Ανάλυση PAOK COMMUNITY: Αυτή είναι η Λέφσκι!


Ο ΠΑΟΚ ξεκινάει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για την σεζόν 2022/23 αντιμετωπίζοντας την Λέφσκι Σόφιας στην Βουλγαρία, την προσεχή Πέμπτη, για τον 3ο προκριματικό γύρο του UEFA Europa Conference League. Όπως πάντα στο PAOK COMMUNITY, σας παρουσιάζουμε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την προσεχή αντίπαλο του δικεφάλου, στην πιο λεπτομερή ανάλυση που κυκλοφορεί.

Ιστορία: 
Η Λέφσκι Σόφιας ιδρύθηκε το 1914 και το όνομά του προέρχεται από τον Βασίλ Λέβσκι, εθνικό ήρωα της Βουλγαρίας. Στα 108 χρόνια της ιστορίας της η Λέφσκι έχει κερδίσει 26 φορές το Πρωτάθλημα της Βουλγαρίας και άλλες τόσες το Κύπελλο, 3 φορές το Σουπερ καπ Βουλγαρίας και 6 φορές το Κύπελλο του Σοβιετικού Στρατού. Την φετινή χρονιά κατέκτησε το κύπελλο Βουλγαρίας επικρατώντας με 0-1 της ΤΣΣΚΑ Σόφιας.


Γήπεδο:
Οι "μπλέ" ,όπως είναι το παρατσούκλι τους, αγωνίζονται στο γήπεδο "Georgi Asparuhov" χωρητικότητας 25.000 θέσεων. Το γήπεδο χτίστηκε το 1963 και η τελευταία του ανακαίνιση πραγματοποιήθηκε το 2016. Πήρε το όνομά του από τον "legend" της ομάδας,Georgi Asparuhov, που έχασε την ζωή του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.



Ρόστερ:
Το ρόστερ της Λέφσκι απαρτίζεται από 22 ποδοσφαιριστές και έχει μέσο όρο ηλικίας τα 23,2 έτη. Οι εννιά εξ αυτών είναι ξένοι, ενώ 8 ποδοσφαιριστές είναι διεθνής. Με την συνολική αξία της ομάδας να βρίσκεται στα 10,75 εκατομμύρια ευρώ βάση Transfermarkt, ακριβότερος ποδοσφαιριστής της είναι ο Βούλγαρος εξτρέμ, Georgi Milanov, με αξία 1.300.000€. Τέλος, αρχηγός της ομάδας είναι ο 34χρονος τερματοφύλακας, Mihaylov.


Αναλυτικά το ρόστερ:

Προπονητής:
Προπονητής των "μπλε" είναι ο Βούλγαρος Stanimir Stoilov. Ο 55χρονος τεχνικός με καριέρα, μεταξύ άλλων, σε Αστάνα, Ανόρθωση , Εθνική Βουλγαρίας και Καζακστάν πέρασε και στο παρελθόν (3 φορές μάλιστα) από την Λέφσκι, ως ποδοσφαιριστής. Ο Stoulov αρέσκεται στο 4-2-3-1 με ένα "εξάρι" και έναν πιο επιθετικογενή ποδοσφαιριστή στην δυάδα των χαφ. 



Μεταγραφές:
Στον μεταγραφικό τομέα η αντίπαλος του δικεφάλου έχει προχωρήσει στην απόκτηση 5 ποδοσφαιριστών, ενισχύοντας τόσο την αμυντική, όσο και την επιθετική της γραμμή. Πιο αναλυτικά αποκτήθηκαν οι νεαροί Córdoba (CB, 800k) και Ronaldo (ST, 50k), οι 2 δεξιοί οπισθοφύλακες Petris (150k) και Blazevic (250k) και ο έμπειρος Popov (CAM, 600k) που ωστόσο έχει τεθεί εκτός λόγο τραυματισμού για την μια, τουλάχιστον, αναμέτρηση. Στις αποχωρήσεις από την άλλη οι Mihajlovic, Krastev, Tsonev, Dinev, Kostadinov και Zagorov ήταν οι ποδοσφαιριστές που αποχαιρέτησαν την ομάδα.


Αγωνιστική πορεία:
Την περασμένη σεζόν (2021/22) η ομάδα από την Σόφια τερμάτισε στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα συγκεντρώνοντας 42 βαθμούς σε 26 παιχνίδια (12 W - 6D - 8L), μένοντας στο -22 από την πρωταθλήτρια Λουντογκόρετς. Μάλιστα σημείωσε 38 γκολ έχοντας δεχθεί 27, με τον σέντερ φορ της, Bari Bilal, να είναι ο πρώτος της σκόρερ στο πρωτάθλημα με 6 τέρματα.

Φτάνοντας μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου, η Λέφσκι απέκλεισε κατά σειρά τις Μάρεκ (0-2), Σεπτέμβρι Σίμιτλι (7-0), Σεπτέμβρι Σόφια (0-2) και Λουντογκόρετς (2-4), για να επικρατήσει επί της ΤΣΣΚΑ Σόφιας με 0-1 στον τελικό. Συνολικά η ομάδα του Stoilov σκόραρε στην διοργάνωση 16 φορές, έχοντας δεχθεί μόλις 2 τέρματα και αποδεικνύοντας πως στα νοκ-άουτ παιχνίδια είναι αρκετά δυνατή.


Αγωνιστική κατάσταση:
Το πρωτάθλημα της Βουλγαρίας ξεκίνησε εδώ και δύο εβδομάδες και η Λέφσκι έχει ήδη δώσει 2 παιχνίδια πρωταθλήματος. Στην πρεμιέρα ηττήθηκε με 1-0 από την ΤΣΣΚΑ 1948, ενώ για την δεύτερη αγωνιστική επικράτησε το περασμένο Σάββατο (16/7), επικράτησε με 5-0 της Σπαρτάκ Βάρνα. Krastev και Bari πέτυχαν από δύο γκολ, με τον Petkov να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα.



Τρόπος παιχνιδιού:
Στο 4-2-3-1 του Stoilov, στόχος είναι κυρίως ο 24χρονος σέντερ φορ, και πρώτος σκόρερ της ομάδας, Bilal Bari. Οι παίκτες της Λέφσκι επιχειρούν συχνά γεμίσματα στην περιοχή στοχεύοντας κυρίως τον Γαλλομαροκινό επιθετικό. Ακόμα, ιδιαίτερη προσοχή θέλει και ο δεξιοπόδαρος αριστερός εξτρέμ των "μπλε", Welton. Ο 24χρονος Βραζιλιάνος πραγματοποιεί συχνά ατομικές ενέργειες και με όπλο την τρίπλα και την ταχύτητά του προσπαθεί να διεισδύσει στην αντίπαλη περιοχή. Επιπροσθέτως, οι στημένες μπάλες αποτελούν ένα "όπλο" για την Λέφσκι που δείχνει αρκετά δυνατή στις εναέριες μονομαχίες. Με τον Krastev στις περισσότερες μπάλες τα χτυπήματά του μοιάζουν αρκετά απειλητικά, με την Λέφσκι να έχει δημιουργήσει αρκετές φάσεις με αυτόν τον τρόπο.

Στον αμυντικό τομέα φαίνεται πως υπάρχει χάσμα μεταξύ της αμυντικής τετράδας και των χαφ, μιας και αρκετές φορές υπάρχει πολύς χώρος για τους αντιπάλους επιθετικούς. Βέβαια στο μεταξύ μας παιχνίδι η Λέφσκι πιθανότατα θα κάτσει πίσω και θα παίξει στην αντεπίθεση, όμως στο transition συχνά αντιμετωπίζει προβλήματα.


Παίκτης "κλειδί":
Σε ότι αφορά τον παίχτη "κλειδί" της Λέφσκι, ο 20χρονος ταλαντούχος μεσοεπιθετικός, Filip Krastev, αποτελεί σημείο αναφοράς της βουλγαρικής ομάδας. Αν και νεοαποκτηθέντας, και παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Krastev έχει ήδη δείξει σημάδια από το ταλέντο του. Αγωνιζόμενος στην θέση "10" είναι ο οργανωτής του παιχνιδιού της Λέφσκι, με τις περισσότερες επιθέσεις της ομάδας του να ξεκινάνε ή να περνούν από τα πόδια του. Μάλιστα αυτός εκτελεί και τις περισσότερες στημένες μπάλες των "μπλε", είτε είναι φάουλ, είτε κόρνερ, είτε πέναλτι. Περιορίζοντας τον 20χρονο Βούλγαρο, ο ΠΑΟΚ θα έχει καταφέρει να περιορίσει και την ανάπτυξη της ίδιας της Λέφσκι.


Σίγουρα μιλάμε για μια ομάδα στα μέτρα του ΠΑΟΚ και σίγουρα οι ασπρόμαυροι είναι το μεγάλο φαβορί, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως ο δικέφαλος πρέπει να είναι άκρος προσεκτικός για 180 αγωνιστικά λεπτά, έτσι ώστε να διασφαλίσει την πρόκριση στον επόμενο γύρο. Άλλωστε δεν είναι ψέμα πως και ο ίδιος ο Λουτσέσκου έχει τονίσει στους παίκτες του πως ομάδες μικρότερης δυναμικής είναι ικανές να κάνουν ζημιά σε νοκ-άουτ παιχνίδια.


ΠΑΟΚ ΕΣΥ, ΕΣΥ, ΕΣΥ ΘΑ ΠΡΟΚΡΙΘΕΙΣ!!!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια