«Μπλόκο» της αστυνομίας στους οπαδούς της Μαρσέιγ!

«Μπλόκο» στους οπαδούς της Μαρσέιγ υψώνει η ελληνική αστυνομία, που όπως ενημέρωσε επίσημα, κατέθεσε εγγράφως αίτημα στην UEFA για απαγόρευση της μετακίνησης τους στην Ελλάδα.

Mάλιστα υπήρξε παρέμβαση και από το Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, που σε επικοινωνία του με τους Θεόδωρο Θεοδωρίδη και Τζιόρτζιο Μακέτι του UEFA ζήτησε να γίνει δεκτό το αίτημα της ελληνικής αστυνομίας.

Η ενημέρωση από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρει σχετικά:

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης κατέθεσε εγγράφως αίτημα στις αρμόδιες αρχές για απαγόρευση οργανωμένης και μεμονωμένης μετακίνησης φιλάθλων της Μαρσέιγ, ενόψει του αγώνα με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας (14/4/2022). Στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων, στο πλαίσιο της διοργάνωσης « UEFA Europa Conference League », είχαν σημειωθεί σοβαρά επεισόδια μεταξύ οπαδών, τόσο περιμετρικά του γηπέδου, όσο και στην πόλη της Μασσαλίας, γεγονός που αυξάνει την επικινδυνότητα του επαναληπτικού ποδοσφαιρικού αγώνα.

Η εφαρμογή του μέτρου της απαγόρευσης της μετακίνησης των φιλάθλων της Μαρσέιγ έχει εφαρμοστεί και κατά το παρελθόν και σε άλλους διεθνείς εκτός έδρας αγώνες της γαλλικής ομάδας.

Επικοινωνία για το ίδιο θέμα είχε σήμερα, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος με τον γενικό γραμματέα της UEFA Θεόδωρο Θεοδωρίδη και τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα Giorgio Marchetti . Στην παρέμβασή του ο Υπουργός ζήτησε να γίνει δεκτό το αίτημα της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαφύλαξη της δημόσιας τάξης και την προστασία της κοινωνικοοικοικονομικής ζωής στη Θεσσαλονίκη.

Πηγη: inpaok

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια