Νέα μέτρα στα γήπεδα: Πληρότητα στο 50%

Την άρση σειράς περιοριστικών μέτρων, όπως η αύξηση του αριθμού των φιλάθλων στο 50% της πληρότητας των γηπέδων αποφάσισε να εισηγηθεί πριν από λίγο η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, η οποία συνεδριάζει από νωρίς σήμερα το μεσημέρι.

Τα τρέχοντα μέτρα ισχύουν ως την Κυριακή, οπότε όποια απόφαση παρθεί θα ενεργοποιηθεί μετά το πέρας αυτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή διαβλέποντας ότι παγιώνεται η πτωτική τάση της πανδημίας στη χώρα μας, αν και ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού παραμένει σε σχετικά υψηλό επίπεδο και ότι υποχωρούν σημαντικά και οι σκληροί δείκτες, είδε θετικά τα νέα ανοίγματα της κοινωνίας.

Ένα από τα βασικά θέματα της σημερινής συνεδρίασης ήταν η αύξηση του ποσοστού των φιλάθλων στα γήπεδα σε επίπεδο άνω του 10%.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, και όπως αποτυπώθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της υποεπιτροπής των επιδημιολόγων, θεωρείται σχετικά αισιόδοξο το γεγονός ότι αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζει έναν ταχύτερο ρυθμό μείωσης. Χθες οι διασωληνωμένοι ανέρχονταν σε 489 ενώ διαρκώς μειούμενες είναι και οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Παράλληλα και ο μέσος όρος ημερήσιων θανάτων μειώνεται και με βάση τα χθεσινά στοιχεία έπεσε στους 80 έναντι περίπου 97 μία εβδομάδα πριν.

Με βάση όλα τα παραπάνω η αποκλιμάκωση του πέμπτου κύματος είναι εμφανής.
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια