Απέναντι στην μεγαλύτερη του ευκαιρία στην σύγχρονη ιστορία του! 

Ο ΠΑΟΚ την ερχόμενη Πέμπτη ανοίγει τις θύρες του ώστε να υποδεχθεί την Κοπεγχάγη, σε ένα παιχνίδι που μπορεί να γραφτεί στην ιστορία για την ομάδα μας. Θυμίζουμε πως η διαφορά μας από τους Δανούς είναι στον πόντο, όμως με μία ενδεχόμενη νίκη η διαφορά θα μεγαλώσει και θα φτάσει τους τέσσερις βαθμούς, κάτι που σημαίνει φυσικά κάτι παραπάνω από μισή πρόκριση, και μάλιστα απευθείας στην φάση των 16! 

Τελευταία φορά που συνέβη κάτι ανάλογο ήταν την σεζόν 2016-17, όπου ο δικέφαλος σε έναν όμιλο με Φιορεντίνα, Καραμπάκ και Λίμπερεκ, κατάφερε να πάρει την πρόκριση ως 2ος με δέκα βαθμούς, παίρνοντας κιόλας ένα τεράστιο διπλό στην Ιταλία με 2-3, βρίσκοντας το γκολ της νίκης στο 93ο λεπτό! Οι 10 λοιπόν βαθμοί που μάζεψε ο ΠΑΟΚ μετά από έξι αγωνιστικές τον έστειλαν στην φάση των 32, όπου εκεί συνάντησε την Γερμανική Σάλκε, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό με συνολικό σκορ 1-4. 

Αυτή η περίπτωση πριν από περίπου μια πενταετία είναι και η μοναδική φορά που ο δικέφαλος έχει φτάσει ένα βήμα παραπέρα από αυτή των ομίλων. Οι Ευρωπαϊκές επιτυχίες της ομάδας μας στο παρελθόν είναι πολλές όμως ποτέ δεν είχαν μεγάλη διάρκεια, κάτι που φαίνεται πως μπορεί να αλλάξει την φετινή χρονιά, μιας και πότε ξανά ο ΠΑΟΚ δεν ήταν από τους τελευταίους 16 που έμειναν ζωντανοί σε Ευρωπαϊκό θεσμό. 

Ναι, το Conference League δεν είναι Champions League, ούτε και Europa League, όμως είναι ταυτόχρονα μία τεράστια ευκαιρία για την ομάδα μας να βγει από τα νερά της, να ξεπεράσει τον εαυτό της και δείξει σε όλους τι αξίζει και πόσο μακριά μπορεί να φτάσει. Όσο για το οικονομικό, καθόλου κακά δεν πληρώνει το τρίτο παιδί της UEFA. 

Φυσικά η ήττα δεν σημαίνει αποκλεισμός, σημαίνει όμως κατά 99% δεύτερη θέση, σημαίνει ένα έξτρα ζευγάρι αγώνων με ομάδα που υποβιβάστηκε από το Europa League, κάτι το οποίο θα πρέπει να αποφύγουμε. Μία νίκη όμως; Μιλάμε για 99% απευθείας πρόκριση στους 16 - αν δεν παρουσιάσουμε αυτοκτονικές τάσεις στην συνέχεια. Μιλάμε για μία τεράστια επιτυχία που θα γραφτεί στα βιβλία της ομάδος μας. Και πραγματικά, αυτή η ομάδα είναι τα στοιχεία που χρειάζονται ώστε να πάει μακριά, με ένα βήμα τη φορά, ένα παιχνίδι τη φορά. 

Νίκη και πρόκριση λοιπόν από την Πέμπτη! Η Τούμπα πρέπει να είναι, και θα είναι, γεμάτη. Οι παίκτες πρέπει να τα δώσουν όλα, και θα το κάνουν. Όλοι πρέπει να κάνουν το μέρος τους ώστε την Πέμπτη να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί! 

ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΛΑΟΣ! ΠΑΜΕ ΠΑΟΚΑΡΑ!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια