Με Οστάνδη ή Στρασβούργο στα PLAY-IN του Basketball Champions League!


Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση καθώς η ομάδα στην πλειοψηφία της έχει "χτυπηθεί" από κορονοϊό, με 8 παίκτες και 5 μέλη του επιτελείου να νοσούν από τον ιό. Σήμερα, όσοι κατάφεραν να "την γλιτώσουν', προπονήθηκαν ατομικά έπειτα από μια εβδομάδα. Οι υπόλοιποι βρίσκονται σε καραντίνα, με τις πρώτες επιστροφές να αναμένονται την Πέμπτη (23/12).

Ωστόσο, οι εξελίξεις δεν μπορούν να περιμένουν, καθώς ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει στις 29/11 την Ιγκοκέα σε ένα τελικό όσων αφορά την ευρωπαϊκή παρουσία του δικεφάλου την φετινή χρονιά. Η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη θέλει την νίκη μέσα στο Παλατάκι, ώστε να πανηγυρίσει την πρόκριση ως 2η στον 5ο όμιλο του Basketball Champions League. Ωστόσο, τα πράγματα δεν κυλούν καλά για τον δικέφαλο και σίγουρα το γεγονός ότι οι τελευταίοι παίκτες που νόσησαν από κορονοϊό θα ενταχθούν στην ομάδα μια μέρα πριν τον αγώνα δεν βοηθά.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να προκριθεί από σήμερα αν η πρώτη και αδιάφορη Γαλατάσαραϊ κερδίσει την Νίμπουργκ στην Τσεχία. Σε αυτήν την περίπτωση, ακόμα και αν οι ασπρόμαυροι ηττηθούν από την Ιγκοκέα στις 29/12, θα προκριθούν ως 3οι. 

Αν ο ΠΑΟΚ καταφέρει να κερδίσει την Ιγκοκέα και προκριθεί ως 2ος, θα βρει στον δρόμο του την Filou Oostende, που τερμάτισε 3η στον έκτο όμιλο της διοργάνωσης. Εκεί, ο δικέφαλος θα έχει το πλεονέκτημα έδρας και θα αναζητήσει δύο νίκες επί των Βέλγων, ώστε να περάσει στην φάση των 16. Αν πάλι δεν τα καταφέρει απέναντι στους Βόσνιους αλλά η Νίμπουργκ ηττηθεί σήμερα από την Γαλατάσαραϊ, ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει ως 3ος του 5ου ομίλου την SIG Strasbourg, που τερμάτισε 2η στον 6ο όμιλο με ρεκόρ 3-3 (ίδιο με την Οστάνδη, ωστόσο οι Γάλλοι κατέχουν την διαφορά στα μεταξύ τους παιχνίδια). Σε αυτή την περίπτωση ο δικέφαλος θα έχει μειονέκτημα έδρας και θα πρέπει να σπάσει την έδρα των Γάλλων τουλάχιστον μια φορά ώστε να προκριθεί. Οι αγώνες έχουν προγραμματιστεί για τις 5,12 και 19 Ιανουαρίου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια