Ηττοπάθεια 1, Αισιοδοξία 0.

Χθες στο Περιστέρι πήγαν όλα λάθος, όμως σαν να μην έφτανε η αγωνιστική πανωλεθρία, μέσα από τις δηλώσεις ορισμένων παικτών μας καταλάβαμε πως τα αποδυτήρια είναι διχασμένα, σε ό,τι αφορά τις προσδοκίες. 

Ο Βαρέλα, με κάθε ειλικρίνεια ανέφερε: "Ίσως υποσυνείδητα να μην πιστεύουμε ότι μπορούμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα." Κάτι τελείως αντίθετο με τα λόγια του Α. Ζίβκοβιτς ο οποίος είπε: "Πιστεύω ότι θα κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Γι' αυτό είμαστε εδώ." 

Προσωπικά μπορώ, θέλω, αλλά δεν θα μπορούσα και να μην συμφωνήσω και με τους δύο. 

Ο Βαρέλα είπε την άποψη του, με βάση τα αγωνιστικά σκαμπανεβάσματα της ομάδας μας. Είναι φανερό πως ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να βρει ρυθμό, και ο Βαρέλα το έριξε αυτό στο ότι μάλλον δεν πιστεύουν όλοι ότι μπορούμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Αυτό εν μέρη είναι πολύ αληθινό. Από την άλλη ο Σέρβος είπε αυτά που θέλει να ακούσει ο κάθε οπαδός μετά από μια κακή νύχτα. Δεν είπε κανένα ψέμα, είπε την άποψη του, όμως παρέμεινε αισιόδοξος και σε πολλούς αυτή η αισιοδοξία όταν δεν βασίζεται σε πράξεις δεν αρέσει. 

Για να δούμε όμως, ποιος από τους δύο αποδίδει καλύτερα στο χορτάρι; Ποιος από τους δύο προσπάθησε για κάτι παραπάνω χθες; Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που να πει ο Βαρέλα, και αυτό δεν είναι στοχοποίηση προς του παίκτη μας. 

Οι δηλώσεις του Βαρέλα και του Αντρίγια πρέπει να γίνουν "καμπανάκι" για τον Λουτσέσκου και την ομάδα, γιατί η ψυχολογία παίζει τεράστιο ρόλο στην απόδοση των παικτών. Αν είχαμε έντεκα Ζίβκοβιτς χθες θα είχαμε και άνετο διπλό, γιατί έτρεχε μέχρι το τέλος και δεν τα παράτησε, τουλάχιστον στα δικά μας μάτια. 

Ο Βαρέλα ήταν απλά αυτός που βγήκε μπροστά, σίγουρα και άλλοι έχουν αμφιβολίες, και είναι λογικό, όμως από την στιγμή που καταλαβαίνεις ότι αυτές οι αμφιβολίες επηρεάζουν εσένα και την ομάδα στο γήπεδο, πρέπει να τις αποβάλλεις. 

Η υπερβολική αισιοδοξία δεν είναι καλή, το να ξέρεις όμως τις δυνατότητες σου και το που μπορείς να φτάσεις με αυτές είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις, και αυτό που θα σε βοηθήσει περισσότερο. Ας ελπίσουμε οι "Ζίβκοβιτς" να είναι περισσότεροι.

Η ηττοπάθεια δεν χωράει στον ΠΑΟΚ!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια