Μιχάι: «Ναι, είμαστε μια ομάδα για τίτλο!»

Η χρονιά που ξεκίνησε είναι η τρίτη του Ενέα Μιχάι στον ΠΑΟΚ. Η αλήθεια είναι πως δεν τον έχουμε δει πολύ να παίζει, ήταν κι ο περσινός τραυματισμός στη μέση, έχει μόλις 16 συμμετοχές.

Στα τελευταία παιχνίδια πήρε τη θέση στην ενδεκάδα και δείχνει ότι είναι ένας ποδοσφαιριστής με προοπτικές.

Δεν ξέρουμε και πολλά γι΄ αυτόν, είπαμε λοιπόν να τον γνωρίσουμε κι άξιζε τον κόπο.

Αλλά ας τα πάρουμε τη σειρά…


*** Είμαστε στην πρώτη διακοπή, μετά από πέντε αγωνιστικές είστε πρώτοι. Όταν βλέπεις τη βαθμολογία, τι σκέφτεσαι;

“Kάναμε πολύ καλή δουλειά, αν εξαιρεσουμε πρώτο ματς, που δεν πήραμε τους τρεις βαθμούς. Η ομάδα ανταποκρίθηκε εξαιρετικά σε δύσκολες έδρες, με αντιπάλους που είμαι βέβαιος ότι θα δυσκολέψουν τις ομάδες, που διεκδικούν το πρωτάθλημα. Η βαθμολογία είναι ωραία, αλλά είμαστε ακόμη στην αρχή κι αυτό το γνωρίζουμε. Αν εξαιρέσουμε τον Βόλο, που δύσκολα θα καταφέρει να μείνει τόσο ψηλά, ο ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. Η σημερινή κατάταξη είναι κοντά στο πως πιστεύω πως θα κυλήσει η χρονιά”

*** Από το όχι και τόσο καλό παιχνίδι με τα Γιάννενα μέχρι τις πειστικές εμφανίσεις με την ΑΕΚ και τον ΟΦΗ, τι μεσολάβησε;

“Η ομάδα κάποιες φορές καταφέρνει να ανταπεξέρχεται στην πίεση, που εμείς βάζουμε στον εαυτό μας, όχι σε εξωτερικές πιέσεις. Όπως έγινε μετά τον ΠΑΣ. Ξέρουμε ότι οι δυνατότητές μας είναι πολύ μεγαλύτερες απ΄ αυτό που δείξαμε, ο προπονητής μας εξήγησε κάποια πράγματα, καταλάβαμε τί μπορούμε να κάνουμε και σε δύσκολα παιχνίδια πήραμε τους βαθμούς.

*** Αν το παιχνίδι με τον ΟΦΗ και η εμφάνισή σας είχε ένα μήνυμα, ποιο θα ήταν αυτό;

“Τόσο στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, όσο και στο Ηράκλειο στείλαμε ένα δυνατό μήνυμα στους ανταγωνιστές μας. Ο ΠΑΟΚ είναι εδώ και θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα μέχρι το τέλος. Όταν εκτός έδρας η ομάδα είναι τόσο κυρίαρχη στο παιχνίδι, έχει τέτοια κατοχή, ευκαιρίες, τρία γκολ, δείχνει ότι είναι μια ομάδα που ξέρει τί θέλει και ποιος είναι ο στόχος της”

*** Στην τελευταία μέρα στην Ολλανδία, ο Λουτσέσκου είπε ότι ο στόχος φέτος είναι το νταμπλ. Το είπε και σε σας;

“Ναι, από την πρώτη μέρα ξεκαθάρισε τους στόχους. Πρωτάθλημα και κύπελλο στην Ελλάδα, είσοδο στους ομίλους και καλή πορεία στην Ευρώπη. Έγινε ξεκάθαρο σε όλους”

*** Όταν ξεκίνησε η σεζόν σχεδόν κανείς, φίλος ή αντίπαλος, δεν πίστευε ότι μπορείτε να διεκδικήσετε το πρωτάθλημα. Στον κόσμο υπήρχε μια απαισιοδοξία… Το νιώθατε;

“Στην εποχή που ζούμε, όλοι μπορούμε να μάθουμε και να καταλάβουμε τί γίνεται γύρω μας και τι κλίμα επικρατεί. Εμείς ξέραμε ότι πρέπει απλά να επικεντρωθούμε σ΄ αυτά που μπορούμε να ελέγχουμε. Στη δουλειά, στις προπονήσεις, να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο πλάνο και να δείχνουμε μέσα στο γήπεδο, αν πρέπει να μας πιστεύουν ή όχι. Ναι, θέλαμε να δείξουμε στον κόσμο ότι πρέπει να μας πιστέψει. Στο νταμπλ δεν ήμουν εδώ, αλλά θυμάμαι ότι όλοι στον οργανισμό ήταν σίγουροι ότι ο ΠΑΟΚ θα το πάρει, υπήρχε αυτή η ατμόσφαιρα εντός κι εκτός ομάδας. Όλοι μαζί πρέπει να το ξαναπιστέψουμε”.

*** Η άποψη που κυριαρχεί είναι οτι ο ΠΑΟΚ φέτος με αυτό ρόστερ θα δυσκολευτεί να σταθεί καλά σε Ελλάδα και Ευρώπη και κυρίως να διεκδικήσει πρωτάθλημα. Τι λένε οι ποδοσφαιριστές γι΄ αυτό;

“Η απάντηση είναι πάντα μέσα στο γήπεδο. Η ομάδα με σημαντικές απουσίες είναι πρώτη, στην Ευρώπη έχει 4 βαθμούς σε δύο παιχνίδια, ΟΚ, δεν είναι το τέλειο, δεν είναι και άσχημα. Στα περισσότερα παιχνίδια δείξαμε ένα πειστικό πρόσωπο. Στην αρχή πάντα οι ομάδες ψάχνουν τη χημεία τους. Αυτό κάνουμε κι εμείς. Ναι, ο ΠΑΟΚ έχει το ρόστερ να διεκδικήσει τρεις στόχους”.

*** ¨Εχετε βάλει σε μια σειρά τους στόχους; Το τί είναι πιο σημαντικό για σας;

“Ο προπονητής είπε ότι σε κάθε παιχνίδι υπάρχει ένας στόχος. Παίζουμε κάθε 3 μέρες και θέλουμε να παίζουμε καλά και να κερδίζουμε. Μ΄ αυτή τη νοοτροπία προχωράς. Δεν υπάρχει προτεραιότητα”.

*** Από όλα όσα σας έχει πει κατά καιρούς ο Ιβάν Σαββίδης, έστω και σε τηλεδιασκέψεις, τι είναι αυτό που έχεις κρατήσει, που σου έκανε εντύπωση;

“Με τον πρόεδρο έχουμε πολύ συχνή επικοινωνία, σχεδόν πριν από κάθε ματς επικοινωνεί μαζί μας. Είναι άνθρωπος που είναι πολύ κοντά στην ομάδα, από τα λόγια του καταλαβαίνεις πόσο αγαπά την ομάδα και θέλει να την βλέπει να προχωρά. Κάθε φορά που τον ακούμε, μας δίνει ένα επιπλέον κίνητρο και ενθουσιασμό για να μπούμε στο παιχνίδι”

*** Ολοι λένε ότι ο Λουτσέσκου κερδίζει τους παίκτες και του δίνουν το κάτι παραπάνω. Ισχύει;

“Ο κόουτς το επικοινωνιακό κομμάτι το γνωρίζει πολύ καλά. ξέρει πως θα μιλήσει με έναν παίκτη. Για μένα είναι σημαντική η επικοινωνία. Είτε παίζεις πολύ, είτε παίζεις λίγο, είτε καθόλου, πρέπει να είσαι κομμάτι μιας ομάδας που θέλει να κερδίζει, να στηρίζει ο ένας τον άλλον. Ο κόουτς έχει τον τρόπο να έχει ένα σύνολο από χαρούμενους ανθρώπους”

*** Τι σου αρέσει πιο πολύ στον σημερινό ΠΑΟΚ;

“Η ομάδα έχει ένα ξεκάθαρο πλάνο, που δεν αλλάζει. Είναι το ίδιο ανεξαρτήτως αντιπάλου. Κι αυτό χτίστηκε στην προετοιμασία. Ξέρει πως θα αμυνθεί, πως θα επιτεθεί, ξέρει τα κομμάτια που πρέπει να βελτιώσει. Η ομάδα έχει ταυτότητα, όλοι ξέρουμε τι θέλει στο γήπεδο, ξέρουμε καλά τους αντιπάλους, ξέρουμε τις αδυναμίες τους και τα δυνατά τους σημεία”.

*** Είπες ότι βλέποντας τον Μπίσεσβαρ εναντίον της ΑΕΚ, νόμιζες ότι έχεις συμπαίκτη τον Μέσι. Για ποιον άλλον θα έκανες ένα τέτοιο κοπλιμέντο;

“Η ποιότητα του Ομάρ είναι εντυπωσιακή! Εξαιρετικός παίκτης, που στο επιθετικό κομμάτι θα μας δώσει πολλά όταν επιστρέψει. Στην καλή του μέρα μπορεί να καθορίσει αποτέλεσμα. Να μην πω και για τον Βιεϊρίνια; Είναι ο ηγέτης της ομάδας, όταν τον βλέπεις να τρέχει και να μαρκάρει μ΄ αυτό το πάθος, δεν γίνεται να μην κάνεις το ίδιο. Γενικά η ομάδα έχει πολύ ποιότητα, είμαστε ένα καλό σύνολο”.

*** Αν θα ήθελες να πάρεις κάτι από τρεις συμπαίκτες σου, τι θα ήταν αυτό;

“Την ηρεμία του Γιασμίν Κούρτιτς στο γήπεδο, κάτι που μ’ αρεσει πολύ, είναι αρχοντικός στο κέντρο. Τον ηγετικό χαρακτήρα του Βιεϊρίνια, αυτό βέβαια έρχεται με τα χρόνια. Θα ήθελα να του μοιάσω. Και εννοείται πως δε θα έλεγα όχι στην ποιότητα του Ομάρ!”

*** Έζησες τον ΠΑΟΚ του νταμπλ ως αντίπαλος. Σε τι μπορει να μοιάζει και να διαφερει με τον ΠΑΟΚ που ζεις από μέσα;

“Πολύ εύκολη ερώτηση! Η ομάδα αρχίζει και χτίζει αυτό το μέταλλο, το ότι πάω να κερδίσω σε κάθε γήπεδο, έχω ένα πλάνο και προσωπικότητα. Μια μικρή διαφορά που έζησα, αλλά δεν είμαστε μακριά να το καταφέρουμε, κι αν το καταφέρουμε θα είμαστε το μεγάλο φαβορί για πρωταθλημα, είναι αυτό που είχα ζήσει στο παιχνίδι Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ 1-2 εκείνη τη χρονιά του νταμπλ. Στο 65’ ο ΠΑΟΚ έχανε 1-0 και σαν αντίπαλος, έβλεπα στα μάτια τους ότι δε θα έφευγαν από το γήπεδο αν δεν κέρδιζαν. Δεν είναι εκείνο το φοβερό γκολ του Βιεϊρίνια… Στα μάτια τους έβλεπες αυτό το “ότι και να γίνει, θα κερδίσουμε”. Είναι μεγάλη υπόθεση για μια ομάδα, να έχει αυτή τη νοοτροπία, αυτό το μέταλλο. Όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, ότι και να γίνει θα κερδίσω”

*** Πως σου φαίνεται ο ανταγωνισμός; Ακόμη λένε πολλοί ότι το μεγάλο φαβορί για το πρωτάθλημα είναι ο Ολυμπιακός.

“Θα γίνει μάχη με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Την ΑΕΚ την κερδίσαμε 2-0, αλλά είναι ομάδα με ποιοτικούς παίκτες, που κι αυτή θα δένει με τον καιρό. Ο Παναθηναϊκός ίσως είναι από τους παράγοντες που θα καθορίσουν το πρωτάθλημα. Είδαμε στο Καραϊσκάκη, πόσο σκληροτράχηλη ομάδα είναι”

*** Στα τελευταία παιχνίδια, μπήκες στην ενδεκάδα, έκανες τέσσερα σερί, είναι ίσως το πιο καλό σερί που έχεις στον ΠΑΟΚ. Είναι σκληρός ο ανταγωνισμός;

“Σίγουρα είναι, η αλήθεια είναι πως μου είχε λείψει να παίζω συνεχόμενα παιχνίδια. Οι συγκυρίες δε με βοήθησαν. Την πρώτη χρονιά υπήρχε ένας προπονητής που από την αρχή δεν με εμπιστευόταν, το είχαμε συζητήσει. Δε στάματησα να δουλεύω, στα πιο δύσκολα, στα πλέι οφ, κατάφερα να αποδείξω και στον ίδιο ότι αξίζω να είμαι εδώ. Και ο ίδιος μου το είπε. Πέρσι είχα αυτόν τον τραυματισμό, σε μια εποχή, που πίστευα ότι θα έπαιζα. Φέτος είναι σα να ξεκινάω από την αρχή. Θέλω λίγο χρόνο και τα παιχνίδια με βοηθούν. Νιώθω έτοιμος να σηκώσω το βάρος”

*** Όταν ήρθες στον ΠΑΟΚ είπες ότι ο Κρέσπο κι ο Βαρέλα είναι το κορυφαίο αμυντικό δίδυμο στην Ελλάδα… Τι έμαθες απ΄ αυτούς;

“Είναι δύο παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Ο Βαρέλα είναι πολύ δυνατός στις μονομαχίες, έχει καλές τοποθετήσεις. Ο Κρέσπο είναι πολύ γρήγορος, έχει πολύ καλό διάβασμα του παιχνιδιού, ποιοτικός στόπερ. Και οι δύο έχουν μια ηρεμία, που πηγάζει απ’ τα χρόνια, που παίζουν. Και από τους δύο έχω μάθει”.

*** Σχεδόν δύο χρόνια κάνεις υπομονή, περιμένοντας την ευκαιρία να παίξεις. Πως περνάει αυτός ο καιρός; Σκέφτηκες ποτέ ότι ίσως να δοκιμάσεις κάπου αλλού;

“Υπήρχαν και πράγματα που δεν τα έβρισκα τόσο φυσιολογικά, όπως για παράδειγμα ότι υπήρχε παιχνίδι που η ομάδα δεν είχε στόπερ στον πάγκο. Ο προπονητής είχε την άποψή του, εγώ ποτέ δε θα καθίσω πάνω σε ένα συμβόλαιο. Αν βλέπω ότι δεν έχω την ευκαιρία να παίξω, εγώ θα ζητήσω να πάω αλλού. Υπήρξαν ομάδες, που με ζήτησαν. Ήρθε η Στουρμ Γκρατς, ήταν ομάδες από Ολλανδία, Ιταλία, Γερμανία, αλλά ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να μη με παραχωρήσει. Περιμένω τις ευκαιρίες μου, είμαι 23 ετών, έχω φιλοδοξίες, χρειάζομαι παιχνίδια. Θέλω το κάτι παραπάνω στην καριέρα μου και είναι σημαντικό να παίζω. Ποιος θέλει να κάθεται;”

*** Η καλύτερη στιγμή στον ΠΑΟΚ ποια ήταν;

“Η κατάκτηση του κυπέλλου. Ήταν ο πρώτος τίτλος στον ΠΑΟΚ, δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Αυτό που έγινε στην πόλη μέχρι το πρωί, όταν επιστρέψαμε… Ακόμη και μετά από 2-3 μέρες ήμουν ενθουσιασμένος”

*** Έχεις πετύχει ένα γκολ στην καριέρα σου, αλλά ήταν ιστορικό. Εκείνο της νίκης στο Καραϊσκάκη που έκοψε το αήττητο του Ολυμπιακού. Ο ΠΑΟΚ είναι η μόνη ομάδα που πήρε αήττητο πρωτάθλημα επί καταβολής επαγγελματικού ποδοσφαίρου!

“Όμορφη στιγμή κι αυτή, καμιά φορά βλέπω το βίντεο και μ΄ αρέσει, αισθάνομαι ωραία. Αλλά ο τίτλος είναι κάτι άλλο!”

*** Η χειρότερη;

“Εκείνη η ρίξη χιαστών όταν πήγαμε στο Αγρίνιο, είχα αρχίσει να παίζω, ένιωθα ότι ήρθε η στιγμή της καθιέρωσης, που διεκδικω. Είναι μεγάλο χτύπημα, εκείνο το διάστημα ξαναχτίζεις τον εαυτό σου από την αρχή. Δύσκολος τραυματισμός, δεν μπορείς να τρέξεις, είσαι σε έναν καναπέ και κάνεις θεραπείες. Έβλεπα όσο περισσότερα παιχνίδια μπορούσα, όλα του ΠΑΟΚ φυσικά, προσπαθούσα να διαβάσω τα παιχνίδια, τι ζητάει ο προπονητής, πως δουλεύει η ομάδα, πως θα αντιδρούσα εγώ σε κάποιες φάσεις. Ήθελα να είμαι νοητικά μέσα στο παιχνίδι”.

*** Είσαι σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, είσαι στην Εθνική Αλβανίας, έχεις πάρει ένα δρόμο. Σε ποιον θα έλεγες ένα ευχαριστώ γι΄ αυτό που είσαι σήμερα;

“Στην οικογένειά μου, πρώτα απ’ ολα. Οι γονείς μου, μου έδωσαν κάποιες αξίες, νομίζω έναν σωστό τρόπο σκέψης. Μου έμαθαν ότι τίποτα δεν κατακτάται εύκολα, πρέπει πάντα να παλεύεις γι΄ αυτό που αγαπάς. Και στην κοπέλα μου, είμαστε τρία χρόνια μαζί, είναι ένα στήριγμα για μένα. Κι εννοείται όλους τους προπονητές μου, όλοι κάτι μου έδωσαν”.

*** Έκανες ντεμπούτο με τον Παναιτωλικό σε ένα παιχνίδι κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στις 11/1/17. Και ντεμπούτο στο πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα στις 16/9/17. Μάλλον ήταν σημάδια αυτά, έτσι;

“Η αλήθεια είναι ότι δεν πιστεύω πολύ σ΄ αυτά, αλλά όταν συμβαίνουν, αρχίζεις κι αναρωτιέσαι, μήπως ισχύουν αυτά τα πράγματα! Ναι, σα να ηταν σημαδιακο. Είναι απ΄ αυτές τις όμορφες ιστορίες, που δημιουργεί το ποδόσφαιρο. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι στον ΠΑΟΚ, όλα δουλεύουν πολύ επαγγελματικά”.

*** Σε μια παλιά συνέντευξη στον Παναιτωλικό είχες πει ότι το όνειρό σου είναι να παίξεις στο εξωτερικό και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Σου φαίνονται ακόμη μακρινά όνειρα;

“Οχι, δε φαίνονται πολύ μακρινά, αυτοί παραμένουν οι στόχοι, θέλω να αγωνιστώ στο υψηλότερο επίπεδο. Το ποδόσφαιρο είναι όμορφο, γιατί μπορείς να βρεθείς από τα χαμηλά στα ψηλά, να ζήσεις ωραίες στιγμές, να νιώσεις ωραία συναισθήματα. Και για μένα θα είναι ένα ωραίο συναίσθημα να παίξουμε με τον ΠΑΟΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ”

*** Πως βρέθηκες στην Ελλάδα;

“Οι γονείς μου αποφάσισαν να έρθουν λόγω της κατάστασης που υπήρχε τότε στην Αλβανία, για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά τους. Να βρουν μια δουλειά, να ξαναχτίσουν τη ζωή τους. Όταν ήρθαμε ήμουν βρέφος ενός μήνα.

Ήρθαμε στα Νέα Βρασνά, αλλά ήμουν σε μια ηλικία που δεν έχω μνήμες από εδώ, από τη Θεσσαλονίκη. Μετά πήγαμε στη Ρόδο. Από εκεί είναι οι μνήμες που έχω. Δεν θα πω αυτό το κλισέ που λένε ότι πέρασα δύσκολα παιδικά χρόνια, έχει ανθρώπους που περνάνε πολύ πιο δύσκολα. Δεν είχαμε τρομερή οικονομική άνεση, αλλά δε θα πω ότι πεινούσαμε. Οι γονείς μου δούλευαν 12 ώρες τη μέρα για να έχουμε μια καλή ζωή, εγώ κι η αδερφή μου. Τους είμαι ευγνώμων”.

*** Που έπαιζες στη Ρόδο;

“Στον Διαγόρα. Και στα 15 μου έπαιξα στην πρώτη ομάδα. Αυτό με βοήθησε πολύ, γιατί έπαιζα με άντρες κι όταν πήγα στην Κ17 του Παναιτωλικού, παίζαμε με παιδιά”.

*** Αντιμετώπισες ποτέ άσχημη συμπεριφορά, είτε σε γήπεδο, είτε έξω απ΄ αυτό, επειδή δεν έχεις ελληνικό όνομα, επειδή είσαι από την Αλβανία;

“Δεν μπορώ να πω ότι αντιμετώπισα δύσκολες καταστάσεις, από μικρός είχα έναν δυναμικό χαρακτήρα, δεν με επηρέαζαν πολύ αυτά. Έχω δει κάποια σκηνικά πολύ χειρότερα. Εντάξει, υπήρχαν κάποιες δυσκολίες ακόμη και στο σχολείο, το όνομά μου δεν είναι ελληνικό, σε κάποιους μπορεί να μην άρεζε η καταγωγή μου. Αλλά αυτά ήταν ελάχιστα, ήταν εξαιρέσεις, όχι ο κανόνας. Δεν ήταν κάτι φοβερό. Αυτό είναι λίγο και θέμα παιδείας. Δεν μπορούμε να κρίνουμε κάποιον από το όνομά του και την καταγωγή του. Ο άνθρωπος μετράει”.

*** Και στα 15 βρέθηκες μόνος στο Αγρίνιο;

“Ναι, θυμάμαι όταν ήρθε η ώρα να φύγω, τη μητέρα μου να κλαίει, ήταν δύσκολο να αφήσει το παιδί της 15 χρονών να φύγει από το σπίτι. Θυμάμαι τις συμβουλές του πατέρα μου, που δεν τις ξεχνάω ποτέ. Έχεις την ευκαιρία να κάνεις αυτό που θέλεις πολύ, να δουλεύεις πολύ και στο τέλος της ημέρας να είσαι περήφανος που έκανες ότι μπορούσες. Οι γονείς μου ζουν στη Ρόδο, μ΄ αρέσει να περνάω τα καλοκαίρια μου εκεί, είναι το νησί μου, είναι ο τόπος που μεγάλωσα, που πήγα σχολείο. Είμαι Ροδίτης!”

*** Σε ταξίδια με τον ΠΑΟΚ σε έχω δει πολλές φορές στο αεροπλάνο με ένα βιβλίο. Ήσουν καλός στο σχολείο;

“Μέχρι να Γυμνάσιο μελετούσα πολύ, ήμουν μαθητής του 17. Στο Λύκειο στο Αγρίνιο άλλαξαν τα πράγματα. Έμενα μόνος, η καθημερινότητα ήταν δύσκολη, έπρεπε να μαγειρεύω μόνος μου, να φροντίζω τον εαυτό μου μόνος μου, περνούσα τις πιο πολλές ώρες στο προπονητικό κέντρο”

*** Τι δεν ξέρει ο πολύς κόσμος για τον Ενέα Μιχάι;

“Είμαι ένας φυσιολογικός άνθρωπος! Δεν κάνω κάτι ιδιαίτερο, περνάω χρόνο στο σπίτι, σπάνια βγαίνω έξω, μ΄ αρέσει να βλέπω ταινίες, να διαβάζω, να παίζω κανένα παιχνίδι, είμαι λίγο βαρετός τύπος! Μ΄ αρέσει να διαβάζω. Τα βιβλία που έβλεπες στο αεροπλάνο…. Κυρίως βιβλία ψυχολογίας, εγώ το λέω αυτοβελτίωση, και μυθιστορήματα”.

Πηγή:inpaok

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια