Επιτρέπεται να Πέσεις, Επιβάλλεται να Σηκωθείς!

Ο ΠΑΟΚ υποφέρει, υποφέρει γιατί αφήνει την ψυχολογία του να παίζει αντί για αυτόν, με αποτέλεσμα τα όσα έχουμε ζήσει τις τελευταίες δύο εβδομάδες. 

Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ έχει πολλές πτυχές, δεν είναι μόνο ένα. Καθένας έχει μερίδιο ευθύνης, δεν το έχει μόνο ένας. Φυσικά σε αυτό όμως δεν υπάρχει ισότητα, καθώς μερικοί έχουν πολύ μεγαλύτερο και άλλοι όχι και τόσο. Με αυτό στο μυαλό να ξεκαθαρίσουμε ότι για τα πέντε παιχνίδια σερί χωρίς νίκη δεν σε φταίει ούτε μόνο ο Βαρέλα, ούτε μόνο οι εμμονές του Λουτσέσκου, ούτε ο Σαββίδης. 

Όσα λάθη και αν έκανε η διοίκηση, όσο κακή διαχείριση και αν έγινε, και όσους 35χρονους και αν έχεις βασικούς, στο τέλος το αποτέλεσμα θα το πάρεις αν έχεις δώσει τα πάντα, και ακόμα και αν δεν το πάρεις, πρέπει να έχει φανεί ότι κατέθεσες ψυχή. Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει πλέον, και αυτή είναι η αιτία που ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να πάρει παιχνίδι για παιχνίδι. Σκεφτείτε και τις τελευταίες πέντε αναμετρήσεις. Έδειξε σε καμία από αυτές ο ΠΑΟΚ ότι θέλει την νίκη περισσότερο από τον αντίπαλο; Όχι. 
Μπάλα δεν παίζουν μόνο τα λεφτά. Από ένα σημείο και έπειτα η ποιότητα δίνει την σκυτάλη στην ψυχολογική δύναμη και αντοχή που έχει ως σύνολο κάθε ομάδα, και αν κάποια ομάδα υστερεί σε αυτί το κομμάτι, αργά ή γρήγορα αυτό θα γίνει γνωστό. Κάτι τέτοιο έχει συμβεί απόλυτα και στην περίπτωση του ΠΑΟΚ, του οποίου τα νεύρα φαίνονται να έχουν σπάσει, με αποτέλεσμα να έχει γίνει προβλέψιμος μέχρι αηδίας, και ο κάθε πικραμένος ξέρει που να χτυπήσει ώστε να κάνει την ζημιά. 

Αυτό που χρειάζεται η ομάδα στην παρούσα φάση είναι να ξανά βρει το DNA της, να ξανά νιώσει ΠΑΟΚ. Ακούγεται ωραίο στα αυτιά και είναι εύκολο στα λόγια, όμως δυστυχώς χρειάζεται χρόνο, υπερβολική προσπάθεια αλλά φυσικά και θέληση από τους πρωταγωνιστές για να συμβεί. Δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει από την μία στιγμή στην άλλη, όμως μπορεί να γίνει η αρχή, σε τρεις μέρες από τώρα, στην Τούμπα, με μια πρόκριση στους 32. 

Κακές περιόδους είχαμε και στο παρελθόν, τώρα όμως είναι η ώρα για τον ΠΑΟΚ να αποδείξει αν τα τελευταία χρόνια τον μεγάλωσαν πραγματικά, και θα το κάνει αυτό αν σηκώσει κεφάλι και κοιτάξει στα μάτια κάθε αντίπαλο από εδώ και μπρος. 
Γιατί και ο ΠΑΟΚ πέφτει, αλλά επιβάλλεται να σηκωθεί. Γιατί τα τέσσερα αυτά γράμματα το απαιτούν. Απαιτούν να δώσεις το καλύτερο και να επιστρέψεις ακόμα πιο δυνατός. 

Ραντεβού την Πέμπτη στην Τούμπα ΠΑΟΚάρες! 

*Ούτε ο Λουτσέσκου φεύγει ούτε ο Σαββίδης πάρτε το πρέφα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια