, γιατί θα έχουμε το κάθε δικαίωμα να το κάνουμε, γιατί θα το έχουμε κερδίσει. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια