Λοβ: «Πολύ τιμητικό να με κάνουν αρχηγό - Ευγνώμων για όσους ερχόταν να μας δούνε σε κάθε αγώνα»

Μετά από δύο σεζόν στον ΠΑΟΚ και τη μία ως αρχηγός, ο Ζερμέιν Λοβ αποχαιρετά τον Δικέφαλο και τη Θεσσαλονίκη, με τον Αμερικανό γκαρντ να προχωρά σε μια κατάθεση ψυχής.

Ο Λοβ μίλησε για τον λόγο που έφυγε από τον ΠΑΟΚ Mateco, για τις στιγμές που θεώρησε πως τον έκαναν να ξεχωρίσει, για το αν θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα, για τους Άρη Λυκογιάννη και Θανάση Χατζόπουλο, για το γήπεδο της Τούμπας και το PAOK Sports Arena, για την αντίδρασή του όταν του ανακοινώθηκε πως θα γίνει αρχηγός της ομάδας και την αντίδραση της οικογένειάς του όταν τους ανακοίνωσε πως θα αποχωρήσει από τον Δικέφαλο.

Τέλος, τονίζει πως η επόμενη ομάδα του δεν θα είναι σίγουρα ο Άρης, ενώ συγκινεί με το γεγονός πως η κόρη του ακόμη πιστεύει ότι είναι παίκτης του ΠΑΟΚ Mateco και περιμένει να τελειώσει το καλοκαίρι, για να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη, κάτι το οποίο όμως δεν θα συμβεί.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ζερμέιν Λοβ αποκλειστικά στο INPAOK:

Για τον λόγο που έφυγε από τον ΠΑΟΚ:

«Ο λόγος που έφυγα από τον ΠΑΟΚ είναι επειδή δεν μπορέσαμε να έρθουμε σε μια οικονομική συμφωνία που να ευχαριστεί και τις δύο πλευρές. Δεν μπόρεσαν ποτέ οι συζητήσεις μας να είναι στο ίδιο μήκος κύματος και να καταλήξουμε σε μια συμφωνία. Αυτός είναι ο λόγος που η συνεργασία μας έληξε».

Για τις στιγμές που θεωρεί πως τον έκαναν να ξεχωρίσει:

«Για να είμαι ειλικρινής, δεν είμαι σίγουρος ποια ήταν η στιγμή που με έκανε να ξεχωρίσω. Πιστεύω ότι επειδή πάντα ήμουν ο εαυτός μου και έδινα στο γήπεδο ότι είχα και δεν είχα.

Δεν μπορώ να προσδιορίσω την στιγμή που με έκανε να ξεχωρίσω απλά πάντα ήμουν ο Ζερμέιν και δεν παρίστανα κάποιον άλλον. Και μέσα απ’ αυτό επέτρεπα στους άλλους να αποδεχτούν αυτό που είμαι και υποσυνείδητα τους ωθούσα να είναι και οι ίδιοι ο εαυτός τους».

Για το αν θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα:

«Δεν είμαι σίγουρος αν θα συνεχίσω στην Ελλάδα, θα ακούσω τις προσφορές που θα έρθουν από την Ελλάδα, αλλά σίγουρα δεν θα πάω στον Άρη. Ταυτόχρονα βλέπω και άλλες προσφορές από άλλες χώρες στο εξωτερικό για να παίξω εκεί και να δω επίσης και πως είναι και αυτές οι χώρες. Είμαι τα τέσσερα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, οπότε σίγουρα δεν έχω αποκλείσει τις προσφορές εδώ, απλά κοιτάω και προσφορές από άλλες χώρες».

Για τον Άρη Λυκογιάννη και τον Θανάση Χατζόπουλο:

«Πιστεύω ότι ο πρόεδρος και ο Λυκογιάννης είναι οι εαυτοί τους συνέχεια. Η μεγαλύτερη διαφορά για τον Λυκογιάννη εντός και εκτός γηπέδου είναι η ιδιοσυγκρασία του. Μέσα στο γήπεδο είναι απόλυτα προσηλωμένος και πολύ ανταγωνιστικός, ενώ εκτός γηπέδου είναι πιο χαλαρός και ένας ευχάριστος άνθρωπος να είσαι δίπλα του.

Ο πρόεδρος είναι ο πρόεδρος. Ένας πολύ ήρεμος άνθρωπος αλλά και παθιασμένος, ειδικά τις στιγμές που πρέπει να είναι παθιασμένος, είναι πολύ παθιασμένος.

Και οι δυο τους είναι καλοί άνθρωποι πραγματικά δεν έχω τίποτα αρνητικό να πω για αυτούς. Οι χαρακτήρες τους είναι αυτοί που είναι είτε εντός είτε εκτός γηπέδου. Θέλω να πω πως δεν υποκρίνονται και αυτό που βλέπετε είναι πραγματικά οι εαυτοί τους».

Για το γήπεδο της Τούμπας:

«Πιστεύω ότι η ατμόσφαιρα στο γήπεδο της Τούμπας είναι απίστευτη. Ποτέ μου δεν έχω βιώσει παρόμοια ατμόσφαιρα, με αυτή της Τούμπας σε γήπεδο μπάσκετ και ειλικρινά δεν είμαι σίγουρος ότι κάτι τέτοιο είναι δυνατόν να γίνει. Βιώσαμε κάτι παρόμοιο όταν παίξαμε εντός έδρας με τον Άρη στο Παλατάκι, αλλά το ποδόσφαιρο είναι διαφορετικό.

Υπάρχουν πολύ περισσότεροι άνθρωποι να φωνάζουν, να ανάβουν φωτοβολίδες κλπ. Μπορεί να μοιάζουν σαν εμπειρίες, αλλά στην Τούμπα είναι πολύ διαφορετικά, με περισσότερο κόσμο και σε εξωτερικό χώρο οπότε καταλαβαίνετε».

Για την αντίδρασή του όταν του είπαν πως θα γίνει αρχηγός:

«Όταν μου είπαν να γίνω αρχηγός ήταν πολύ τιμητικό. Στην αρχή νόμιζα ότι μου έκαναν πλάκα, αλλά μετά είπαν όχι όντως σε θέλουμε να γίνεις αρχηγός και ένιωσα πάρα πολύ τιμητικά.

Αλλά αυτό δεν με έκανε να αλλάξω, διότι ηγούμαι μέσα από τις πράξεις μου. Δεν μου αρέσει να μιλάω πολύ αλλά να πράττω, δηλαδή αντί να ακούνε τι λέω προτιμώ να βλέπουν τι κάνω.

Και αυτό που κάνω είναι να τα δίνω όλα κάθε φορά που πατάω στο παρκέ. Να δίνω το 100%, χωρίς δικαιολογίες. Τα πάντα και τίποτα λιγότερο. Αυτό ήταν και το βασικό μου μήνυμα όταν μιλούσα, δώστε τα όλα και περάστε καλά στο παιχνίδι».

Για τις σκέψεις του όταν είδε γεμάτο το Παλατάκι:

«Ήταν κάτι απίστευτο όταν είδα το Παλατάκι γεμάτο. Σίγουρα θα ήθελα σε κάθε αγώνα μας να το είχαμε αυτό, αλλά είμαι ευγνώμων για όσους ερχόντουσαν σε κάθε παιχνίδι. Ακόμα και όταν είχαμε κακές ήττες ή καλές νίκες είμαι πραγματικά ευγνώμων για αυτούς τους ανθρώπους που ερχόντουσαν σε κάθε αγώνα.

Όσων αφορά για τους οπαδούς, σας αγαπάω όλους και πραγματικά θα σας έχω στην καρδιά μου όπου και αν βρίσκομαι.

Είμαι στεναχωρημένος που φεύγω αλλά ήταν η ώρα να φύγω. Αλλά όπως λέω σε κάθε άνθρωπο και σε όσους στέλνουν μηνύματα για την αποχώρηση μου, δεν λέμε αντίο, αλλά εις το επανιδείν».

Για το πως αντέδρασε η οικογένεια του όταν τους ανακοίνωσε ότι δεν θα συνεχίσει στον ΠΑΟΚ:

«Για να πω την αλήθεια κόρη μου ακόμα με θεωρεί παίκτη του ΠΑΟΚ, δεν το έχει καταλάβει ακόμα. Αλλά πάντα πριν πάρω επίσημα κάποια απόφαση το συζητάω με την γυναίκα μου και είχαμε πολλές σοβαρές συζητήσεις για το ποια θα ήταν η καλύτερη επιλογή.

Το συζητήσαμε καταλαβαίνοντας το τι θα έρθει μετέπειτα. Η κόρη μου πάντως ακόμα με λέει παίκτη του ΠΑΟΚ. Έχει αγαπήσει αυτό το μέρος και μέχρι και σήμερα μου λέει ότι δεν βλέπει την ώρα να γυρίσει.

Δεν νομίζω ότι έχει καταλάβει πλήρως την κατάσταση και πιστεύω θα στεναχωρηθεί όταν θα της πω, όταν θα έρθει η ώρα να της εξηγήσω, πως δεν θα γυρίσουμε στη Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ».

Πηγή: inPAOK

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια