Η επόμενη μέρα και το μέλλον του Μπότο

 

Το ευρωπαϊκό κάζο τάραξε το οικοδόμημα του ΠΑΟΚ και το 20ημερο που μεσολαβεί μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, αφού θα είναι μία περίοδος αποφάσεων για τον ΠΑΟΚ της νέας σεζόν...

Το βράδυ της Πέμπτης υπήρξε μία αμηχανία και όλοι επέλεξαν να αφήσουν τον χρόνο να κυλήσει για να αξιολογηθεί η κατάσταση και να παρθούν οι αποφάσεις σχετικά με το πως θα πορευτεί ο ΠΑΟΚ και πως θα κλείσει το ρόστερ του ενόψει του πρωταθλήματος.

Είναι ξεκάθαρο ότι ένα ρόστερ 30+ παικτών για μάξιμουμ 42-43 αγώνες τη χρονιά είναι μεγάλο, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι απλά θα πρέπει κάποιοι να φύγουν.

Μετά και τους δύο αγώνες με τη Λέφσκι έγινε σαφές ότι ο ΠΑΟΚ έχει ελλείψεις στο ρόστερ του και η ανάγκη για ουσιαστική ενίσχυση είναι επιτακτική. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι ο Λουτσέσκου στις συναντήσεις του με τον Ζοσέ Μπότο ζήτησε να προστεθούν στο ρόστερ δύο - τρεις παίκτες, σε θέσεις του άξονα, χαφ με χαρακτηριστικά διαφορετικά απο τα υπάρχοντα, ένα δεκάρι κι ένας φορ, με έναν αστερίσκο στη θέση του στόπερ, αφού πρώτα θέλει να δει τον Νάσμπεργκ. Αυτοί οι παίκτες πρέπει να έχουν εμπειρία και προσωπικότητα για να δώσουν αυτό που λείπει σήμερα από τον ΠΑΟΚ.

Όσον αφορά τι μέλλει γένεσθαι με τον Ζοσέ Μπότο, σύμφωνα με πληροφορίες, από το βράδυ της Πέμπτης εμφανίζεται αποφασισμένος να υποβάλει την παραίτησή του από τη θέση του αθλητικού διευθυντή του ΠΑΟΚ μετά τον αποκλεισμό από την Ευρώπη ενώ άλλες πηγές αναφέρουν ότι την είχε υποβάλει ήδη. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η παραίτηση δεν πρόκειται να γίνει δεκτή από την ιδιοκτησία.

Είναι δεδομένο ότι θα ανοίξει και η συζήτηση για να αποχωρήσουν κάποιοι παίκτες, που δεν χρειάζονται, εκτός των Τέιλορ, Μουργκ, Λάμπρου, Ζαμπά, για τους οποίους ο Μπότο έχει ήδη εντολή να βρει ομάδες για να παραχωρηθούν, είναι γνωστό ότι στη λίστα των υπό παραχώρηση είναι ο Μιχάι, είναι επίσης γνωστό ότι ο Κούρτιτς θέλει ένα διετές συμβόλαιο, που ο ΠΑΟΚ δεν σκοπεύει να του δώσει κι απομένει να φανεί αν θα τεθεί θέμα αποχώρησης κι άλλων ποδοσφαιριστών μόλις καθήσει η σκόνη.

Τα δεδομένα, άλλωστε, έχουν αλλάξει και είναι αναγκαίο να γίνει αξιολόγηση του ρόστερ. Η αποστολή του Μπότο είναι να καταφέρει να αποσυμφορήσει το ρόστερ και να αδειάσει χώρο στο μπάτζετ.

Μέχρι τις αρχές της εβδομάδας θα ξεκινήσουν σε νέα βάση οι συζητήσεις για τις προσθήκες που πρέπει να γίνουν για να αλλάξει πρόσωπο ο ΠΑΟΚ και να σωθεί η χρονιά.

Από την πλευρά της ιδιοκτησίας δεν υπήρξε κάποια αντίδραση μετά το κάζο της Πέμπτης και μέσα στο Σαββατοκύριακο θα υπάρξουν επαφές για να τεθεί επί τάπητος η ανάγκη ενίσχυσης της ομάδας, που απαιτεί φυσικά, καλύτερο συγχρονισμό όλων των εμπλεκόμενων, αθλητικού  διευθυντή, προπονητή και ιδιοκτησίας.

Πηγή: FORZA

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια