Λουτσέσκου: «Χτίζουμε μια σωστή νοοτροπία»

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τον χαρακτήρα που έβγαλαν οι παίκτες του απέναντι στην ΑΕΚ, τονίζοντας ότι οι ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου έχουν αρχίσει να χτίζουν την σωστή νοοτροπία.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην κάμερα του PAOK TV:

Πόσο δύσκολο είναι να διαχειριστείς συναισθηματικά μια τέτοια πρόκριση;

«Eίχα ζήσει ήδη την εμπειρία την περασμένη Κυριακή. Τόσα πολλά ντέρμπι, τέτοιου είδους παιχνίδια, σε μικρό χρονικό διάστημα. Φυσικά υπάρχει και η εμπειρία του παρελθόντος, καθώς δεν είμαι νέος σε αυτή τη δουλειά. Έχω μάθει ότι πρέπει να έχει υπομονή σε κάθε παιχνίδι μέχρι το τέλος.

Ναι, είναι δύσκολο να πηγαίνει από μια κατάσταση σε μια άλλη, πρέπει να πιστεύεις μέχρι την τελευταία στιγμή. Να έχεις πίστη και να παλεύεις για αυτό που πιστεύεις. Αυτό έκαναν οι παίκτες μας σήμερα, αυτό έκαναν την Κυριακή κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Για εμάς ήταν πολύ πιο περίπλοκο, με το δεύτερο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, έχοντας την Κυριακή ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα. Πρέπει να σας πω πως είμαι περήφανος για τους παίκτες μου γιατί έδειξαν με την συμπεριφορά τους πως έχουμε αρχίσει να χτίζουμε μια σωστή νοοτροπία. Πιστέψαμε και παλέψαμε μέχρι το τέλος.

Κάποιες φορές δεν παίρνεις αυτό που θέλεις, αλλά παλεύοντας συνεχώς θα ανταμειφθείς».

Για τον τρόπο με τον οποίο ήρθε η πρόκριση του ΠΑΟΚ:

«Ο προπονητής προτιμά πάντα η ομάδα να κερδίζει. Δεν έχει να κάνει με τον τρόπο που προτιμώ να έρχεται η νίκη, αλλά με το πως λειτουργεί η ομάδα στο γήπεδο. Υπάρχουν διαφόρων ειδών ομάδες.

Η ΑΕΚ είναι μια καλή ομάδα, με καλούς παίκτες, που παίζει με διαφορετικό τρόπο από τον δικό μας. Πιέζει πολύ, μάχεται πολύ, χτίζοντας τις εμφανίσεις της με αυτά τα χαρακτηριστικά.

Εμείς είμαστε μια ομάδα που θέλει να έχει την μπάλα. Σήμερα το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο. Αυτοί πίεσαν σκληρά, εμείς δεν μπορέσαμε να κυκλοφορήσουμε την μπάλα όπως θέλαμε και ουσιαστικά ήταν μια μάχη για τις δεύτερες μπάλες.

Στο πρώτο ημίχρονο δεν έγινε κάτι σημαντικό. Εμείς κάναμε κάποιες καλές ενέργειες, αυτοί απείλησαν από στατικές φάσεις. Στο τέλος η νίκη έχει τη μεγαλύτερη σημασία. Δείξαμε τον χαρακτήρα μας και πιστέψαμε. Στο Κύπελλο, σε τέτοια παιχνίδια, η πρόκριση έχει σημασία και εμείς τα καταφέραμε».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια