Ο ΠΑΟΚ μπαίνει σε ένα διαφορετικό "σταυροδρόμι" της ιστορίας του! Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται μόλις λίγες μέρες πριν από την έναρξη της προετοιμασίας του ενόψει της ποδοσφαιρικής σεζόν 2022 - 2023. Αυτή θα είναι μια άκρως διαφορετική χρονιά για τον Ραζβάν Λουτσέσκου, τον Ζοζέ Μπότο και φυσικά συνολικά τον οργανισμό του Δικεφάλου. 

Στον παραπάνω μου πρόλογο, όπως θα αντιληφθήκατε άφησα εκτός τους ποδοσφαιριστές. Αυτό έγινε διότι στο τρόπο με τον οποίο κατατάσσω τις σκέψεις μου, αυτοί έχουν το λιγότερο άγχος και την λιγότερη πίεση. Πολλοί εξ αυτών θα είναι ή είναι ήδη καινούργιοι και ήρθαν σε ένα κλαμπ το οποίο βρίσκεται σε μια μεταβατική περίοδο. Το βάρος την φετινή χρονιά πέφτει στο προπονητικό - τεχνικό τιμ και την διοίκηση που καλούνται να κάνουν ορθές επιλογές. 

Θα αναφέρω κάτι τετριμμένο, το οποίο θα ακουστεί από πολλά πρόσωπα από τον ΠΑΟΚ κατά την διάρκεια της προετοιμασίας. Ο Δικέφαλος είναι ένα κλαμπ το οποίο τα τελευταία χρόνια με τον Ιβάν Σαββίδη έχει μεγαλώσει και κάθε χρόνο οφείλει στον εαυτό του να διεκδικεί τους εγχώριους τίτλους και να παλεύει για καλές πορείες στην Ευρώπη. Για την τελευταία η αλήθεια είναι πως φέτος μας "άνοιξε η όρεξη" και σίγουρα εκεί ζήσαμε τις πιο έντονες στιγμές με τον ΠΑΟΚ. 

Προσεγγίζοντας τα δεδομένα ρεαλιστικά, τα όσα έγραψα παραπάνω διαφέρουν λίγο ή πολύ. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε ένα διαφορετικό "σταυροδρόμι" της ιστορίας του καθώς θα φτιάξει μια νέα ομάδα που ο φετινός στόχος κατά την προσωπική μου ταπεινή άποψη φέτος είναι να δημιουργηθούν οι βάσεις για τα επόμενα χρόνια. 

Η διαφορετικότητα στην φετινή χρονιά όμως είναι το γεγονός πως έχουν ξεκινήσει όχι στα λόγια αλλά με πράξεις οι εξελίξεις για το γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη θα φτιάξει ένα δικό του και μόνο δικό του γήπεδο δίχως χρήματα από κρατικές επιχορηγήσεις, με κεφάλαια που θα αντλήσει από τον μεγαλομέτοχό του. Συνεπώς, είναι λογικό να μην σπαταλώνται τα χρήματα των προηγούμενων ετών για μεταγραφές, άλλωστε δεν είναι και πανάκεια ότι εάν επενδύσεις λεφτά με το... "τσουβάλι" θα κατακτήσεις και τίτλους. 

Σε κάθε περίπτωση αναμένουμε να παρακολουθήσουμε τις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις και στην συνέχεια τις πρώτες μέρες τις προετοιμασίας από όπου θα αντλούμε μέρα με την μέρα τα πρώτα δείγματα γραφής από τον νέο ΠΑΟΚ της περιόδου 2022 - 2023. Σίγουρα οι εξελίξεις θα μας επιτρέψουν να σχολιάσουμε πιο πολλά πράγματα όσο οι μέρες θα κυλούν, ιδιαίτερα κατά το βασικό στάδιο της προετοιμασίας που θα πραγματοποιηθεί για ακόμη μια χρονιά στην Ολλανδία.   


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια