Κοτάρσκι: “Μαθαίνουμε από τέτοια παιχνίδια”

Με τη συνολικά του παρουσία και την αντίδρασή του σε μία δύσκολη στιγμή για τον ΠΑΟΚ, ο Ντομινίκ Κοτάρσκι αναδείχθηκε σε πρωταγωνιστή του ντέρμπι με τον Άρη.

Ο Κροάτης γκολκίπερ φώναξε “παρών” όταν χρειάστηκε και μίλησε στην κάμερα της NOVA για τη φάση του πέναλτι, αλλά και τη νοοτροπία της ομάδας.

“Ήταν το πρώτο μου τοπικό ντέρμπι κι ήξερα τι να περιμένω. Είναι ένα παιχνίδι που έχει υψηλή αδρεναλίνη, αλλά δε μου αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου. Ήταν μία καλή μάχη για εμάς. Μπήκαμε με μαχητική νοοτροπία, είχαμε και κάποιες ευκαιρίες να σκοράρουμε. Θέλαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι προφανώς. Όλα τα παιχνίδια δίνουν τρεις βαθμούς, όμως αυτά τα παιχνίδια δίνουν κάτι παραπάνω. Θέλαμε να το κερδίσουμε και για εμάς και για τον κόσμο μας, αλλά κρατάμε το μαχητικό μας πνεύμα κι όλα αυτά που κάναμε σαν ομάδα“, ανέφερε αρχικά ο Κοτάρσκι, ενώ αναφερόμενος στη φάση του πέναλτι και το τι σκέφτηκε, πρόσθεσε:

“Περισσότερες πιθανότητες έχει πάντα ένας ποδοσφαιριστής που χτυπάει το πέναλτι να σκοράρει, παρά ένας τερματοφύλακας να το πιάσει. Θα κρατήσω την απάντηση για τον εαυτό μου για να με βοηθήσει στο μέλλον“.

Όσο για τη νοοτροπία της ομάδας και τη συνέχεια; Σημείωσε: “Μεγαλώνουμε ως ομάδα, αυτή είναι η αλήθεια. Χρειαζόμαστε αυτή την ωριμότητα, για να μεγαλώσουμε, να εξελιχθούμε. Έχουμε πολλούς νέους ποδοσφαιριστές κι ηλικιακά. Είμαι ένας από αυτούς… Μαθαίνουμε από τέτοιου είδους παιχνίδια κι είναι σημαντικό να παίρνουμε τα μαθήματα του κάθε παιχνιδιού όλοι μαζί ως ομάδα. Να μεγαλώνουμε όλοι μαζί ως ομάδα. Κάθε παιχνίδι για εμάς είναι τελικός, είναι τρεις βαθμοί. Έχουμε αποφασίσει ότι κοιτάζουμε αυτό, κάθε επόμενο παιχνίδι σαν τελικό και κάθε εβδομάδα μπαίνουμε να πάρουμε τους επόμενους τρεις βαθμούς“.

Τι θα άλλαζε στο στυλ παιχνιδιού της ομάδας: «Αρχικά, θέλω να πω ότι ειμαι ικανοποιημένος από την μαχητικότητα των παικτών μας και το πως μπήκαμε στις φάσεις. Θα ήθελα να ελέγξουμε περισσότερο το παιχνίδι, όπως στα άλλα παιχνίδια. Προετοιμαστήκαμε να έχουμε τον έλεγχο του αγώνα, αλλά όπως έχω πει είμαστε στην αρχή ακόμα και έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας. Το παιχνίδι με τον Άρη μας δίνει την ευκαιρία να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Δεν κάναμε βήμα πίσω σήμερα, ούτε μείναμε στα ίδια. Οι παίκτες αντέδρασαν καλά, ο αντίπαλος δεν κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό, είμαστε μια ομάδα που προετοιμάζεται για να παίζει σε κάθε παιχνίδι για να προσπαθεί να κυριαρχεί. Παρουσιάσαμε στοιχεία που είχαμε και τα άλλα δυο παιχνίδια του πρωταθλήματος, συνεχίσαμε σε κάποια. Κράταμε την μαχητικότητα και πρέπει να προσθέσουμε διαφορετικά στοιχεία στην ομάδα μας».

Για το αν τον προβληματίζει το αν για μια ακόμα φορά ότι στο συγκεκριμένο γήπεδο καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ ήταν ο τερματοφύλακας: «Ο Άρης προσπάθησε να δημιουργήσει προβλήμα αλλά δεν είχε καθαρές ευκαιρίες. Μου άρεσε και ήταν σημαντική η επέμβαση του Κοτάρσκι στο πέναλτι. Δεν είμαι αλαζόνας, ο Άρης πρέπει να προχωρήσει πολύ για να φτάσει στο επίπεδο μας με βάση τα όσα έχουμε καταφέρει... ».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια