Οι αριθμοί του Ντομινίκ Κοτάρσκι!

Ο Ντομινίκ Κοτάρσκι αποτελεί την πιο «must success» μεταγραφική κίνηση του καλοκαιριού για τον ΠΑΟΚ. Στην θέση του τερματοφύλακα και με την πίεση που υπάρχει στον σύλλογο, απαγορευόταν να γίνει λάθος.

Με αφορμή και το βραβείο του Κροάτη για την στιγμή του μήνα Οκτώβρη και την επέμβαση του στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, συλλέγει και σας παρουσιάζει τους αριθμούς του Κοτάρσκι, μετά τον πρώτο γύρο της Superleague.

Ο 22χρονος έχει δεχτεί 162 σουτ προς το τέρμα του, με τα 58 από αυτά να είναι εντός εστίας και μόλις τα 17 να έχουν καταλήξει στα δίχτυα. Έχει βάλει 41 φορές «στοπ» στους αντιπάλους, δηλαδή το 71% των σουτ. Ο Κοτάρσκι μετρά 12 πολύ δύσκολες επεμβάσεις. Παράλληλα έχει επιχειρήσει σε 27 περιπτώσεις να ανακόψει με κάποια έξοδο, σέντρες αντιπάλων, ευστοχώντας στις 25 από αυτές, ένα ποσοστό 93%.

Εντυπωσιακό το ποσοστό του και στις πάσες, αν αναλογιστεί κανείς πως η επιλογή του έγινε με κύριο γνώμονα και το built up από την άμυνα, που θέλει ο ΠΑΟΚ. Ο Κοτάρσκι έχει ποσοστό επιτυχημένων μεταβιβάσεων στο 90%, βρίσκοντας συμπαίκτη στις 536 φορές από τις 595 απόπειρες, ανεξαρτήτου απόστασης της πάσας.

Είναι ένας τερματοφύλακας που στον πρώτο γύρο έδειξε ότι έχει την δυνατότητα να εξελιχθεί σε σταθερά του Δικεφάλου, μέσα από την εμπειρία και τις παραστάσεις που αποκτά σε αυτό το επίπεδο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια