Λουτσέσκου: "Το λάθος του VAR στον τελικό του Κυπέλλου δεν ήταν ακούσιο"

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παραχώρησε συνέντευξη σε ρουμανικό μέσο και επέμεινε ότι ο τελικός του Κυπέλλου κόντρα στον Παναθηναϊκό κρίθηκε από ένα "ανύπαρκτο" πέναλτι με υπόδειξη του VAR που χρησιμοποιήθηκε ως εργαλείο σε βάρος της ομάδας του.

Όταν έφτασε λοιπόν η κουβέντα εκεί, ο Ρουμάνος προπονητής υποστήριξε ότι ο τελικός κρίθηκε από μια λανθασμένη υπόδειξη του VAR, την οποία χαρακτήρισε εκούσια, που έδωσε στον Παναθηναϊκό ένα ανύπαρκτο πέναλτι πάνω στον Γκατσίνοβιτς.

"Ο τελικός ήταν το τίμημα που έπρεπε να πληρώσουμε για τους 59 αγώνες που παίξαμε αυτή τη σεζόν. Νομίζω ότι ήμασταν από τις πρώτες ομάδες στην Ευρώπη σε αριθμό αγώνων. Αυτά τα παιχνίδια μας «ξεζούμισαν» και στο τέλος δεν ήμασταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση" δήλωσε αρχικά ο Λουτσέσκου, για να προσθέσει:

"Στον τελικό του κυπέλλου ο ΠΑΟΚ ήταν στο 60% από αυτό που μπορούσε. Ωστόσο, ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλό μας, κυριαρχήσαμε. Είχαν μια ευκαιρία, εμείς έξι. Όλα ήταν υπέρ μας".

Ακολούθως ο ο Ρουμάνος τεχνικός εστίασε στις διαιτητικές αποφάσεις, αφήνοντας ξεκάθαρες αιχμές: "Δυστυχώς, το κύπελλο κρίθηκε από ένα τεράστιο λάθος του VAR, - το οποίο νομίζω ότι δεν ήταν ακούσιο - που υπέδειξε ένα ανύπαρκτο πέναλτι σε βάρος μας . Γιατί είμαι τόσο σίγουρος; Διότι σε αυτό το ματς υπήρξαν δύο ακόμη καθοριστικές καταστάσεις, τις οποίες ερμήνευσαν εναντίον στον ΠΑΟΚ.

Και στο ματς πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό είχαμε αρκετές καταστάσεις που κρίθηκαν από το VAR και αυτές σε βάρος μας. Είναι σαφές ότι το VAR χρησιμοποιήθηκε ως εργαλείο για να χτυπήσει μια ομάδα και να σπρώξει την άλλη. Είναι ένα Κύπελλο που κρίθηκε από το VAR. Είναι απογοητευτικό, αλλά μέρος της ελληνικής ιστορίας".

Κλείνοντας, ο Λουτσέσκου τόνισε στο ίδιο ύφος ότι το VAR στην Ελλάδα χρησιμοποιείται για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένους σκοπούς: 
"Το VAR πρέπει να είναι μια όμορφη ιστορία και βοηθά το ποδόσφαιρο όταν χρησιμοποιείται σωστά. Δυστυχώς στην Ελλάδα χρησιμοποιείται για να εξυπηρετεί συγκεκριμένους σκοπούς και συμφέροντα. Ένας από αυτούς είναι να χτυπηθεί ο ΠΑΟΚ. Ξέρουμε τι συμβαίνει".

Πηγη: SPORT24

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια