Το κάλεσμα και το παράπονο του Χατζόπουλου!

Στον ραδιοφωνικό σταθμό «Primo» μίλησε ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ Mateco, Θανάσης Χατζόπουλος, καλώντας για ακόμη μια φορά τον κόσμο του Δικεφάλου να στηρίξει την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου που… τρέχει, ενώ εξέφρασε και το παράπονό του για τους οικονομικά δυνατούς ΠΑΟΚτσήδες, από τους οποίους δεν βλέπει να υπάρχει η στήριξη που περίμενε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο πρόεδρος της «ασπρόμαυρης» ΚΑΕ:

Δεν έχετε πάρει τα χρήματα από το στοίχημα. Είστε σε αναζήτηση κεντρικού χορηγού στην ομάδα. Παρόλα αυτά σήμερα ανακοινώθηκαν δύο παίκτες. Πως το καταφέρνετε αυτό;

«Όπως το έχω ξανά πει. Με την ψυχή και την καρδιά του ΠΑΟΚτσή, τι να κάνουμε; Οι δυσκολίες θα υπάρχουν, η ομάδα όμως πρέπει να προχωρήσει, πρέπει να δημιουργήσουμε το αγωνιστικό μας σύνολο για του χρόνου. Πηγαίνουμε συνετά, δεν μπορούμε δυστυχώς να ξοδέψουμε πολλά λεφτά, χωρίς να ξέρουμε τι έσοδα θα έχουμε, οπότε ψάχνουμε και βρίσκουμε κάποιες περιπτώσεις καλών παικτών – κατά την γνώμη μας – οι οποίοι είναι μέσα στα οικονομικά πλαίσια που μπορούμε να διαθέσουμε».

Ποιος είναι ο στόχος με τις κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα;

«Εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα σύνολο ανταγωνιστικό, δυστυχώς τα οικονομικά μας δεδομένα δεν μας επιτρέπουν πιο ακριβές κινήσεις, γι αυτό – δυστυχώς για μένα – δεν μπορέσαμε να ανανεώσουμε και τον Ζερμέν Λοβ. Πλέον πρέπει να κινηθούμε σε διαφορετικά οικονομικά δεδομένα. Σε μια περίοδο οικονομικής αστάθειας δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε την ομάδα. Πρώτος στόχος παραμένει πάντα η εξυγίανση της ομάδας. Το ξεχρέωμα της ομάδας».

Ο ΠΑΟΚ είναι στα χέρια του κόσμου του;

«Ακριβώς. Έτσι είναι από πέρυσι. Ο ΠΑΟΚ έχει κοντά 10 χιλιάδες μετόχους. Αλλά περιμένουμε μια σημαντική βοήθεια και φέτος γιατί όπως το έχω ξανά πει, ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να ελπίζει σε κάτι άλλο. Ο κόσμος είναι αυτός που μπορεί να στηρίξει την ομάδα και να την κρατήσει ζωντανή. Δεν μπορούμε να περιμένουμε να εμφανιστεί κάποιος μεσσίας που θα σώσει την ομάδα. Έχουμε πάρει σημαντική βοήθεια από τον κύριο Ιβάν Σαββίδη, αλλά ο κόσμος πρέπει να συνεχίσει την προσπάθεια και όπως ξέρετε πολύ καλά τρέχει η ΑΜΚ την οποία πρέπει να στηρίξει ο κόσμος. Ξέρω ότι πολύ συνοπαδοί μου ονειρεύονται άλλα πράγματα αλλά η πραγματικότητα είναι μία. Είναι μονόδρομος να είμαστε τυπικοί στις πληρωμές μας».

Γιατί χρειάζεται τόσο γρήγορα μια δεύτερη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου;

«Γιατί φανταστείτε ένα πόσο της τάξεως των 600 χιλιάδων ευρώ το χρόνο, θέλει μόνο στις παλιές ρυθμίσεις της Εφορίας και του ΙΚΑ. Όταν η ομάδα χάνει ένα τέτοιο ποσό μέσα από τα χέρια της, πως μπορεί να ανταποκριθεί στις υπόλοιπες υποχρεώσεις της, στα τρέχοντα θέματα; Υπάρχουν και οι προμηθευτές, υπάρχουν άνθρωποι που περιμένουν κάποια χρήματα.

Το μπάτζετ της κάθε χρονιάς, η Εφορία της κάθε χρονιάς, το ΙΚΑ, τα ταξίδια των αγώνων, πως θα βρεθούν όλα αυτά τα έξοδα; Δυστυχώς ο πολύς ο κόσμος περιμένει να δει μια ομάδα να χτυπάει τις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος για να έρθει στο γήπεδο. Δεν είναι έτσι όμως τα πράγματα. Αυτήν την περίοδο πρέπει να στηρίξει ο κόσμος, στους αγώνες να μην μπαίνουμε μέσα. Και μόνο με την φωνή του μπορεί να σπρώξει την ομάδα».

Είστε ικανοποιημένος από την στήριξη που έχετε;

«Όσο αφορά τους δυνατούς οικονομικά ΠΑΟΚτσήδες, δυστυχώς δεν υπάρχει η ανταπόκριση που ονειρευόμουν. Όσοι ΠΑΟΚτσήδες πραγματικά το πιστεύουν πρέπει να έρθουν δίπλα μας. Οι πόρτες είναι ανοικτές, δεν έχουμε την πόρτα κλειστή για κανέναν. Εγώ το έχω πει, δεν μπορώ μόνος μου, δεν αντέχω να το κάνω μόνος μου αυτό το πράγμα. Δυσκολεύομαι πάρα πολύ. Κάποια στιγμή θα έρθει και το τέλος και είναι αμαρτία να πάει η δουλειά δύο χρόνων χαμένη».

Ο Μαργαρίτης γιατί έφυγε για έναν χρόνο;

«Εγώ θα το πω ως μια παρεξήγηση, ως μια κακή συνεννόηση, ίσως η απειρία μου στην διαπραγμάτευση, τέλος πάντων ένα λάθος, μπορείτε να το πείτε όπως θέλετε. Απλώς εμείς κάναμε μια οικονομική πρόταση «σφιχτή», ο παίκτης είχε μια άλλη πρόταση από τον Κολοσσό και πήγε εκεί. Δεν θέλαμε σε καμία περίπτωση να φύγει ο αρχηγός, ούτε κι αυτός ήθελε, γι’ αυτό και γύρισε πίσω».

Τι μήνυμα θα στέλνατε στον κόσμο για να συμμετέχει στην ΑΜΚ;

«Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι ότι ο κόσμος όσο πιο πολύ μας στηρίξει, τόσο πιο γρήγορα θα φύγουν αυτά τα χρέη πάνω από την ομάδα. Ο στόχος της Αύξησης δεν είναι άλλος από το να μπορέσουμε να σβήσουμε κάποια χρέη προς το δημόσιο. Δηλαδή από τις 7 ρυθμίσεις που πληρώνουμε αυτήν την στιγμή στην Εφορία, με αυτήν την αύξηση θα μπορούσαμε να σβήσουμε τις 4-5 από αυτές

Και να μας έμενα άλλες δύο στην Ευφορία και 3 στο ΙΚΑ. Παίζει ρόλο στην μείωση του χρέους. Η προηγούμενη ΑΜΚ πήγε στην πληρωμή παλιών παικτών. Κι αυτή σε χρέη θα πάει. Από εδώ και πέρα όποιος χρωστάει θα του γίνεται ανάκληση των δελτίων. Δεν θα μπορεί να συνεχίσει να παίζει. Εμένα μ αρέσει να παίζεται το παιχνίδι μέσα στο γήπεδο».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια