Ντόμινο λαθών και η αναπόφευκτη απειρία

Η ομάδα του ΠΑΟΚ παραπαίει και ο σημερινός αποκλεισμός παραήταν προβλέψιμος για έναν ανοιχτόμυαλο άνθρωπο, που παρατηρεί τα γεγονότα και συνειδητοποιεί τι συμβαίνει χωρίς παρωπίδες...

Το πρόβλημα ξεκινάει από πολύ πριν και ο οργανισμός του ΠΑΟΚ λαμβάνει λανθασμένες αποφάσεις, δημιουργώντας αναπόφευκτα ένα ντόμινο, τα οποία είναι οφθαλμοφανή για τον οπαδό που δεν κατευθύνεται από τις απάτες των social media και τις μαριονέτες της δημοσιογραφίας. 

Δεν είμαι αυτός που θα κρίνει ή θα ρίξει τις ευθύνες, ωστόσο πρέπει επιτέλους να ανοίξετε τα μάτια σας και να καταλάβετε τι συμβαίνει σε αυτό το ασπρόμαυρο παραλήρημα. 

Για να μην πολυλογώ, θα γίνω πολύ απλός. Ο Ράζβαν και ο Ζοσέ Μποτό έχουν δυο εντελώς διαφορετικές προσεγγίσεις όσον αφορά το ποδόσφαιρο και το χτίσιμο ενός ρόστερ. Πόσο μάλλον ο Πορτογάλος, ο οποίος δεν έχει ξαναδουλέψει ποτέ ως τεχνικός διευθυντής σε ομάδα, παρουσίασε κάτι που δεν έχει ξαναδεί ο λαός του ΠΑΟΚ, ποντάροντας σε παίκτες νεαρής ηλικίας με προοπτικές εξέλιξης. Αυτό μέσω των παπαγάλων αποθεώθηκε στα social media και πριν καν κριθούν οι παίκτες στο χορτάρι, όλοι γράφανε ευχαριστώ και τα γνωστά παρατράγουδα...

Προφανώς, δεν λέω πως η προσέγγιση του Μπότο είναι λανθασμένη, ωστόσο ένα τέτοιο πλάνο για να δουλέψει πρέπει να υπάρξει τόσο οικονομική στήριξη αλλα και ομοφωνία με τον προπονητή της ομάδας. Ο Λουτσέσκου ζητώντας παίκτες έμπειρους κρατώντας τον βασικό κορμό του ροστερ (Πασχαλάκη, Κρέσπο, Μπίσεσβαρ) είναι πασιφανές πως υπήρξαν πολλές διαφωνίες μεταξύ του Πορτογάλου και του Ράζβαν, οι οποίες ωστόσο δεν παρουσιάστηκαν ποτέ από τα "έμπιστα" μέσα της ενημέρωσης.

Αντιθέτως, μας χόρτασαν με τα "λογικά κακός εισαι βουνό μου" τις αποθεώσεις και τα εύσημα πριν καν κριθεί ο οποιοσδήποτε στο γήπεδο. Χημεία μεταξύ του σκεπτικού του Μπότο και του Λουτσέσκου δεν υπήρξε και αυτό φάνηκε και στο γήπεδο σήμερα. Η ομάδα ειδικά στο πρώτο ημίχρονο δεν μπόρεσε να δημιουργήσει στο επιθετικό τρίτο και η απειρία ορισμένων παικτών φανερώθηκε πόσο μάλλον και η έλλειψη πλάνου κόντρα σε έναν αντίπαλο που καταβρώχθησε τακτικά τον Λουτσέσκου. 

Για να κλείνουμε, καθημερινά συμβαίνουν πολλά πράγματα στον σύλλογο που δεν σας τα παρουσιάζουν οι έμπιστοι που διαβάζετε. Αντιθέτως, επιλέγουν να γράφουν αυτά που θέλετε να ακούσετε και να ανεβάσουν τις προσδοκίες για παίκτες που δεν γνωρίζουν ακόμη τι δυνατότητες έχουν. 

Αυτή είναι μια έκκληση λοιπόν, να είστε προσεκτικοί από εδώ και πέρα στις απόψεις που αναπτύσσετε όταν διαβάζετε οτιδήποτε στο Internet, γιατί όταν έρχεται η ώρα της κρίσης και δεν γεμίζει το μάτι, ο εκνευρισμός του κόσμου βγαίνει και στο γήπεδο... Κρατάτε μικρό καλάθι και να είστε ανοιχτόμυαλοι...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια