Τι πάει λάθος στον φετινό ΠΑΟΚ;


Πολλοί φίλοι του ΠΑΟΚ σίγουρα αναρωτιούνται γιατί η ομάδα του Δικεφάλου ξεκίνησε τόσο άσχημα την χρόνια πάρα τις πολλά υποσχόμενες κινήσεις στην μεταγραφική περίοδο αλλά και το γενικότερο θετικό κλίμα που βγάζει τον τελευταίο χρόνο η ΚΑΕ ΠΑΟΚ, μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον Θανάση Χατζόπουλο.

Ο "αποδιοπομπαίος τράγος" σε τέτοιες περιπτώσεις είναι τις περισσότερες φορές ο προπονητής μιας ομάδας. Μα πως να κατηγορήσει κάνεις τον Άρη Λυκογιάννη, μετά τα όσα πέτυχε την περασμένη σεζόν με πολύ μικρό μπάτζετ. Η αλήθεια είναι πως ο προπονητής του ΠΑΟΚ φέρει κάποιο μερίδιο ευθύνης για το κακό ξεκίνημα, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να γυρίσει άμεσα την κατάσταση υπέρ του. Ο έμπειρος τεχνικός πήρε το ρίσκο να στήσει μια ομάδα χωρίς καθαρό τεσσάρι και να κινηθεί με δύο παίκτες με χαρακτηριστικά περισσότερο τριαριού στην συγκεκριμένη θέση, ποντάροντας πολλά στο μακρινό σουτ. Αυτή η επιλογή δεν τον έχει δικαιώσει ακόμα. Σίγουρα όμως η κατάσταση είναι ευμετάβλητη και κάλλιστα θα μπορούσε αυτή η επιλογή του τεχνικού του ΠΑΟΚ να αποδειχθεί πολύ αποτελεσματική στο άμεσο μέλλον.

Γιατί είναι γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ στάθηκε πολύ άτυχος στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν. Έχασε με προβλήματα τραυματισμού τους δύο αρχηγούς του, Λοβ και Γιώργο Καμπερίδη, παίκτες καθοριστικούς στην λειτουργία της ομάδας. Πέρα από το παιχνίδι απέναντι στο Λαύριο, ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλός και θα μπορούσε να είχε πάρει την νίκη σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια. Στα ευρωπαϊκά παιχνίδια με Ιγκοκέα και Νίμπουργκ έχασε στις λεπτομέρειες (χάνοντας προβάδισμα 12 πόντων στην τελευταία περίοδο απέναντι στους Βόσνιους), ενώ στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Προμηθέα, η διαιτησία δεν του άφησε περιθώρια να διεκδικήσει την νίκη.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω δεδομένα, είναι προφανές ότι ο μπασκετικός ΠΑΟΚ έχει τεράστια περιθώρια βελτίωσης μέσα στην σεζόν και είναι σχεδόν βέβαιο ότι τα θετικά αποτελέσματα θα έρθουν σύντομα. Όσα το συντομότερο, τόσο το καλύτερο, γιατί μεγάλο ρόλο παίζει και η ψυχολογία! 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια