Ο νέος είναι ωραιος αλλά ο παλιός είναι αλλιώς

Η πρώτη εμφάνιση του ΠΑΟΚ στο 2022 έμοιαζε με μια συνέχεια της απόδοσης που είχε ο ΠΑΟΚ στην διάρκεια του τελευταίου μήνα του 2021, γι’ αυτό και η εικόνα του στο ματς με τον Παναιτωλικό ήταν ένα καλό σημάδι για την δυναμική του.

Από τον καιρό που μπήκαν στην ενδεκάδα του ο Τσιγγάρας, ο Λύρατζης και ο Ντάγκλας Αουγκούστο στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ εμφανίστηκαν τα στοιχεία της έντασης και της ενέργειας.

Αυτά τα στοιχεία εμφανίστηκαν και στο ματς με τον Παναιτωλικό, και μαζί με την φρεσκάδα που είχαν οι ποδοσφαιριστές αποδείχθηκαν ικανά να βοηθήσουν τον Ραζβάν Λουτσέσκου να εμφανίσει μια ομάδα που ήταν κινητική και στις δύο φάσεις παιχνιδιού, έκανε ενεργητική άμυνα, είχε το “κουράγιο” να ανεβεί ψηλά στο τερέν και να πιέσει τον αντίπαλο, αλλά και τις δυνάμεις και την αντοχή για να επιστρέφει εγκαίρως και να οργανώνεται στην άμυνα.

Με απλά λόγια, είναι σαν ο ΠΑΟΚ να έχει “ζωντανέψει” από την ώρα που μπήκαν στο βασικό σχήμα οι τρεις προαναφερθέντες. Και τώρα, που ο Λουτσέσκου αρχίζει να αποκτά και επιπλέον επιλογές, είτε με αυτούς που ήρθαν είτε με αυτούς που επιστρέφουν από μεγάλο διάστημα απουσίας, αρχίζει και αποκτά την ευχέρεια να διαχειρίζεται καλύτερα τις δυνάμεις της ομάδας του.

Όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στον ΠΑΟΚ με μεταγραφές και επιστροφές δανεικών και όσα έδειξε η ομάδα στο πρώτο παιχνίδι του 2022 δημιουργούν την αίσθηση ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα το υπόλοιπο της σεζόν επειδή θα έχει περισσότερες δυνάμεις. 

Στο ποδόσφαιρο ένα ματς δεν αποτελεί ικανό δείγμα για εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων, δεν είναι βάση για να στηρίξει κανείς πάνω του μια προεκτίμηση για το μέλλον. Αυτό όμως δεν παύει να ήταν το πρώτο σημάδι του ΠΑΟΚ στο 2022, δηλαδή το πρώτο του παιχνίδι μετά από 20 ημέρες. 

Αν κανείς τοποθετήσει αυτό το δείγμα στο περιβάλλον, και συγκρίνει την “επιστροφή” του ΠΑΟΚ με αυτή των άλλων ομάδων με τις οποίες έχει πάνω κάτω ίδιους στόχους στις ελληνικές διοργανώσεις, διαπιστώνει ότι ο ΠΑΟΚ “γύρισε καλά”. Και επειδή ενισχύεται και έχει ήδη μεγαλώσει το ρόστερ του, δημιουργεί την αίσθηση ότι τούτη τη φορά θα μπορεί να “αντέξει”.

Πηγη: gazzeta.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια