Πάμπλο Γκαρσία: "Να προετοιμάσουμε τους παίκτες για τη μεγάλη ομάδα!"

 


Δηλώσεις παραχώρησε στην κάμερα του PAOK TV ο Πάμπλο Γκαρσία, με αφορμή την έναρξη του πρωταθλήματος της Super League 2 το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Ο Ουρουγουανός τεχνικός αναφέρθηκε τόσο στον σκοπό της δημιουργίας της Β' ομάδας, όσο και για την πρόκληση της δεύτερης κατηγορίας.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον στόχο του ΠΑΟΚ Β: 

«Ο στόχος είναι να προετοιμάσουμε παίκτες για τη μεγάλη ομάδα. Έχουμε να κάνουμε πολύ δουλειά εδώ, όχι στο αγωνιστικό κομμάτι. Ακόμη και στις εγκαταστάσεις εδώ στο προπονητικό κέντρο, είναι όλα καινούργια και δουλεύουμε πάνω σε όλους τους τομείς σταδιακά.

Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να εκπληρώνουμε τους στόχους που μας έχει θέσει ο σύλλογος, να προετοιμάζουμε δηλαδή παίκτες τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά, να τους κάνουμε ανταγωνιστικούς, ώστε να αγωνιστούν στην πρώτη ομάδα. Αυτή είναι η… αποστολή μας κι αυτή πρέπει να φέρουμε εις πέρας».


Για τις διαφορές που βλέπει σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια:

«Έχουμε στο ρόστερ μας παίκτες οι οποίοι ήταν δανεικοί και επέστρεψαν πάλι στον ΠΑΟΚ. Προσπαθήσαμε να το δουλέψουμε όλο αυτό στην προετοιμασία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μερικοί απ’αυτούς δεν έχουν παίξει σε πολλά παιχνίδια, αλλά θέλουμε να είναι έτοιμοι ώστε να μπορούν να συναγωνιστούν με άντρες.

Η δεύτερη κατηγορία είναι ανταγωνιστική και δυναμική, πρέπει να προετοιμάσουμε τα παιδιά αυτά σωστά. Νομίζω ότι κάναμε πολύ καλή δουλειά μέχρι στιγμής στην προετοιμασία. Έχουμε επίσης πολλούς παίκτες που ηλικιακά ανήκουν ακόμη στην Κ19 και μπορούν να παίζουν και σε αυτή την κατηγορία, αλλά ο σκοπός είναι να τους προπονήσουμε με γρήγορους ρυθμούς, ώστε να είναι έτοιμοι για κάθε περίπτωση.

Χρειαζόμασταν δύο κεντρικούς με εμπειρία. Το πρόβλημα τώρα είναι ότι είναι πολύ μικροί και στη Κ19 λείπουν εξίσου παίκτες στα χαφ. Στόχος μας είναι να τους προετοιμάσουμε γρήγορα και ας είναι μικροί. Θέλουμε να τους κάνουμε άμεσα ανταγωνιστικούς και να έχουν ένα λαμπρό μέλλον».


Για την συμμετοχή στη Super League 2:

«Ναι υπάρχει σίγουρα διαφορά στη δύναμη και την εμπειρία. Στα φιλικά παιχνίδια και στις προπονήσεις προσπαθούμε να δουλέψουμε πάνω σε αυτούς τους δύο τομείς. Ένα παιχνίδι δεν είναι μόνο η μπάλα, είναι το γήπεδο, ο αντίπαλος, η βροχή, ο ήλιος, υπάρχουν πολλές δυσκολίες. Για αυτό το λόγο προσπαθούμε να δουλέψουμε όσο πιο δυναμικά μπορούμε, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν οι παίκτες και να συνηθίζουν σε όλες τις συνθήκες».Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια