Λουτσεσκου: «Περισσότερο δυνατοί με τον κόσμο στο πλευρό μας!»Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, μίλησε για το τι κρατάει από τα ματς με Βόλο, Κοπεγχάγη και Ολυμπιακό, για το ότι τα προβλήματα τραυματισμών συνεχίζονται, αλλά και για το άνοιγμα της Θύρας 4.


Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα της Nova:


Για το τι του μένει ως εικόνα και το το κρατάει από την τριάδα των αγώνων της περασμένης εβδομάδας: «Σε τελική ανάλυση αυτό που μένει με τα αποτελέσματα είναι ότι μπορούμε να κρατήσουμε την περίοδο που παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, τις καταστάσεις που δημιουργήσαμε για να μπορέσουμε να σκοράρουμε. Αυτό που δεν κρατάμε είναι κάποια σκαμπανεβάσματα, κάποιες μεταπτώσεις στην απόδοσή μας που μας κόστισαν κάποια γκολ. Παράλληλα είναι ένα ψυχολογικό θέμα το οποίο ήδη θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε για να καταφέρουμε με τη δουλειά που κάνουμε -γιατί κάνουμε μεγάλη δουλειά σε αυτό το κομμάτι- να βγει πραγματικά. Δεν επιτρέπεται μία ομάδα που έχει τις δικές μας απαιτήσεις και με τη δουλειά που κάνει να δέχεται κάποια γκολ οπότε θεωρώ ότι είναι μία ψυχολογική κατάσταση που ήδη θα πρέπει να αντιστρέψουμε για να λειτουργήσει προς όφελός μας».


Πρόσθεσε: «Θέλω να ξεκαθαρίσω πολύ ανοιχτά, δεν μιλάω αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή για την αμυντική γραμμή της ομάδας, μιλάω για μια συνολική λειτουργία ολόκληρης της ομάδας γιατί όταν αμυνόμαστε ξεκινάμε από τους παίκτες της επίθεσης. Θα πρέπει να είμαστε πολύ ουσιαστικοί όταν χάνεται η κατοχή της μπάλας σε συγκεκριμένα κομμάτια της αμυντικής μας περιοχής οπότε μιλάμε για μία συνολική λειτουργία και όχι για την αμυντική γραμμή της ομάδας».Για το αν θεωρεί πως στο αυριανό παιχνίδι η ομάδα του θα βγάλει πολλά από τα στοιχεία που ανέλυσε παραπάνω: «Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι είναι το κομμάτι της αυτοπεποίθησης ένα στοιχείο που πραγματικά το χρειαζόμαστε. Δεν χρειαζόμαστε καθόλου τις μεταπτώσεις, να υπάρχει δηλαδή αυτοπεποίθηση όταν τα πράγματα πηγαίνουν καλά και όταν γίνεται ένα λάθος, υπάρχει μία πτώση, να πέφτει η αυτοπεποίθηση. Θεωρώ ότι στο συγκεκριμένο σημείο που βρισκόμαστε, ένα σημείο στο οποίο μέσα στη χρονιά έχουμε δείξει ότι μπορούμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, είναι ένα σημείο που πρέπει να σταθεροποιήσουμε γιατί έτσι χτίζεται παράλληλα και ο χαρακτήρας της ομάδας που θέλουμε να δημιουργήσουμε».


Συμπλήρωσε: «Το αυριανό παιχνίδι δεν μπορούμε να το συνδυάσουμε με το προηγούμενο είναι ένα παιχνίδι στο οποίο θα χρειαστούμε ενέργεια, ενθουσιασμό, ένα παιχνίδι στο οποίο το οποίο θέλουμε να κερδίσουμε για να πάρουμε την αυτοπεποίθηση που χρειαζόμαστε, ένα στοιχείο πολύ σημαντικό όπως αναφέραμε και πριν. Θέλουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι αύριο, θέλοντας να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο για να μπορέσουμε να χτίσουμε μία συνέχεια και μία ροή στα αποτελέσματα. Είναι φυσιολογικό όταν ξεκινάς κάτι να έχεις κάποια πάνω και κάτω αλλά είναι σημαντικό να έχεις μία συνέχεια στη δουλειά σου».


Για το γεγονός πως τα προβλήματα τραυματισμών συνεχίζονται με τα ονόματα των Μιτρίτσα και Σίντκλει να προστίθενται στη λίστα αυτή και το κατά πόσο αυτό του διαφοροποιεί συνεχώς τα σχέδια: «Η κατάσταση είναι αυτή όσον αφορά στους τραυματισμούς και την περίοδο του covid, είναι καταστάσεις τις οποίες θα πρέπει να προσαρμοστούμε σίγουρα. Κάποιες φορές θα θέλαμε να δούμε να διαχειριστούμε διαφορετικά κάποιες καταστάσεις, κάποιους ποδοσφαιριστές να γίνει ένα διαφορετικό ροτέισον δεν είχαμε τη δυνατότητα για κάτι τέτοιο. Παρ’ όλ’ αυτα δεν υπάρχει χρόνος να πούμε οτιδήποτε, είναι μία κατάσταση στην οποία θα πρέπει να προσαρμοζόμαστε. Όσον αφορά στα αποτελέσματα θεωρώ ότι στο παιχνίδι με το Βόλο παίξαμε ένα φοβερό ποδόσφαιρο, κάναμε πραγματικά πάρα πολλές ευκαιρίες και από κει και πέρα είχαμε μια κατάσταση την οποία χάσαμε την αυτοσυγκέντρωση και ίσως χαλαρώσουμε λίγο παραπάνω και πετάξαμε τους δύο βαθμούς. Είχαμε το παιχνίδι στην Κοπεγχάγη το οποίο κερδίσαμε. Οδηγήσαμε τον αντίπαλό μας με τον τρόπο παιχνιδιού μας να βρεθεί με 10 παίκτες με το κίνητρο που είχαμε και καταφέραμε να πάρουμε μια πολύ σημαντική νίκη.


Μετά από δύο μέρες είχαμε ένα παιχνίδι, ένα ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό, ενδεχομένως να μην είχαμε την πλήρη αυτοπεποίθηση ότι θα μπορούσαμε να κερδίσουμε το συγκεκριμένο παιχνίδι αντιμετωπίζοντας μία ομάδα που και αυτή δε βρισκότανε στην καλύτερη κατάσταση οπότε αυτό συνδέεται με ό,τι σας ανέφερα πριν με τις μεταπτώσεις και τα πάνω-κάτω που υπάρχουνε στην απόδοσή μας και το γεγονός θα πρέπει να το σταθεροποιήσουμε οι ίδιοι μέσα από τη δουλειά η οποία γίνεται.

Στο γκρουπ των ομίλων του Conference League, είμαστε στην πρώτη θέση, θέλουμε την πρώτη θέση, είναι στόχος μας για να μπορέσουμε να έχουμε ένα διαφορετικό δρόμο στην διοργάνωση. Στο πρωτάθλημα πριν από μία βδομάδα ήμασταν στην πρώτη θέση, μετά παίρνοντας το μίνιμουμ των βαθμών που μπορούσαμε να πάρουμε στα δύο παιχνίδια βρισκόμαστε πιο πίσω.

Αυτό που πρέπει να βρούμε -το ανέφερα και πιο πριν- είναι τη σταθερότητα στα πάνω και στα κάτω στην απόδοσή μας. Και θεωρώ ότι το σύνολο θα βελτιωθεί και θα έχουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα».

Για την επιστροφή του Ολιβέιρα στο γήπεδο και την προσθήκη του Κούρτιτς στα πλάνα του: «Δεν μπορούμε να πούμε ότι επιστροφή την Ολιβέιρα είναι κοντά, υπάρχουνε πράγματα πρέπει να γίνουνε ακόμα όσον αφορά στην περίπτωσή του. Σίγουρα είναι ένας ποδοσφαιριστής που είχε ταιριάξει πάρα πολύ στα δύο παιχνίδια που αγωνίστηκε, δυστυχώς ήρθε αυτός ο τραυματισμός και θα τον κρατήσει πίσω. Δεν μπορούμε να γκρινιάζουμε όσον αφορά αυτό το κομμάτι. Ο Κούρτιτς είναι ένας ποδοσφαιριστής που θα μας έδινε την ηρεμία στην διαχείριση των παιχνιδιών στα οποία έλειψε. Παρ’ όλ’ αυτά είχε ένα θέμα με τον covid, οπότε δεν μπόρεσε να βρίσκεται, δυστυχώς.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να εστιάζουμε -όπως έχω αναφέρει πάρα πολλές φορές- στους ποδοσφαιριστές που έχουμε διαθέσιμους και θα πρέπει να δουλεύουμε με αυτούς. Υπήρξαν πολλές καταστάσεις και μεταπτώσεις σε ό,τι αφορά στη λειτουργία της ομάδας, υπήρχαν παίκτες που ήρθανε πιο αργά, ποδοσφαιριστές που έφυγαν ενδεχομένως το γεγονός ότι ο Σίντκλεϊ και ο Μιτρίτσα βρίσκονται στην φάση αυτή ίσως να οφείλεται στο ότι δεν έκαναν το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας. Έχουμε πει πάρα πολλές φορές ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο και θα πρέπει να δίνουμε τη δυνατότητα σε όλους τους ποδοσφαιριστές να αισθάνονται σημαντικοί και να χρησιμοποιούμε όσους έχουμε και να προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με αυτούς κάθε φορά με πρώτο υπεύθυνο εμένα.

Αναφέρθηκε και στους Καντουρί και Κρέσπο: «Γιατί αν πρέπει να μιλάμε με ξεχωριστές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών θα πρέπει να μιλήσουμε και για τον Ομάρ Ελ Καντουρί και για τον Κρέσπο που λείψανε για ένα εύλογο διάστημα γεγονός που μας στέρησε από ποδοσφαιριστές που έχουν εμπειρία και προσωπικότητα και ενδεχομένως θα μπορούσαμε να είχαμε δημιουργήσει μία διαφορετική τύχη στο κομμάτι μεταξύ Αυγούστου και Σεπτεμβρίου, κάτι διαφορετικό που ενδεχομένως λόγω των απουσιών να μην ήταν εφικτό αυτό.

Και δεν ανέφερα τον Ινγκασον, έναν ποδοσφαιριστή που δεν ήταν από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας μαζί μας αλλά δεν παύει να είναι ένας ποδοσφαιριστής με προσωπικότητα. Οπότε, έχοντας όλους αυτούς τους ποδοσφαιριστές που έχουνε μια ισχυρή προσωπικότητα, νομίζω ότι η προσωπικότητα του συνόλου συνολικότερα θα αναβαθμιστεί».


Για την επιστροφή του κόσμου και το άνοιγμα της Θύρας 4: «Τους χρειαζόμασταν είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος γιατί μαζί τους γινόμαστε πολύ πιο δυνατοί».


Πηγή: SDNAΔημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια