Κυβέρνηση για Τούμπα: Τρία χρόνια απραξίας!

Μόνο δέκα μέρες απομένουν για να σβήσει ο ΠΑΟΚ το τρίτο κεράκι στην τούρτα της κοροϊδίας από την ελληνική πολιτεία. Δέκα μέρες για να συμπληρωθούν τρία χρόνια κωλυσιεργίας, απροθυμίας ή ακόμα και παρεμπόδισης από τους Κυβερνώντες αυτού του τόπου για ένα μεγαλόπνοο έργο που θα απογειώσει τον Δικέφαλο και την Θεσσαλονίκη: Την Νέα Τούμπα.

Ήταν 23 Οκτωβρίου του 2018 όταν είχε υπερψηφιστεί στην ολομέλεια της Βουλής η νομοθετική ρύθμιση για την διεύρυνση χρήσης του περιβάλλοντα χώρου της Τούμπας και η παραχώρηση ενός κομματιού γης που βρίσκονταν στην κυριότητα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Υπέρ της τροπολογίας είχαν ταχθεί όλα τα κόμματα της Βουλής, εκτός από το ΚΚΕ και το Ποτάμι που ψήφισαν «παρών».

Η παραχώρηση 29,2… ολόκληρων στρεμμάτων γης ήταν η τελευταία επί της ουσίας πράξη για να ανοίξει ο δρόμος ανακατασκευής του γηπέδου. Έκτοτε, μόνο λόγια, μόνο υποσχέσεις, μόνο στάχτες στα μάτια της διοίκησης και των χιλιάδων οπαδών του Δικεφάλου που ζουν και ονειρεύονται να μπουν επιτέλους στο νέο σύγχρονο δικό τους σπίτι.

Εμπαιγμός στις δηλώσεις, εμπαιγμός στις συναντήσεις, εμπαιγμός στον δημόσιο πολιτικό λόγο. Θρασύτατα, ανερυθρίαστα, ανακόλουθα. Η Νέα Τούμπα που παρουσιάστηκε σε δυο συνεχείς Διεθνείς Εκθέσεις Θεσσαλονίκης ως επίτευγμα της Κυβέρνησης (!) από τον Έλληνα Πρωθυπουργό. Η Νέα Τούμπα που παραμένει αχαρτογράφητη, αόριστη και θολή.

Τρία χρόνια χωρίς κανένα ρυθμιστικό ή νομοθετικό πλαίσιο για το γήπεδο, χωρίς να έχει γίνει καμία από τις αυτονόητες παρεμβάσεις για να διευκολυνθεί το έργο που πρόκειται να ακολουθήσει. Μια απλή Υπουργική Απόφαση για την χρήση του Καυτανζογλείου – ως ενδιάμεση έδρα – έχει μείνει στις προφορικές υποσχέσεις για περισσότερο από έναν χρόνο. Έμειναν μόνον οι θαμπωτικές προαναγγελίες και η έπαρση.

Ο ΠΑΟΚ άργησε αλλά έπιασε το γενικό νόημα. Κατάλαβε τους εχθρούς του, εντόπισε αυτούς που θέλουν να βάλουν εμπόδια, αντιλήφθηκε τους λόγους που κάποιοι στυλώνουν τα πόδια για να μην προχωρήσει η διαδικασία. Έτσι, πιστός πλέον στο δόγμα «τώρα μιλάνε τα έργα, όχι τα λόγια», αποφάσισε να έχει απευθείας και άμεση επικοινωνία με το Μέγαρο Μαξίμου.

Και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να φανεί κατά πόσο η εμπλοκή του σκληρού πυρήνα της Κυβέρνησης, θα αλλάξει τα δεδομένα για όσους την περιστοιχίζουν. Αν θα κάνει ειδικούς φορείς όπως η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, το Υφυπουργείο Αθλητισμού και άλλους εμπλεκόμενους να τρέξουν σε διαφορετικό ρυθμό από το βάδην (ή και την όπισθεν) στο οποίο επιδίδονταν μέχρι τώρα…

Πηγή: inpaok

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια