Η επιστημονική εξήγηση για το μεγάλο πρόβλημα του γηπέδου

Πολύς λόγος έγινε από χθες για την τραγική κατάσταση του αγωνιστικού χώρου της Τούμπας.  Ο προπονητής του ΠΑΟΚ επέμεινε πάρα πολύ σε αυτό το κομμάτι, αφού ήταν ξεκάθαρο ότι οι παίκτες του σε αντίθεση με τα περασμένα ματς, δεν μπορούσαν να συνδυαστούν, δεν μπορούσαν ούτε κοντρόλ να κάνουν και πολλές φορές αναγκάζονταν να σηκώσουν την μπάλα, κάτι που δεν είναι στο βασικό τους πλάνο.  Και όλα αυτά για μία ομάδα που θέλει και πρέπει να παίζει συνδυαστικό ποδόσφαιρο με κυριαρχία και πάρα πολλές πάσες. Χθες αυτό δεν ήταν καθόλου εύκολο…

Τι έχει συμβεί; 

Ο καύσωνας έχει δημιουργήσει αυτό το πρόβλημα με τα κενά και ξερά σημεία που πολλές φορές δημιουργούσαν πρόβλημα και στην ισορροπία των παικτών. Γιατί;

Η λίγκα στο τελευταίο της αφιέρωμα και πιο συγκεκριμένα ο κ. Αντώνης Γκριμότσης, επιστημονικός υπεύθυνος της Grassform που έχει την ευθύνη παρακολούθησης των γηπέδων, σημείωσε στο site της διοργανώτριας: «Τα θερμόφιλα γήπεδα (Άρης, Γιάννενα, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Παναιτωλικός, ΟΦΗ, Βόλος, Ατρόμητος) βρίσκονται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και είναι απαλλαγμένα από ασθένειες. Τα ψυχρόφιλα γήπεδα ( ΟΑΚΑ, ΠΑΟΚ, Τρίπολη, Λαμία, Ιωνικός, Απόλλωνας) πιέστηκαν από τις παρατεταμένες υψηλές θερμοκρασίες και θα επανέλθουν σε πλήρη δραστηριότητα όταν οι θερμοκρασίες σταθεροποιηθούν κάτω από τους 25 βαθμούς Κελσίου».

Αυτή είναι η κατάσταση, αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο προέκυψε το πρόβλημα που δεν αντιμετωπίστηκε μέχρι στιγμής.  Η εταιρία προσθέτει: «Οι εργασίες βελτίωσης και συντήρησης συνεχίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, με τους αρμόδιους φορείς της Grassform να υποδεικνύουν, με επιστημονικά αδιάβλητες μετρήσεις, τις παρεμβάσεις που απαιτούνται, ώστε οι ομάδες να είναι σε θέση να πραγματοποιούν τα απαιτούμενα έργα, είτε αυτά αφορούν σε επισπορές, απομάκρυνση ζιζανίων, είτε σε παρεμβάσεις στα συστήματα άρδευσης και αποστράγγισης».

Με βάση όλα αυτά και την αλλαγή των συνθηκών η Τούμπα αναμένεται να είναι σε καλύτερη φάση στον επόμενο εντός έδρας αγώνα που θα γίνει 26/9 με την ΑΕΚ.

Πηγη: PAOK24

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια