Αυτός είναι ο Κοτάρσκι

Ο ΠΑΟΚ προχωρά σε ριζική αλλαγή της ομάδας των τερματοφυλάκων με τον Ντόμινικ Κοτάρσκι να είναι στο προσκήνιο. Οι «ασπρόμαυροι» κινούνται για την απόκτησή των δικαιωμάτων του από τον Άγιαξ στον οποίο ανήκει.
Στο άκουσμα του Ντόμινικ Κοτάρσκι άπαντες θέλησαν να βρουν τρόπο να ξετυλίξουν το κουβάρι του σκεπτικού της κίνησης για την απόκτηση του 22χρονου τερματοφύλακας που φέτος έκανε μια γεμάτη σεζόν στο πρωτάθλημα Κροατίας με τη φανέλα της Γκόριτσα.

ΤΟ ΣΤΥΛ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΓΚΟΡΙΤΣΑ
Η ομάδα στην οποία αγωνιζόταν τερμάτισε στην έκτη θέση, σε σύνολο δέκα ομάδων. Ο Κοτάρσκι είχε συμμετοχή στο χτίσιμο παιχνιδιού καθώς χρειαζόταν πολλές φορές να δώσει λύσεις με μακρινές μεταβιβάσεις της μπάλας.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Ο Ντόμινικ Κοτάρσκι είχε κατά μέσο όρο 33 πάσες ανά 90λεπτο φέτος, στην Γκόριτσα, με τον Πασχαλάκη να τελειώνει τη σεζόν με μέσο όρο 24 πάσες και τον Τόμας Βαντσλικ του Ολυμπιακού με 26 πάσες.
Αντιλαμβάνεται κανείς πως για μια ομάδα που είναι στα μέσα της βαθμολογίας η οποία δέχεται πίεση ψηλά, ήταν ζητούμενο να έχει τερματοφύλακα που μπορεί να σταθεί και σε αυτό τον τομέα και ο Κροάτης παίζει αρκετά με τα πόδια.

ΤΑ ΓΕΜΙΣΜΑΤΑ
Φτάνουμε σε ένα κομβικό σημείο καθώς έγινε μεγάλη κουβέντα αναφορά με την αδυναμία του Αλέξανδρου Πασχαλάκη να βελτιώσει το παιχνίδι του με τα πόδια και ειδικά τις μακρινές μεταβιβάσεις.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Πασχαλάκης έχει φέτος κατά μέσο όσο επτά μακρινές μπαλιές, με τον Κοτάρσκι στη Γκόριτσα να έχει κατά μέσο όρο 13. Ο Κροάτης είχε ποσοστό ευστοχίας στο 70% και ο Πασχαλάκης στο 65%.

ΣΟΥΤ ΑΠΟ ΚΟΝΤΙΝΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ
Ο Κοτάρσκι δεχόταν φέτος κατά μέσο όρο 4,1 σουτ από κοντινή απόσταση, η οποία ορίζεται μέχρι το ύψος του πέναλτι έχοντας ποσοστό αποκρούσεων στο 57%. Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης από την πλευρά του δεχόταν κατά μέσο όρο 3,4 σουτ, με ποσοστό αποκρούσεων στο 70%.

Στα σουτ μέσης απόστασης ο Κοτάρσκι είχε 74% αποτελεσματικότητα σε 3,9 σουτ ανά 90λεπτο και ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης είχε 66% αποτελεσματικότητα σε 2,8 σουτ ανά 90λεπτο.

Σε σουτ μακρινής απόστασης  ο Κροάτης είχε 96% αποτελεσματικότητα σε 3,6 σουτ ανά 90λεπτο και ο κίπερ του ΠΑΟΚ είχε 87% αποτελεσματικότητα σε 2,6 σουτ ανά λεπτό.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΞΟΔΩΝ

Ο Ντόμινικ Κοτάρσκι είναι από τους τερματοφύλακες που προσπαθεί να βγαίνει στη μπάλα με στόχο να τη μπλοκάρει, χωρίς να παίρνει ρίσκα. Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης έχει διαφορετική διαχείριση τέτοιων φάσεων, καθώς πολλές φορές προσπαθεί να παρέμβει με γροθιές για να διώξει τη μπάλα.

Η ΠΡΩΤΗ ΣΚΕΨΗ ΛΟΓΩ ΗΛΙΚΙΑΣ

Κακά τα ψέματα. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκαν οι περισσότεροι στο άκουσμα του ενδιαφέρον για την απόκτηση ενός 22χρονου τερματοφύλακα ήταν ένα. Η βοή της Τούμπας. Αυτό είναι ένα κριτήριο που πάντα θα παίζει το ρόλο του, σε μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ.

Σε μια ομάδα ιδιαίτερη, απαιτητική, με ένα γήπεδο που μπορεί να σε αποθεώσει και να σου δώσει φτερά, και μπορεί μέσα σε ένα λεπτό να σε «δικάσει», με τον εκάστοτε ποδοσφαιριστή να καλείται να διαχειριστεί όποια από τις καταστάσεις βιώσει.

Πηγη: FORZA

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια