Λέο Μάτος στο PAOK COMMUNITY: "Θα σταματήσω σε έναν χρόνο - Θα είμαι σίγουρα στην Νέα Τούμπα!"

Συνέντευξη εφ όλης της ύλης παραχώρησε στο PAOK COMMUNITY ο Λέο Μάτος! Ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ μίλησε για όλους και για όλα σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στους Ίβιτς, Λουτσέσκου και Φερέιρα, στην Βάσκο, στη Νέα Τούμπα, στο δικό του μέλλον, στον Λέο Ζαμπά αλλά και στο... ποδο-βόλεϊ!

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά την συνέντευξη του Μάτος:

Αρχικά Λέο, πως είναι η ζωή στου στην Βραζιλία; Πώς πάνε τα πράγματα στην ομάδα σου στην Βάσκο Ντα Γκάμα και αν σου λείπει η Θεσσαλονίκη.

- "Η ζωή στο Ρίο Ντε Τζενέιρο είναι φανταστική. Η πόλη είναι πανέμορφη και η θερμοκρασία είναι πάντοτε ευχάριστη. Σήμερα για παράδειγμα, που έχουμε χειμώνα, έχει 28 βαθμούς και όλοι είναι στην θάλασσα. Το μόνο που με δυσαρεστεί εδώ είναι η αστική βία, εκτός αυτού όλα είναι τέλεια.

 Στην Βάσκο τα πράγματα είναι καλά, η ομάδα πέρασε δύο δύσκολα χρόνια όμως τώρα είναι καλά. Η ομάδα πωλήθηκε σε μια Αμερικανική εταιρία (777), με αποτέλεσμα να υπάρχουν λεφτά για να γίνουν καλές μεταγραφές και να γίνουμε δυνατότεροι.
 Η Θεσσαλονίκη μου λείπει πολύ, όπως και ο ΠΑΟΚ. Οι φίλοι μου με ρωτάνε για το πως είναι η ζωή στην Ελλάδα, συνήθως τους λέω πως η Θεσσαλονίκη είναι σαν εδώ αλλά 5 φορές μικρότερη, όμως πολύ πιο ασφαλείς. Ζεις πολύ καλά και στις δύο πόλεις."

Έχεις παρακολουθήσει την φετινή πορεία του ΠΑΟΚ και αν ναι ποιος ποδοσφαιριστής σε εντυπωσίασε περισσότερο;

- "Είδα μερικά παιχνίδια του ΠΑΟΚ, θα ήθελα να έχω δει περισσότερα, αλλά εξαιτίας της διαφοράς ώρας και των υποχρεώσεων μου με την Βάσκο δεν μπορούσα. Μου άρεσε πολύ ο Πασχαλάκης, έσωσε την ομάδα αρκετές φορές. Ακόμα μου άρεσε πολύ η εξέλιξη που είχε ο Λύρατζης. Ο Βιεϊρίνια έπαιξε καλά και έβαλε ένα πανέμορφο γκολ στο Conference League. Επίσης ο Αουγκούστο έκανε ορισμένα εξαιρετικά παιχνίδια."

Κατά την διάρκεια της θητείας σου στην Ελλάδα είχες 3 διαφορετικούς προπονητές, τον κ.Ίβιτς, τον κ. Λουτσέσκου και τον κ. Φερέιρα. Ποια είναι η άποψή σου για τον καθένα τους και αν έχεις κάποιον αγαπημένο. 

- "Ναι, είναι όλοι εξαιρετικοί προπονητές. Είμαι ευγνώμων στον κόουτς Ίβιτς που με έφερε στον ΠΑΟΚ, είναι ένας πολύ ικανός και σοβαρός προπονητής, έμαθα πολλά από αυτόν.
Είναι ακόμα δύσκολο να μιλήσω για τον Ραζβάν (Λουτσέσκου), επειδή ήταν ένας προπονητής με τον οποίο είχα άριστη σχέση και επίσης ήταν ο προπονητής που έβγαλε τον καλύτερο μου εαυτό. Έχει μια μοναδική ανθρώπινη ικανότητα, καταφέρνει να κάνει τον παίκτη να κατανοήσει ότι είναι μέρος ενός συνόλου και ότι οι προσωπικοί του στόχοι θα πρέπει να έρχονται σε δεύτερη μοίρα. 
Φυσικά, όχι μόνο ο Ραζβάν, αλλά και το staff του με βοήθησε πολύ, ο Κρις (Μπάτσι), ο Παντελής (Κωνσταντινίδης), ο Diego (Longo) και ο Matheu (Spatafora). Δίνουν την καλύτερη υποστήριξη στον Ραζβάν ώστε να δουλέψει με ηρεμία. 

Ο Abel Ferreira είναι επίσης ένας καλός προπονητής και κάνει εξαιρετική δουλειά στην Βραζιλία. Στον ΠΑΟΚ δεν ήταν πολύ επιτυχημένος αλλά πιστεύω ότι αυτή η μία χρονιά που δούλεψε με εμάς ήταν μια εξαιρετική εμπειρία για αυτόν."


Έχεις εκφράσει πολλές φορές στο παρελθόν την επιθυμία σου να αγωνιστείς ξανά στην Τούμπα. Τώρα που το Νέο Γήπεδο θα είναι έτοιμο σε λίγα χρόνια, μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου να αγωνίζεται εκεί ή μπορεί να σε δούμε σε κάποιο άλλο πόστο (είτε διοικητικό είτε στο τεχνικό τιμ);

- "Για να είμαι ειλικρινής, δεν πιστεύω πως θα παίξω κάποιο επίσημο παιχνίδι στην Νέα Τούμπα. Το νέο στάδιο θα είναι έτοιμο σε 3 ή 4 χρόνια και εγώ δεν θα παίζω ποδόσφαιρο για τόσο πολύ καιρό. Αλλά σίγουρα θα είμαι παρών στο εναρκτήριο παιχνίδι της Νέας Τούμπας. 

Θα είναι ένα μια ιστορική στιγμή για τον σύλλογο και θα ήθελα πάρα πολύ να συμμετέχω, όπως συνέβη στις κατακτήσεις των τίτλων μας."

Σκέφτεσαι να ακολουθήσεις προπονητική καριέρα στο μέλλον;

- "Σχετικά με το μέλλον μου, θα παίξω ποδόσφαιρο για έναν ακόμη χρόνο, το πολύ. Κάνω κάποια διαδικτυακά μαθήματα και γενικότερα ετοιμάζομαι να συνεχίσω την ενασχόληση μου με το το ποδόσφαιρο από κάποιο άλλο πόστο. Ελπίζω μια μέρα να μπορέσω να δουλέψω στον ΠΑΟΚ ξανά, θα ήταν ένα όνειρο για μένα."


Είσαι ένα πολύ επιθετικό μπακ και πέτυχες πολλά γκολ στον ΠΑΟΚ. Ποιο είναι το αγαπημένο σου;

- "Ναι, είχα πάντα επιθετικά χαρακτηριστικά, έπαιξα 7 χρόνια στην Ουκρανία, τα 5 από τα οποία ήταν σαν δεξί εξτρέμ και εκεί ήταν που βελτίωσα την ικανότητα μου να σκοράρω. Τα γκολ με κεφαλιά, αυτό ήταν μια ικανότητα που απέκτησα παίζοντας ποδοβόλεϊ στην Βραζιλία, είναι ένα άθλημα παρόμοιο με το βόλεϊ, αλλά δεν χρησιμοποιείς τα χέρια, χρειάζεται να πηδάς στην παραλία και να επιτίθεσαι διαρκώς. Αυτό με έκανε να σκοράρω πολλές φορές με κεφαλιά στην καριέρα μου. Είναι δύσκολο να διαλέξω ένα γκολ, αλλά πραγματικά μου άρεσε το γκολ που σκόραρα εναντίον του Άγιαξ."


Κατά την διάρκεια αυτών των 4ων σεζόν σου με τον δικέφαλο, ποιός ήταν ο αγαπημένος σου συμπαίκτης και ποιος ο ποιοτικότερος;

- "Έχω εξαιρετική σχέση με πολλούς παίκτες που μιλάμε ακόμα, αλλά οι παίκτες με τους οποίους είμαστε και καλοί φίλοι είναι ο Πέδρο Ενρίκε και ο Ντόουγκλας Αουγκούστο. Ο Βιεϊρίνια είναι ξεκάθαρα ο πιο ποιοτικός συμπαίκτης που είχα στον ΠΑΟΚ και είμαστε φίλοι μέχρι και σήμερα."

Μετά την άφιξή σου στην ομάδα ο ΠΑΟΚ ασχολήθηκε με την αγορά Βραζιλιάνων ποδοσφαιριστών και έφερε παίκτες όπως ο Ροντρίγκο Σοάρες, ο Λούκας Τέιλορ, ο Λέο Ζαμπά και πολλοί άλλοι. Δεδομένου ότι με τον Ζαμπά υπήρξατε συμπαίκτες στην Βάσκο και τώρα είναι κοντά στην έξοδό του από την ομάδα, τι πιστεύεις πως πήγε λάθος στην περίπτωσή του;

- "Κατά την διάρκεια της περιόδου που ήμουν στον ΠΑΟΚ, πολλοί Βραζιλιάνοι παίκτες πέρασαν από την ομάδα. Αυτήν την σεζόν νομίζω πως θα είναι μόνο ο Ντόουγκλας Αουγκούστο στο ρόστερ. Ο Ζαμπά είναι ένας παίκτης που έδειξε καλά στοιχεία για μια χρονιά στον ΠΑΟΚ, αλλά μετά δεν μπόρεσε να συνεχίσει να έχει καλές αποδόσεις. Θα πρέπει να ωριμάσει σε κάποιες πτυχές που περιλαμβάνουν το να είσαι ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής υψηλής απόδοσης."

Πλέον μπορούμε να πούμε πως είσαι ένας έμπειρος ποδοσφαιριστής με μεγάλη καριέρα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Τι συμβουλή θα έδινες στα νέα παιδιά που ονειρεύεται να γίνουν μέχρι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές;

- "Η συμβουλή που μπορώ να δώσω είναι ότι η σκληρή δουλειά, η σταθερότητα και η επιμονή πάντα θα επικρατούν του ταλέντου. Αν ένας νεαρός έχει ταλέντο, ακόμα καλύτερα, αλλά με αυτά τα τρία στοιχεία που ανέφερα αυξάνεις τις πιθανότητες να πετύχεις στην ζωή ανεξάρτητα από την δουλειά που κάνεις."

Κλείνοντας την συνέντευξη, θα ήθελες να αφήσεις ένα μύνημα προς τον λαό του ΠΑΟΚ;



- "Το μήνυμα για τους φίλους του ΠΑΟΚ είναι ότι σας αγαπώ και μου λείπετε!"


Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για ακόμη μια φορά τον Λέο Μάτος για την προθυμία του και τον χρόνο που μας διέθεσε και να του ευχηθούμε τα καλύτερα για το μέλλον του.

See you soon in Toumba Leo! 
Τα λέμε σύντομα στην Τούμπα Λέο!




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια