Βιεϊρίνια: «Τι έγινε με τον Σαββίδη»

 


Σε αυτό το δεύτερο κομμάτι της συνέντευξης του Αντελίνo Bιεϊρίνια, ο Πορτογάλος μιλά για την περσινή χρονιά και κρίνει αν ήταν πετυχημένη ή όχι, για το τι θα άλλαζε αν γυρνούσε τον χρόνο πίσω, τη διαιτησία στην Ελλάδα, και εξηγεί τον τρόπο που ο ΠΑΟΚ θα κατακτήσει πάλι το Double.

Μεταξύ άλλων κάνει και αποκαλύψεις για το ξεκίνημα της καριέρας του και τους ανθρώπους που είχε δίπλα του, ενώ στέλνει και ένα μήνυμα προς τον κόσμο του ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια:

Με τι στόχους προσωπικούς ή ομαδικούς θα είσαι ικανοποιημένος στο τέλος της χρονιάς;

«Εγώ δεν θέλω προσωπικούς στόχους. Στην ηλικία που είμαι δεν θα πάω για να κάνω νέα καριέρα. Σκέφτομαι μόνο ομαδικά. Θέλω να πετύχουμε όλους τους στόχους που έχουμε. Δηλαδή, να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, να κερδίσουμε και το Κύπελλο και να κάνουμε μια αξιόλογη πορεία στην Ευρώπη.  Mπορεί φέτος να παίζουμε στο Conference, αλλά η πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη είναι στόχος».

Τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ για να κερδίσει ξανά το πρωτάθλημα και το Κύπελλο;

«Ότι κάναμε πριν 2 χρόνια! Δεν θα είναι εύκολο, οι αντίπαλοι και εμείς αλλάξαμε. Κάθε χρόνος που περνάει είναι και πιο δύσκολο. Όπως λέει ο προπονητής πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε κάθε παιχνίδι. Να σκεφτόμαστε σε κάθε παιχνίδι πως στόχος είναι το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Το πιο σημαντικό είναι η συγκέντρωση. Αν κάνουμε όσα όσα μας ζητάει ο προπονητής έχουμε πολλές πιθανότητες να πετύχουμε όσα θέλουμε».

Τελικά η περσινή σεζόν ήταν πετυχημένη η όχι;

«Όπως άρχισε και όπως τελείωσε ναι! Δεν ήταν αυτό που θέλαμε φυσικά όμως στο τέλος κερδίσαμε το Κύπελλο κόντρα στον Ολυμπιακό και με τον τρόπο που κερδίσαμε νομίζω την έκανε πετυχημένη. Αν σκεφτεί κανείς τον τρόπο που ξεκινήσαμε τη σεζόν, την αλλαγή προπονητή. Στόχος κάθε χρόνο είναι ο ΠΑΟΚ να κερδίζουμε τίτλους. Δυστυχώς πήραμε μόνο το Κύπελλο, αλλά μπορώ να πω ότι βάση των δεδομένων που υπήρχαν ήταν πετυχημένη».

Είσαι τόσα χρόνια στον ΠΑΟΚ. Ξέρουμε σχεδόν τα πάντα για σένα αλλά υπάρχει κάτι μικρό που να μην είναι γνωστό για σένα;

«Ε υπάρχει σίγουρα ναι. Αλλά αν δεν το ξέρει ο κόσμος είναι γιατί δεν θέλω. Θέλουμε και εμείς να έχουμε μια απλή ζωή όπως όλοι. Ξέρουμε ότι με το επάγγελμα που κάνουμε είμαστε δημόσια πρόσωπα. Θέλουμε κάποιες στιγμές να περάσουμε καλά με τους φίλους μας και με την οικογένεια μας. Το πολύ προσωπικό προσπαθώ να το κρατώ για μένα».

Πίστευες ποτέ όταν ερχόσουν ότι θα γινόσουν αρχηγός αλλά και σημαία του ΠΑΟΚ;

«Όχι δεν μου περνούσε καν από το μυαλό. Πάντα θέλω να λέω αλήθεια. Στο μυαλό μου τότε ως δανεικός ο στόχος μου ήταν να κάνω μια καλή σεζόν και μετά να επιστρέψω στην Πόρτο. Μετά την επόμενη χρονιά όταν ο ΠΑΟΚ με αγόρασε σκεφτόμουν διαφορετικά. Σκέφτηκα ότι πρέπει να ανταποδώσω στην ομάδα την εμπιστοσύνη της σε μένα. Μετά όλοι ξέρετε τον τρόπο και τον λόγο που έφυγα στη Γερμανία, που ήταν καθαρά οικονομική λόγοι, καθώς η ομάδα δεν μπορούσε να με κρατήσει. Είχα υποσχεθεί ότι θα γυρνούσα γιατί ήθελα να κλείσω την καριέρα μου σε αυτή την ομάδα. Έως τώρα καλά πάει, ότι είχα στο μυαλό μου πάει καλά και θέλω να εκπληρώσω την υπόσχεση μου».

Αν είχες μια χρονομηχανή και γυρνούσε πίσω στον χρόνο τι θα συμβουλεύει τον νεαρό Αντρέ να μην κάνει;

«Να μην έτρωγα τόσο όσο έτρωγα. Να άκουγα τι μου λένε. Στην Ελλάδα έκανα το μπαμ στην καριέρα μου. Σε όσες συνεντεύξεις έχω δώσει λέω πως ο ΠΑΟΚ είναι τα πάντα για εμένα γιατί τη στιγμή που ήρθα στον ΠΑΟΚ ήταν το σημείο που άλλαξα. Είχα… χαθεί λίγο. Δεν είχα τους καλύτερους ανθρώπους δίπλα μου για να με συμβουλεύουν και ευτυχώς τότε το 2008-2009 είχα τους σωστούς ανθρώπους δίπλα μου να με στηρίξουν. Οι προπονητές, η ομάδα και για αυτό το λόγο νομίζω ότι η καριέρα μου άρχισε από εκεί».

Οι ξένοι διαιτητές και το VAR έχουν βοηθήσει το ελληνικό πρωτάθλημα;

«Έχει βοηθήσει σε όλο το ποδόσφαιρο, από τη στιγμή που τις αποφάσεις τις παίρνουν άνθρωπο θα γίνουν λάθη, αλλά σίγουρα γίνονται λιγότερα. Το VAR ναι έχει βοηθήσει γενικά σε όλο το ποδόσφαιρο, αλλά αν γίνεται οι αποφάσεις να παίρνονται πιο γρήγορα νομίζω θα βοηθήσει σημαντικά».

Μπορείς να περιγράψεις τον Ιβάν Σαββίδη με λίγες λέξεις;

«Παθιασμένος σε αυτό που κάνει. Φανταστικός άνθρωπος. Τη στιγμή που μιλήσαμε από το τηλέφωνο λύθηκαν όλες οι παρεξηγήσεις που υπήρχαν. Για μένα είναι ότι καλύτερο μπορούσε να έχει ο ΠΑΟΚ για να είναι μπροστά και στο τιμόνι της ομάδας».

Πηγή: inpaok
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια