Στο ανδρικό της ΕΠΣΜ η Κ16 του ΠΑΟΚ!


Σε μια πολύ σημαντική απόφαση προχώρησε η ΕΠΟ, επιτρέποντας στις ΠΑΕ να ξεκινήσουν τις ομάδες των Κ16 στην Α' κατηγορία των τοπικών πρωταθλημάτων!

Η νέα ΕΠΟ φαίνεται να δίνει μεγάλο βάρος στις ακαδημίες και την ομαλή προσαρμογή των νέων ποδοσφαιριστών στο επαγγελματικό επίπεδο, προβαίνοντας σε σημαντικές αποφάσεις.

Η αρχή έγινε τον Ιούνιο με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να εγκρίνει την δημιουργία Β' ομάδων που θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Super League 2. Η ΕΠΟ ωστόσο δεν έμεινε μόνο σε αυτή την απόφαση και προχώρησε το θέμα λίγο παραπέρα. Πιο συγκεκριμένα δόθηκε η δυνατότητα σε όλες τις ΠΑΕ να ξεκινήσουν τις ομάδες Κ16, που διαθέτουν στο Α’ τοπικό της κάθε ένωσης κι όχι από το Γ. Αυτό σημαίνει πως ο ΠΑΟΚ θα κατεβάσει Κ16 ομάδα στην Α κατηγορία της ΕΠΣΜ, ενώ η ομάδα έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει την άνοδο της και στην Α1.

Ουσιαστικά τα παιδιά που γεννήθηκαν από το 2006 και νωρίτερα θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν σε ανδρικό επίπεδο με τις ερασιτεχνικές ομάδες, ώστε να αποκτήσουν εμπειρίες.

Σημειώνεται πως προπονητής του ΠΑΟΚ Κ-16 θα είναι ο Ηλίας Γαλανόπουλος με συνεργάτη του τον Παναγιώτη Δημητριάδη. Οι ασπρόμαυροι θα ενημερωθούν τις προσεχείς ημέρες για τον όμιλο τους. 

Στα πλαίσια της παραπάνω απόφασης μίλησε ο Ηλίας Γαλανόπουλος, λέγοντας:

«Η συμμετοχή στα πρωταθλήματα αυτά είναι η καλύτερη δυνατή αυτή τη στιγμή διαδικασία μετάβασης από το παιδικό και εφηβικό, στο ανδρικό ποδόσφαιρο και πρόκειται για μια καινοτόμα προσπάθεια της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Τα παιδιά – να τονίσω πως είναι γεννημένα το 2006 – θα συναντήσουν ρεαλιστικές καταστάσεις παιχνιδιού και θα τους δοθεί η ευκαιρία να παρουσιαστούν πιο έτοιμοι και στην Κ19, αλλά και μετέπειτα. Είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία, ουσιαστικά, να υπάρξει μια σειρά ανταγωνιστικών παιχνιδιών γι’ αυτή την ηλικιακή κατηγορία, χωρίς φυσικά, να είναι αυτοσκοπός η νίκη, αλλά οι εμπειρίες, οι παραστάσεις, η δυναμική ουσιαστικά ενός ανδρικού πρωταθλήματος.Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια