Ποιοι μένουν την νέα σεζόν!


Τα δεδομένα για το ρόστερ της επόμενης χρονιάς...

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε την σεζόν στην Basket League ως 9ος, χωρίς να κατορθώσει την είσοδο στα play-off (για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια). Η φετινή σεζόν, χαρακτηρίστηκε από τα περισσότερα μέλη της ομάδας ως αποτυχημένη. Και μάλλον ορθά...

Η επόμενη μέρα στον μπασκετικό ΠΑΟΚ περιλαμβάνει πλήθος αλλαγών, αφού ελάχιστοι παίκτες από το τωρινό ρόστερ θα παραμείνουν στην ομάδα. Αυτό που μοιάζει βέβαιο, είναι η παραμονή του Άρη Λυκογιάννη στον πάγκο του ΠΑΟΚ, αφού χαίρει της εμπιστοσύνης της διοίκησης, παρά την φετινή αποτυχία. Οι άνθρωποι της ΚΑΕ πιστεύουν στον 53χρονο τεχνικό και ελπίζουν σε τελείως διαφορετική προσέγγιση από πλευράς του, την επόμενη σεζόν.

Όσον αφορά τους παίκτες, ελάχιστοι θα συνεχίσουν στα ασπρόμαυρα. Από τους ξένους αθλητές, μόνο ο Ρίβερς και ο Ρένφρο ενδιαφέρουν την πλευρά του ΠΑΟΚ, με τον πρώτο να έχει οψιόν για του χρόνου και τον δεύτερο να έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις. Ο Δικέφαλος θα συζητήσει και με τους δύο και μένει να φανεί αν θα καταφέρει να έρθει σε συμφωνία μαζί τους. Για τον Ρίβερς, υπάρχει ακόμα μια παράμετρος, που αφορά τον τραυματισμό του στο γόνατο (έσω πλάγιος) και την σοβαρότητα αυτού.

Από τους Έλληνες παίκτες, θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν σίγουρη η παραμονή του Γιώργου Καμπερίδη και των νεαρών Ρούμογλου και Καλλιοντζή, ενώ θετικό κλίμα υπάρχει και για τον Ανδρέα Χριστοδούλου, μετά τις πολύ καλές εμφανίσεις που έκανε προς το τέλος της σεζόν, αλλά με συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Επίσης, ο Βασίλης Τολιόπουλος πιθανότατα θα παραμείνει στην ομάδα, καθώς έχει έναν ακόμη χρόνο συμβόλαιο. Από εκεί και πέρα, φαίνεται πως δύσκολα θα παραμείνει στο ρόστερ κάποιος άλλος Έλληνας αθλητής. Είναι ενδεικτική η τοποθέτηση του Άρη Λυκογιάννη, πως ο ΠΑΟΚ θα κινηθεί για παίκτες νεαρούς με κίνητρο.

Πάντως, είναι δεδομένο ότι ο Δικέφαλος θα έχει μειωμένο μπάτζετ σε σχέση με φέτος, καθώς το rotation θα είναι μικρότερο με δεδομένη την μη συμμετοχή της ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια