Κούδας: «Μίλησα με τον Άγγελο για τον ΠΑΟΚ»

Ο θρύλος του Δικεφάλου, Γιώργος Κούδας έδωσε συνέντευξη με αφορμή τα 76α γενέθλια του για τις μεγάλες στιγμές στην καριέρα του, για τον τωρινό ΠΑΟΚ, τον Άγγελο Αναστασιάδη, τα νέα παιδιά, αλλά και για Μουντιάλ του Κατάρ.

Για την αγάπη του κόσμου: «76 χρόνια απολαμβάνω αυτήν την αγάπη και με αυτήν μεγάλωσα, τον ΠΑΟΚ. Χθες είχα τα γενέθλιά μου και από το πρωί έως το βράδυ έπαιρνα ευχές και την αγάπη του κόσμου. Αυτό είναι το σημαντικότερο από όλα. Χαίρομαι που ο κόσμος εκτίμησε και αυτό που ήμουν στο γήπεδο αλλά και εκτός. Ακόμα και οι αντίπαλοι και οι συμπαίκτες μου έδιναν αγάπη».

Για τον ΠΑΟΚ και τους νέους ποδοσφαιριστές: «Οι εξελίξεις είναι καλές. Ξεκινήσαμε λίγο άσχημα, έφυγαν πολλά άτομα. Ίσως δεν έγινε σωστή προετοιμασία τα προηγούμενα χρόνια αλλά στα τελευταία παιχνίδια πάμε πολύ καλά. Δυστυχώς, παίζουν πολλοί ξένοι και δεν παίζουν τα δικά μας παιδιά. Βλέπουμε τώρα τα νέα παιδιά ότι διαπρέπουν.

Εγώ έπαιξα μικρός αλλά υπήρχαν διαφορετικές συνθήκες. Τα χρόνια αλλάζουν και το ποδόσφαιρο προφανώς. Οι νέοι παίκτες που είναι στην ομάδα από 12 χρονών πρέπει να παίζουν γιατί έχουν DNA ΠΑΟΚ και χρειαζόμαστε τέτοιους παίκτες. Αλλά όσο παίζουν θα βελτιώνονται κιόλας. Όλοι οι μικροί του ΠΑΟΚ έχουν δείξει κάποια στοιχεία, όμως με ένα παιχνίδι δεν μπορούμε να τους κρίνουμε, πρέπει να δείχνουν καθημερινά ότι βελτιώνονται»

Για τον Άγγελο Αναστασιάδη: «Μιλήσαμε με τον Άγγελο και δώσαμε ραντεβού για να ξαναμιλήσουμε για ορισμένα πράγματα. Να δούμε σύμφωνα με τις δικές μας εμπειρίες τι γίνεται και τι χρειάζεται ο ΠΑΟΚ».

Για το Παγκόσμιο Κύπελλο: «Μέσα στο γήπεδο κρίνονται όλα. Έγιναν δύο γκέλες μεγάλων ομάδων αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Πρέπει να δούμε όλα τα παιχνίδια για να ξεχωρίσουμε κάποιον. Να δούμε τις τακτικές των προπονητών. Χθες για παράδειγμα το Βέλγιο δεινοπάθησε. Οι Καναδοί έπαιξαν καλύτερα αλλά έχασαν. Μου αρέσει όταν νικάνε τα αουτσάιντερ».

Για το γκολ που ξεχωρίζει: «Είναι πολλά αλλά ξεχωρίζω ένα γκολ, το 1988, σε ένα παιχνίδι στις Σέρρες που δε μεταδόθηκε και δεν υπάρχουν στιγμιότυπα. Μου έρχεται η μπάλα χαμηλά, την περνάω με τακουνάκι πάνω από δύο αμυντικούς και μετά τη στέλνω στο «Γ» της εστίας. Αυτό είναι το γκολ που ξεχωρίζω».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια