'Ένα Ταξίδι Μαγικό, Ανεπανάληπτο!

4 Απριλίου του 2022, μόλις μερικά εικοσιτετράωρα και κάτι ψιλά μακριά από την, πιθανότατα, σημαντικότερη Ευρωπαϊκή μάχη στην ιστορία της ομάδας μας. Το τι σημαίνει, αλλά και το τι μπορεί να αποφέρει αυτό το ζευγάρι αγώνων με την Μαρσέιγ πραγματικά δύσκολα περιγράφεται με λόγια. Δύσκολα επίσης όμως μπορεί να περιγράψει κανείς και το τι έχουμε ζήσει για να φτάσουμε μέχρι εδώ. Για αυτό και τώρα δεν είμαστε εδώ για να μιλήσουμε υποθετικά για το ξημέρωμα της Παρασκευής, αλλά για να θυμηθούμε το τι στιγμές μας χάρισε ο ΠΑΟΚ φέτος.

 Πολλούς τίτλους θα μπορούσαμε να βάλουμε στην φετινή Ευρωπαϊκή πορεία του δικέφαλου. ο ΠΑΟΚ είναι από τις λίγες ομάδες που μπορούν να σε κάνουν να πανηγυρίσεις παιχνίδια σαν να είναι τελικοί, σαν να κρίνεται κάποιος τίτλος. Τελευταία φορά που ζήσαμε κάτι ανάλογο ήταν με την Μπενφίκα στην Τούμπα, όμως τα επιτεύγματα του φετινού ΠΑΟΚ ξεπερνούν κατά πολύ εκείνη την βραδιά, χωρίς να θέλω φυσικά σε καμία περίπτωση να υποτιμήσω μια από τις πιο ξέφρενες ΠΑΟΚ νύχτες.

 Δανία, Θεσσαλονίκη, Βέλγιο. Τρεις βραδιές που ισούταν με τρεις προκρίσεις, κάθε μία από αυτές έδινε την σκυτάλη στην επόμενη, κάθε μία από αυτές έτρεφε τα όνειρα μας, και κάθε μία από αυτές να έστελνε μακρύτερα. Αν ακόμα δεν καταλάβατε σε ποιες βραδιές αναφέρομαι, μιλάω για την φορά που ο ΠΑΟΚ πάγωσε το Στάδιο Πάρκεν της Κοπεγχάγης και ουσιαστικά κλείδωσε την πρόκριση, ακόμα και ως δεύτερος. Μιλάω για εκείνη τη νύχτα που το ρολόι είχε ξεπεράσει τις 00:30 και κάπου τότε η ομάδα μας έγραψε ιστορία παίρνοντας μία ιστορική πρόκριση - δράμα, σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα και καρδιά, στα πέναλτι. Μιλάω για εκείνο το δύσκολο βράδυ στο Βέλγιο, όπου η ομάδα μας υπέφερε, όμως έμεινε όρθια και με νίκη μάλιστα πανηγύρισε μία από τις πιο ιστορικές προκρίσεις, και διακρίσεις της.

 Μπορούμε να είμαστε περήφανοι που βρισκόμαστε στα προημιτελικά μιας Ευρωπαϊκής διοργάνωσης, μπορούμε όμως να είμαστε περήφανοι και για το ότι καταφέραμε να βρισκόμαστε στα προημιτελικά μιας Ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Μία λέξη έχει αρκετή δύναμη ώστε να αλλάξει το νόημα και τον τρόπο που σκεφτόμαστε. Προσωπικά, αυτό το ταξίδι το χάρηκα πάρα πολύ, και σίγουρα το ίδιο και εσείς. Ο ΠΑΟΚ έβγαλε την υποχρέωση του να περάσει από τους ομίλους και τώρα δικαιούται να μην βλέπει ταβάνι, αλλά ουρανό. Όλοι μας θέλουμε να συνεχίσουμε, να πάμε ψηλότερα, μακάρι! Ακόμα όμως και αν αυτό δεν συμβεί, ο ΠΑΟΚ μας σίγουρα ξεπέρασε και με το παραπάνω τις προσδοκίες όλων μας, και αυτό είναι που μετράει. Συνεχίζουμε με το ίδιο σθένος και ψυχή. ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΡΑΤΑ ΓΕΡΑ!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια