Λυκογιάννης: «Μας αρέσει να κοιτάμε ψηλά»


Στην πρώτη συνέντευξη τύπου της νέας χρονιάς, ο προπονητής του ΠΑΟΚ Αριστείδης Λυκογιάννης αναφέρθηκε σε όλα όσα έγιναν στην μεταγραφική σεζόν αλλά και τους στόχους της ομάδας.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Από τη αρχή ήταν συγκεκριμένα τα πλαίσια στα οποία θα θέλαμε να κινηθούμε, κάναμε μια μικρή προσαύξηση πάνω στο οικονομικό σχεδιασμό. Καταφέραμε να αποκτήσουμε τους περισσότερους μεταγραφικούς στόχους και ήμασταν πολύ κοντά στο να φτάσουμε στο απόλυτο στο μεταγραφικό παζάρι.

Έχουν έρθει στον ελληνικό κορμό παιδιά που θα δώσουν μεγαλύτερο βάθος, θα γινούμε πιο σκληροί στην άμυνα και να βελτιωθούμε στο ανοιχτό γήπεδο. Θα κρατήσουμε κάποια χαρακτηριστικά από τα οποία είχαμε πέρσυ.

Δουλεύοντας σε μια ομάδα που έχει κοινό από πίσω της, υπάρχουν πάντα υψηλές προσδοκίες. Αυτές οι προσδοκιες που περιμένει ο κόσμος είναι οικονομική σταθερότητα. Είμαστε πίσω από 6-7 ομάδες στο οικονομικό σχεδιασμό. Δεν νιώθω πίεση, δεν κάνω πρώτη φορά τον προπονητή, ξέρω ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας

Ο 1ος μήνας θα είναι ο πιο δύσκολος γιατί θα έχουμε περισσότερα συνεχόμενα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Για αυτό κρατήθηκαν παιδιά που έδειξαν καλές αντιδράσεις και προσπάθησα να φέρω παιδιά που ξέρω πως αντιδράνε.

Αν καταφέρουμε να κερδίσουμε τον σεβασμό της μπασκετικής κοινότητας, να εμπνέουμε δηλαδή τον σεβασμό με τον τόπο που παίζουμε, αυτός θα είναι ο στόχος μας. Έχουμε κίνητρα και στόχους όσοι είμαστε εδώ, μας αρέσει να κοιτάμε πάνω, όχι κάτω.

Γνώμη μου είναι πως το τοπίο θα είναι ίδιο. Ένα πρωτάθλημα τριών ταχυτήτων. Θα φανεί από το Νοέμβριο μετά. Για το όλον 3ετιας και τη σταθερότητα στο συνολικό. Νομίζω πως το πλαίσιο που κινείται η ομάδα έχει κλείσει και πηγαίνει προς τα πάνω. Υπάρχουν κενά που δεν έχουν δημοσιοποιηθεί. Υπήρχαν χρέη σε παίκτες και μάνατζερ. Υπάρχουν όμως και προς δημόσιο και προμηθευτές. Ο σκόπελος είναι μεγάλος γιατί πρέπει να τηρήσουν με ευλάβεια. Η σταθερότητα είναι το Α και Ω..>>

Πηγή: inpaok

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια