Λουτσέσκου: «Πάντα δίπλα μας ο Ιβάν, είμαστε σε διαρκή επικοινωνία»

Αναλυτικά τα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

Αναφορικά με τις κάρτες που δέχθηκαν Ζίβκοβιτς και Κούρτιτς και θα απουσιάσουν από τη ρεβάνς: 

«Υπάρχουν πολύ σκληρά παιχνίδια στην Ευρώπη, κάθε παιχνίδι έχει τη δική του ιστορία, σαφώς θα υπάρξουν και τέτοιες συνθήκες. Δέχθηκαν και οι δύο κάρτα αλλά πρέπει να το ξεπεράσουμε. Παρ' όλα αυτά έχουμε παίκτες που είναι έτοιμοι να παλέψουν κάθε στιγμή και είναι έτοιμοι να πάνε για την πρόκριση. Μπορώ να πω πως ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι σήμερα, ωστόσο τελειώνει εκεί η σκέψη μου και επικεντρωνόμαστε στο επόμενο παιχνίδι».

Για το πόσο έχει αλλάξει η ομάδα το τελευταίο τρίμηνο και κατά πόσο κοντά είναι στο να γίνει ομάδα-Λουτσέσκου: 

«Ξεκινήσαμε μια μεγάλη προσπάθεια το καλοκαίρι. Δεν είμαι ένας εύκολος προπονητής, ούτε το τεχνικό επιτελείο είναι εύκολο. Δουλεύουμε πολύ στη λεπτομέρεια και χρειάζεται χρόνο. Το δεύτερο στοιχείο είναι ότι υπήρχαν καταστάσεις από το παρελθόν. Υπήρχαν πολλοί τραυματισμοί και απουσίες με κορωνοϊό. Η κατάσταση το καλοκαίρι ήταν λίγο περίπλοκη, είχαμε υποχρέωση να περάσουμε στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Από εκείνο το σημείο και μετά βελτιωθήκαμε πολύ. Η νοοτροπία μας έχει βελτιωθεί, θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να κερδίσουμε ένα παιχνίδι. Μπορώ να θυμηθώ πολλά παιχνίδια που οι καταστάσεις δεν ήταν καλές για εμάς, όπως ο αγώνας με την ΑΕΚ και το παιχνίδι με τη Μίντιλαντ. Μπορώ να δω τη βελτίωση και αυτό είναι το σημαντικότερο στο ποδόσφαιρο. Αυτή τη στιγμή μπορούμε να μιλήσουμε για μεγάλο αριθμό παικτών που μπορούν να στηρίξουν το απαιτητικό πρόγραμμα, παίζοντας Τετάρτη-Κυριακή. Δεν είμαστε τέλειοι, έχουμε ακόμα πολύ δρόμο αλλά συνεχίζουμε να δουλεύουμε μια συγκεκριμένη γραμμή και είμαι ευχαριστημένος».

Για την παρουσία του Τσιγγάρα και του Λύρατζη: 

«Τι να σας πω για τον Τσιγγάρα και τον Λύρατζη. Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Βοήθησαν πολύ την ομάδα και τους εαυτούς τους, με τον να παρουσιαστούν σοβαροί. Μας υποστηρίζουν μπαίνουν στο γήπεδο και κάνουν τα σωστά πράγματα. Είναι κομμάτι του κέρδους μας όπως προανέφερα με το απαιτητικό πρόγραμμα».

Για την παρουσία του Γιώργου και του Νίκου Σαββίδη στον αγώνα και πως επηρέασε την ομάδα: «Πιστεύω ότι πρέπει να μιλήσουμε για τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη γενικότερα. Ακόμα και αν δεν είναι εδώ, πάντα είναι παρών και είναι δίπλα μας. Υπάρχουν συνεχόμενες επαφές τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, αν όχι και περισσότερες. Τόσο με τεχνικό επιτελείο όσο και με παίκτες ή μέλη της διοίκησης. Ενδεχομένως τα πράγματα ίσως ήταν πιο δύσκολα για τους αντιπάλους μας αν υπήρχε και η φυσική παρουσία. Για σήμερα μένουμε ικανοποιημένοι για τη νίκη αλλά χαιρόμαστε που βρισκόμαστε τόσο κοντά με τους ανθρώπους που αντιπροσωπεύουν τον ΠΑΟΚ».

Αναφορικά με το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ έχει μεγάλο σύνολο παικτών που μπορούν να προσφέρουν: «Σαν προπονητής είμαι υποχρεωμένος να κοιτάω μπροστά, δεν μπορώ να κοιτάω πως δύο παίκτες δέχθηκαν κάρτα και θα απουσιάσουν. Υπάρχουν παίκτες που είναι άμεσα διαθέσιμοι να βοηθήσουν. Ενδεχομένως όχι τόσο με ατομική ποιότητα αλλά με κίνητρο. Όσο και αν μελετήσεις τον αντίπαλο, μπορεί να αντικρίσεις κάτι που δεν περίμενες. Το σημερινό παιχνίδι θα ήταν δίκαιο να λήξει 2-0, όπως πήγε ο αγώνας, έτσι θα μπορούσε να είναι η εικόνα. Τα πρώτα 15-20 λεπτά δεν είχαμε την αυτοπεποίθηση που χρειάζονταν για να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας».

Για το κομμάτι τη φυσικής κατάστασης: «Είναι ένας κομμάτι που δουλεύουμε από την αρχή της χρονιάς. Μας έχει βοηθήσει πολύ και το ροτέισον από αυτό προκύπτει και πως οι παίκτες αισθάνονται καλά. Στο τέλος αν πολεμήσεις, πετυχαίνεις. Τους τελευταίους μήνες έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα και η ομάδα βγάζει αυτοπεποίθηση. Με απόλυτο σεβασμό στη Γάνδη, θα πάμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να κερδίσουμε».

Πηγη: SDNA

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια