Διαρκείας, Σαββίδης, Μαργαρίτης και στόχοιΗ ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε τα εισιτήρια διαρκείας για τη νέα σεζόν και ο πρόεδρος, Θανάσης Χατζόπουλος, έθεσε τον πήχη, μένοντας παράλληλα σταθερός στο σκεπτικό του για το οικονομικό.

Η νέα διοίκηση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ έδωσε συνέντευξη τύπου μέσω της οποίας τα μέλη της οι κ. Θανάσης Χατζόπουλος, Βασίλης Τριλυράκης και Κωνσταντίνος Στεργίου αναφέρθηκαν για όλα τα ζητήματα του Δικεφάλου.

Αρχικά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΕ ανέφερε:

«Κάναμε βήματα προόδου, με τη βοήθεια του κόσμου, των συνοπαδών μου καταφέραμε και μαζέψαμε ένα σημαντικό ποσό, ένα ποσό που πολλοί θεωρούσαν ακατόρθωτο. Οι παίκτες της περασμένης χρονιάς είναι πληρωμένοι, οπότε τη νέα σεζόν δε χρειάζεται να φοβόμαστε για ban. Έγιναν αλλαγές στον τρόπο που λειτουργούσε η ομάδα, δεν έχουμε τίποτα κλειδωμένο και με κανένα προμηθευτή, βλέπουμε προσφορές από όλους. Κι αγωνιστικά ήταν πετυχημένη χρονιά, ξεκινήσαμε λίγο αργά αλλά η ομάδα έδειξε την ποιότητα της, όλος ο κόσμος χάρηκε , η ομάδα πάλευε μέχρι το τελευταίο λεπτό, πήραμε την 5η θέση και βγήκαμε στην Ευρώπη. Ήταν μια απόφαση δύσκολη γιατί με δύο παιχνίδια τη βδομάδα θέλεις ένα ρόστερ 14 παικτών για να είσαι πετυχημένος. Γίνεται μία προσπάθεια. Η αλλαγή που έγινε στο Διοικητικό συμβούλιο: ο κ.Καρακούσης αποχώρησε, τον ευχαριστώ, έδωσε και την ψυχή του για την ομάδα, πάντα ήταν δίπλα παντού. Καλωσορίζω τον Κωνσταντίνο Στεργίου, το νέο μέλος της διοίκησης, θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα πιο νεανικό σύνολο και να οργανώσουμε την πορεία της ερχόμενης χρονιάς.

Ήταν καταρχήν όνειρο να μπορέσουμε να ορθοποδήσουμε την ομάδα και να την ξαναδούμε στα ευρωπαϊκά σαλόνια, αυτό έγινε πιο γρήγορα από ότι υπολογίζαμε, Η ομάδα πήγε καλά και στο οικονομικό κομμάτι και έτσι μας δόθηκε η ευκαιρία για την Ευρώπη. Για την επόμενη χρονιά, έχουμε μπροστά μας ξανά βουνά, από οικονομικής άποψης, αλλά με τη βοήθεια κεντρικού χορηγού για τη φανέλα, ακόμη δεν μπορώ να ανακοινώσω, και με άλλα έσοδα που έχουμε προβλέψει, η ομάδα δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να δημιουργήσει άνοιγμα στην Ευρώπη, με το οικονομικό κομμάτι, θα ανεβάσει το μπάτζετ για να μπορέσει να ανταποκριθεί και στις τρεις διοργανώσεις. Μένει να ανταποκριθεί το βουνό με το δημόσιο, υπάρχουν οι δόσεις και οι προμηθευτές που κι εκεί υπάρχουν δόσεις».

Από την πλευρά του ο κ.Βασίλης Τριλυράκης ανέφερε:

«Πήραμε απόφαση να βγάλουμε τα εισιτήρια διαρκείας, ένα έσοδο και ελπίζουμε ο κόσμος να ανταποκριθεί στο κάλεσμα μας. Θα δώσουμε προτεραιότητα σε αυτούς που ανανεώνουν, σε ότι αφορά την τιμή και στον κόσμο που συμμετείχε στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου».

Το νέο μέλος της διοίκησης ο Κωνσταντίνος Στεργίου ανέφερε:

«Δέχτηκα πρόταση, από τον πρόεδρο για να συμμετέχω στην προσπάθεια και δεν μπορούσα παρά να δεχτώ, εκτιμώντας τα όσα έχουν καταφέρει και όσες τρύπες έχουν κλείσει. Όσο μπορώ να συμβάλλω και να βοηθήσω θα το κάνω με χαρά και αγάπη.Με τον Βασίλη (σ.σ. Τριλυράκη) μας συνδέει και μία φιλία».

Για το αγωνιστικό μπάτζετ:

«Είναι αυξημένο από πέρσι, πλέον θα συμμετέχουμε σε τρεις διοργανώσεις, δεν μπορούσαμε με το περσινό και να είμαστε σε τρεις. Όταν πήραμε την απόφαση δεν ξέραμε την κλήρωση. Ανεβάσαμε το ποσό του μπάτζετ για να δημιουργηθεί μία ικανή ομάδα σε όλες τις διοργανώσεις και τον περσινό κορμό που θέλαμε να κρατήσουμε, οι παίκτες είχαν αυξημένες απαιτήσεις. Έχουμε να πληρώνουμε την εφορία, 40.000 το μήνα, ένα μπάτζετ δηλαδή είναι μόνο οι δόσεις της εφορίας. Αν βρούμε έξτρα χρήματα, είναι προτιμότερα να σβήνουμε μία μία τις ρυθμίσεις, παρά να αυξήσουμε κι άλλο το μπάτζετ. Πρώτη προτεραιότητα είναι να ξεχρεώσει η ομάδα

Ο κόσμος είδε πρώτα ένα έργο, φαίνεται από τη θέλησή του. Τα περισσότερα διαρκείας που είχε πουλήσει η ομάδα ήταν επί εποχής Δρόσου. Αν δεν πιάσουμε 4.000 και πάνω θα στεναχωρηθώ, αλλά νομίζω θα τα ξεπεράσουμε, νομίζω θα έχουμε νέο ρεκόρ διαρκείας για την ομάδα».

Για χορηγούς:

«Ναι είχαμε διαφορετική αντιμετώπιση γι’ αυτό και κλείσαμε νωρίς χορηγό φανέλας. Βλέπουν ένα σταθερό πρόσωπο, οι εταιρείες θέλουν ένα brand name, όπως είναι ο ΠΑΟΚ. Θέλουν ανταποδοτικότητα και ο ΠΑΟΚ το προσφέρει αυτό, ο χορηγός μπορεί να πάρει διαφήμιση.

Φέτος ερχόμαστε με λιγότερο άγχος, η περσινή χρονιά ήταν δύσκολη, υπήρχε πίεση».

Στόχος για το αγωνιστικό:

«Πρέπει να δούμε πως θα κινηθούν και οι υπόλοιπες ομάδες. Έχουμε και το κομμάτι της φορολογίας του στοιχήματος. Πρέπει να μείνουμε συμμαζεμένοι, να δούμε πως θα κινηθεί η αγορά και μετά θα βάλουμε τον τελικό στόχο. Σίγουρα η 5άδα είναι ο στόχος».

Για το αν υπάρχουν επαφές με την οικογένεια Σαββίδη:

«Παραδώσαμε το φάκελο με ακριβείς καταθέσεις και περιμένουμε την ανταπόκρισή τους».

Αν είναι εφικτός ο στόχος των 4.000 διαρκείας:

«Φέτος βάσει των διατάξεων μπορούμε να έχουμε 6.300 εκ των οποίων το 5% να αναφέρεται σε παιδιά. Ένας αριθμός των 5.000 πρέπει να είναι εφικτός στον ΠΑΟΚ, έχουν δει τρεις συνοπαδούς τους να παλεύουν εδώ στην ομάδα, ο κόσμος έχει τη λαχτάρα να έρθει στο μπάσκετ και πιστεύω ότι αυτό θα φανεί κ αι στο κομμάτι των διαρκείας».

Για το αν θα έχει εμπλοκή στο ιδιοκτησιακό:

«Είμαι εδώ μέχρι να ξεχρεώσει η ομάδα, το έχω πει. Όταν γίνει αυτό θέλω να πιστεύω ότι θα βρεθούν οι ενδιαφερόμενοι να ανεβάσουν κι άλλο επίπεδο την ομάδα. Μεγιστάνας δεν είμαι, αλλά είμαι ειλικρινής, μπαίνοντας και σε μια εποχή που κανείς δεν τόλμησε. Για μένα δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, αν βρεθεί κάποιος φερέγγυος να πάρει την ομάδα, αλλά όχι κάποιος που πέρασε να πάρει τον ΠΑΟΚ και δεν έρχεται ποτέ. Κάποιος σοβαρός που να μην καταλήξει η ομάδα σε αυτά τα χάλια. Για να ξεχρεώσει η ομάδα θέλουμε ακόμη. Δε θέλω να κάνω μακροπρόθεσμα σχέδια».

Για τον Μαργαρίτη:

«Για τον Βαγγέλη μου.. Υπάρχουν φορές στη ζωή και στη δουλειά που πρέπει να πάρεις δύσκολες αποφάσεις. Σίγουρα δεν ήταν εύκολη, ήταν δύσκολο να τον αποχωριστούμε αλλά τα οικονομικά μας δεδομένα, δεν μπορέσαμε να του βελτιώσουμε την οικονομική πρόταση, να είναι υγιής και να εκπληρώσει τα όνειρά του. Μακάρι να ήταν εδώ. Για οποιαδήποτε απόφαση πρώτα είναι ο ΠΑΟΚ, το καλό της ομάδας».

Για το ποιες προσδοκίες υπάρχουν για την επόμενη χρονιά:

«Δεν μπορώ ότι αγωνιστικά πέρσι με δυσκόλεψε κάτι, ίσως στο ξεκίνημα που η ομάδα κόμη δεν ήταν δεμένη. Όσο πήγαινε όμως, νομίζω ότι μετά δεν υπήρχε τόσο άγχος. Προσωπικά είχα την προσμονή του αγώνα. Το πιο ψυχοφθόρο, ήταν όλες οι διαπραγματεύσεις με τους παίκτες, αυτό έβγαλε ένα τεράστιο βάρος. Η ομάδα ήταν σαν οικογένεια, δεν είχαμε καβγάδες και αυτό με χαροποιούσε. Είμαι πάντα ένα με τους ανθρώπους. Εύχομαι να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε πάλι με την ίδια φιλοσοφία, το ίδιο με πέρσι, να είμαστε όλοι αγαπημένοι και μέσα από αυτό δημιουργούνται ισχυρές σχέσεις με όλους, κάνει την ομάδα καλύτερη, να παίζει καλύτερα

Για τον Γκρίφιν:

«Μιλάμε με όλους, περιμένουμε. Κοιτάμε κι άλλες εναλλακτικές. Ο ΠΑΟΚ είναι πάνω από όλα. Έχουμε συγκεκριμένα οικονομικά δεδομένα, αν χρειαστεί και δεν μπορέσουμε να τα βρούμε, θα βρούμε κάποιον άλλον. Το καλό είναι ότι αν μείνει ο κορμός, υπάρχει μια συνοχή, προσπαθούμε να το κρατήσουμε αυτό αλλά δεν σημαίνει ότι θα ξηλωθούμε και θα ξεφύγουμε από τα οικονομικά μας δεδομένα. Δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από το μπάτζετ που έχουμε θέσει».

Για τον κ. Στεργίου και ποιος θα είναι ο ρόλος του:

«Είμαστε σε συζητήσεις, κυρίως χορηγίες , θα προσεγγίσουμε ανθρώπους».

Για το 6+1 στους ξένους, ο κ. Χατζόπουλος ανέφερε:

«Σαν ιδέα δεν υπάρχει. Να υπάρξει 7, 8 το 6+1 σε τι ωφελεί; Δεν έχει κανένα νόημα. Το σκέφτομαι να κάνω την πρόταση για 7 ξένους, υπάρχει και λειψανδρία στους Έλληνες. Ομάδες που έχουν χρέη δυσκολεύονται σε τέτοιες καταστάσεις. Αυτό εξυπηρετεί κάποιες ομάδες, που δεν έχουν οικονομικό πρόβλημα».

Για τον κόουτς Λυκογιάννη:

«Με τον κόουτς έχουμε ταιριάξει στον χαρακτήρα, αυτό το πάθος το μετέφερε και στην ομάδα, Γνώριζε και κάποιους παίκτες και ήταν πιο εύκολο να περάσει αυτό που ήθελε και ο ίδιος. Ταιριάζει στην ομάδα».

Για την Ευρώπη:

«Κάναμε συζητήσεις με τη FIBA, στην πρώτη φάση θα υπάρχει και μια οικονομική αποζημίωση που καλύπτει τα έξοδα των ταξιδιών. Ένα κομμάτι από το στοίχημα θα πάνε κι εκεί. Έβγαλα και δίπλωμα για πούλμαν και θα την πηγαίνω εγώ την ομάδα».

Για τα έσοδα από το στοίχημα:

«Έχει να κάνει με τη φορολόγηση του στοιχήματος. Να βγει το ποσό και να μοιραστεί στις ομάδες. Ένα μικρό κομμάτι θα είναι για εγκαταστάσεις, κι εκεί έχουμε ανάγκες».

Ο κ. Τριλυράκης αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση που έχει ο ΠΑΟΚ στην Ευρώπη:

«Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλο brand name, όλοι οι εκπρόσωποι στην Ευρώπη τον αναγνωρίζουν, ήθελαν πάρα πολύ σαν διοργάνωση να συμμετέχουμε. Μετράνε τα brand name, θεωρούν ότι θα κάνουμε καλή πορεία. Θέλουμε να κάνουμε όσο το δυνατόν λιγότερα έξοδα, όλες οι ομάδες είναι ισχυρές. Αγωνιστικά ο κόουτς έχει πει ότι πρέπει να κάνουν οι ομάδες τα ρόστερ και μετά να τις αξιολογήσουμε».

Αν υπάρχει σκέψη για νέα Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου:

«Ζητούν κάποιοι να ανοίξει ξανά. Αυτό δεν μπορεί να γίνει νωρίτερα από την ημερομηνία που έκλεισε η προηγούμενη. Είναι μια σκέψη γιατί μπορεί να βοηθήσει για κάποια χρέη στην Εφορία. Πάλι 10.000 μέτοχοι θα είναι δίπλα».

Εμφανώς συγκινημένος ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, έκλεισε τη συνέντευξη με ένα ευχαριστώ:

«Για την περασμένη χρονιά που ήταν πάρα πολύ δύσκολη, ένα τεράστιο ευχαριστώ στον Βασίλη, που δίπλα στη δική μου τρέλα ήρθε και ήταν το στήριγμα μου και ένα ευχαριστώ στην ομάδα και στο σταφ, και στο Μιχάλη Γιαννακίδη, ο οποίος τα έδωσε όλα, είναι ένα παιδί αξιοθαύμαστο».

Πηγή: inpaok

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια