«Πρέπει να φοβούνται τον Κούρτιτς»

Η γνωστή γαλλική εφημερίδα «L’Équipe» αποφάσισε να κάνει αφιέρωμα στον πρώτο σκόρερ του ΠΑΟΚ, φιλοξενώντας πρώην συμπαίκτες του, οι οποίοι μίλησαν για τον Σλοβένο χαφ και το τρόπο παιχνιδιού του.

«Είναι τόσο σπάνιο», ανέφερε αρχικά ο πρώην συμπαίκτης του, Μπουκαρί Ντραμέ, όταν άκουσε τον αριθμό των τερμάτων του Κούρτιτς τη φετινή σεζόν και συμπλήρωσε: «Πρέπει να τον φοβούνται, ναι. Αν του είχαν δοθεί περισσότερες ευκαιρίες, ειδικά στα στημένα και στα πέναλτι, θα μπορούσε να είχε καλύτερη επίδοση».

«Πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι είναι τεράστιος ο αριθμός. Είναι ένα τόσο απαιτητικό πρωτάθλημα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ντραμέ αναφορικά με τις 289 συμμετοχές του Σλοβένου μέσου στη Serie A και συνεχίζει:«Ξέρει να τα κάνει όλα στο γήπεδο, είναι δυνατός, δεν διστάζει να αμύνεται και έχει καλή τεχνική. Έπαιζε στη θέση 8 συνήθως».

Ένας άλλος πρώην συμπαίκτης του Κούρτιτς, ο Βίνσεντ Λαουρίνι, που αγωνίζεται στην Πάρμα, τονίζει πως ο Σλοβένος έβαζε πάνω από τέσσερα γκολ κάθε σεζόν: «Είναι εξαιρετικά ολοκληρωμένος παίκτης. Όσο για τα πέναλτι, τα δούλευε πολύ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια