Δεν μιλάμε σε καμία περίπτωση για μία ομάδα χωρίς ιδέες, έμπνευση, δημιουργικότητα. Μιλάμε για μία ομάδα η οποία αδυνατεί συστηματικά να κάνει το πιο εύκολο στην κατακλείδα μίας επίθεσης.
Ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή έχει την δεύτερη καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα, με μόλις δύο γκολ παθητικό σε πέντε παιχνίδια. Ένα στατιστικό αρκετά ικανοποιητικό, με τα πράγματα όμως στην άλλη άκρη να μην είναι και τόσο καλά. Ο ΠΑΟΚ μετράει μονάχα πέντε γκολ σε ισάριθμες αναμετρήσεις, έχοντας σκοράρει μόνο μία φορά δις, εκ των οποίων το ένα από πέναλτι. Κάτι που σημαίνει πως ο δικέφαλος έχει αδυνατίσει μέχρι στιγμής να πετύχει πάνω από ένα τέρμα σε κανονική ροή παιχνιδιού.
Όπως ανέφερα νωρίτερα, αυτό δεν οφείλεται στην απουσία ευκαιριών, αλλά στην ανικανότητα των παικτών να τελειώσουν την φάση. Το χθεσινό παιχνίδι αλλά και οι πλειοψηφία των προηγούμενων, θα μπορούσαν πολύ άνετα να είχαν τελειώσει αρκετά νωρίτερα.
Ο ΠΑΟΚ δεν διαθέτει ομάδα η οποία μπορεί να υποστηρίξει τέτοια αποτελέσματα, μιας και έχει αποδειχθεί αρκετές φορές πως στους ασπρόμαυρους δεν συγχωρείται τέτοια συμπεριφορά.
Κλείνοντας, να πούμε πως αν ο ΠΑΟΚ έκανε το απλούστατο σε όλα τα παιχνίδια - πλην του Άρη που θεωρητικά ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα, θα βρισκόταν έναν βαθμό πίσω από τον πρωτοπόρο και θα άκουγε στα λόγια πως είναι και εκείνος έτοιμος για πρωταθλητισμό. Παρόλα αυτά στην παρούσα φάση και μετά από μια τέτοια ισοπαλία είναι λογικό να υπάρχει γκρίνια. Ο ΠΑΟΚ έχει να αποδείξει δύο πράγματα για να πείσει τον κόσμο πως θα προσπαθήσει για το μέγιστο την φετινή σεζόν. Το ένα είναι το ζήτημα του σκοραρίσματος, και το άλλο η απόδοση στα ντέρμπι. Τώρα το πιο είναι το σημαντικότερο θα το κρίνετε εσείς.
0 Σχόλια