Σαββίδης: «Μην σταματήσετε να ονειρεύεστε»

Μεγάλη διαδικτυακή συζήτηση με τον Ιβάν Σαββίδη είχαν την Τετάρτη (24/11)  εκπρόσωποι της Νεολαίας Ελληνικών Κοινοτήτων της Ρωσίας, με τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ να τίθεται στη διάθεση των νεαρών, απαντώντας σε κάθε ερώτηση που του έθεσαν.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε ο επικεφαλής της Νεολαίας των Ελληνικών κοινοτήτων της Ρωσίας, αλλά και μέλη του συμβουλίου, ρωτώντας τον ισχυρό άνδρα του Δικεφάλου για το όραμα του και την στρατηγική του προκειμένου να αναπτυχθεί η νεανική «πτέρυγα» της οργάνωσης, αλλά και του στόχους της Κοινότητας των Ελλήνων της Ρωσίας, για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Ο Ιβάν Σαββίδης, που έχει την ιδιότητα του προέδρου των Ελληνικών κοινοτήτων της πρώην ΕΣΣΔ, απάντησε μεταξύ άλλων πως κατά τη γνώμη του η στάση του ελληνικού κράτους απέναντι στη διασπορά έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια, και ότι το ελληνικό κίνημα το 2021 διαφέρει από αυτό του 2021.

Παράλληλα υπογράμμισε πως ήταν μια «πολύ γόνιμη και σημαντική συνάντηση για όλους» και αξιολόγησε θετικά της δραστηριότητες της νεολαίας μέσα στο 2021.

Κλείνοντας, ευχήθηκε στους συμμετέχοντες: «Να μην σταματήσετε να ονειρεύεστε, αν θέλετε πρόοδο».

Επιπλέον, ο Ιβάν Σαββίδης με επιστολή του, και πάλι με την ιδιότητα του προέδρου των ελληνικών κοινοτήτων της Ρωσίας, απέστειλε τα συγχαρητήρια του στον ερευνητή της «Εθνικής Εταιρίας Ελλήνων Αγίας Πετρούπολης, Φώτη Ιβάνοβιτς Μουρατίδη, με αφορμή την απονομή του βραβείου «Περηφάνια του Έθνους».

Σε αυτήν αναφέρει:

«Αγαπητέ Φώτη Ιβάνοβιτς

Σας παρακαλώ να δεχθείτε τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια για την απονομή του Πανρωσικού Δημοσίου Βραβείου  «Περηφάνια του Έθνους»

Χάρις στις έρευνες σας, μοναδικές πληροφορίες και γεγονότα έγιναν γνωστά στο ευρύ κοινό, όπως τα ονόματα πολλών γενναίων διοικητών του ναυτικού, αλλά και πολιτικών ελληνικής καταγωγής, που υπηρέτησαν πιστά το ρωσικό κράτος σε διαφορετικές εποχές, και έχουν γράψει το όνομα τους στην ιστορία της Ρωσίας.

Συγχαρητήρια του Προέδρου της FNCA Ελλήνων Ρωσίας Ι.Ι. Σαββίδη ακτιβιστής της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Αγίας Πετρούπολης «Πετρόπολις», ερευνητής Φώτης Ιβάνοβιτς Μουρατίδη με αφορμή την απονομή του Πανρωσικού Δημόσιου Βραβείου «Περηφάνια του Έθνους»

Είναι πολύ ευχάριστο ότι το τιτάνιο ερευνητικό σας έργο, που είναι άξιο σεβασμού και υπερηφάνειας για τους συμπατριώτες σας, εκτιμήθηκε δεόντως σε κρατικό επίπεδο.

Υποκλίνομαι σε σας και σας εκφράζω την βαθιά ευγνωμοσύνη μου για την ανεκτίμητη εκπαιδευτική σας αποστολή και για τη συμβολή σας στην ενίσχυση της θέσης των Ελλήνων της διασποράς της Ρωσίας στη χώρα μας.

Αγαπητέ Φώτη Ιβάνοβιτς, σου εύχομαι ειλικρινώς υγεία, καλή διάθεση, ανεξάντλητη δύναμη και ενέργεια για να συνεχίσεις το έργο σου.

Με μεγάλο σεβασμό

Ο πρόεδρος των Ελληνικών κοινοτήτων της Ρωσίας».

Πηγη: inpaok

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια